Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Ο ποιητής Χίγκινς νέος πρόεδρος της Ιρλανδίας

Τον 70χρονο Μάικλ Ντ. Χίγκινς του Εργατικού Κόμματος, συνεχάρη σήμερα για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές της Ιρλανδίας, ο επιχειρηματίας και ανεξάρτητος υποψήφιος, Σον Γκάλαχερ, ο οποίος παραδέχτηκε την ήττα του στις εκλογές της Πέμπτης. Όπως μεταδίδουν τα μέσα ....ενημέρωσης της χώρας, στα πρώτα αποτελέσματα ο Χίγκινς φαίνεται πως προηγείται με σημαντική διαφορά.
«Τηλεφώνησα στον Μάικλ Ντ. Χίγκινς για να τον συγχαρώ (…) για τη νίκη του. Θα έχει την πλήρη υποστήριξή μου ως πρόεδρος», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Γκάλαχερ.
Ο 70χρονος ποιητής και πρώην υπουργός Μάικλ Ντ. Χίγκινς φαίνεται ότι έχει εξασφαλίσει την εκλογή του, παρότι η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται. Το δημόσιο ραδιόφωνο RTE ανέφερε ότι σύμφωνα με τα πρώτα, μερικά αποτελέσματα των εκλογών, ο Χίγκινς προηγείται με σημαντική διαφορά, χωρίς όμως να διευκρινίσει τα ποσοστά που λαμβάνουν οι υποψήφιοι, ούτε όμως και τον αριθμό των ψήφων που έχουν καταμετρηθεί μέχρι τώρα.
Ο ηγέτης του Εργατικού κόμματος και υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας, Ίμον Γκίλμορ, τον συνεχάρη επίσης αφού, όπως είπε «είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα γίνει ο ένατος πρόεδρος της Ιρλανδίας».
Ο νικητής των εκλογών θα διαδεχτεί την Μαίρη Μακάλις, πρόεδρο της Ιρλανδίας τα τελευταία 14 χρόνια. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας οι δημοσκοπήσεις έδιναν σταθερά προβάδισμα στον Γκάλαχερ και έφερναν τον Χίγκινς στη δεύτερη θέση.
Σύμφωνα πάντα με το δημόσιο ραδιόφωνο στην τρίτη θέση αναμένεται να βρεθεί ο Μάρτιν ΜακΓκίνες, ο υποψήφιος του εθνικιστικού κόμματος Σιν Φέιν ενώ ο Ντέιβιντ Νόρις, ο πρώτος υποψήφιος στα χρονικά που έχει διακηρύξει ανοιχτά την ομοφυλοφιλία του, θα τερματίσει τέταρτος.
Τα τελικά αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά σήμερα καθώς η καταμέτρηση καθυστερεί λόγω της πολυπλοκότητας του εκλογικού συστήματος.
ΠΗΓΗ: enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου