Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ...

Σε κατάληψη των υπουργείων Οικονομικών, επί της οδού Νίκης, Πολιτισμού και του κτιρίου του πρώην υπουργείου Εμπορίου στην πλατεία Κάνιγγος, νυν υπουργείο Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης, Υγείας και στο ΙΚΑ στην Ιπποκράτους, έχουν προχωρήσει από νωρίς το πρωί μέλη της ΑΔΕΔΥ που αντιδρούν στις αποφάσεις σχετικά με την εργασιακή εφεδρεία. Εντός της ημέρας αναμένεται να προχωρήσουν σε καταλήψεις και άλλων υπουργείων.
Παράλληλα ομάδα περίπου 70 φοιτητών έχουν κάνει κατάληψη στο υπουργείο Παιδείας, από τις 6 το πρωί, με αίτημα την απόσυρση του νόμου για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ.
Συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη ημέρα η κατάληψη όλων των δημοτικών γκαράζ και των ΧΥΤΑ από τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ.
Σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, οι καταλήψεις θα διαρκέσουν μέχρι και την έναρξη της πανελλαδικής απεργίας της Τετάρτης 5 Οκτωβρίου 2011, που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ.

Και ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης τελεί υπό κατάληψη από εργαζομένους, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ - ΟΤΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες οι κινητοποιήσεις θα διαρκέσουν τουλάχιστον τρεις ημέρες με ενδεχόμενο παράτασης και αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα σε όλο τον Νομό Θεσσαλονίκης λόγω παρεμπόδισης των απορριμματοφόρων.
 -ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου