Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Η συμφωνία έκλεισε και λέγεται "εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας"

Κάτι μου λέει ότι το θρίλερ για το κούρεμα δεν είναι και τόσο… θρίλερ, κι ότι έχουν αποφασιστεί ήδη τα ποσοστά και τα ποσά που θα πρέπει να απαιτηθούν. Απλά οι Μέρκελ και Σαρκοζί και επακόλουθα ο Γιωργάκης θέλουν να δώσουν χαρακτήρα θρίλερ, ότι γίνονται σκληρές διαπραγματεύσεις για το “καλό της Ελλάδας” και άλλα τέτοια κουραφέξαλα. Άλλωστε, πως θα πασάρουν στο λαό τη...
χειρότερη στιγμή στην ιστορία της Ελλάδας; Την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και τη δια βίου γερμανο-γαλλική μπότα στον ελληνικό λαό; Δεν είναι κι εύκολο πράγμα κάτι τέτοιο, αν και βλέπουν ότι ο κόσμος δεν τα χάφτει και τόσο εύκολα όλα αυτά. Όμως, το σχέδιο ήταν από καιρό έτοιμο. Τρόμαξαν τον κόσμο με τη χρεοκοπία, την έξοδο από το ευρώ, την απώλεια των καταθέσεων κ.λπ. οπότε το κούρεμα θα μοιάζει με πόνο στον κάλο.
Εν πάση περιπτώσει, φαίνεται ότι το κούρεμα κλείδωσε κοντά στο 50%, αυτό που δε μας λένε και θα δούμε σήμερα είναι τι πήραμε και τι δώσαμε και κυρίως πόσο επώδυνες είναι για την πραγματική οικονομία οι συμφωνίες των Βρυξελλών.

Κατ’ αρχάς η κυβέρνηση φαίνεται να παίζει το τελευταίο χαρτί διαρρέοντας ότι δε θα υπάρξει πιστωτικό γεγονός, δε θα χρεοκοπήσουμε δηλαδή. Οπότε, το μη χείρον βέλτιστον στην προκειμένη, άσχετα αν θα χρεοκοπήσουμε σε ατομικό και οικογενειακό επίπεδο.
Δίνουν haircut περίπου κατά 50% ώστε να διασφαλίσουν το υπόλοιπο 50%, και κυρίως τα κέρδη από τα ομόλογα μετά το 2020 τα οποία δεν αγγίζονται από το κούρεμα. Για να το πετύχουν αυτό θα ζητήσουν αίμα από τους Έλληνες, ήτοι πλεονασματικούς προϋπολογισμούς. Το έχουμε ξαναγράψει ότι από του χρόνου θα πρέπει να πληρώνουμε μόνοι μας τους μισθούς και τις συντάξεις και όλες τις δημόσιες δαπάνες. Οι ξένοι θα μας δίνουν δάνεια μόνο για την αποπληρωμή των τοκοχρεολυσίων.
Για να επιτευχθεί το παραπάνω θα πρέπει οι προϋπολογισμοί από εδώ και στο εξής να είναι πλεονασματικοί. Πώς θα το πετύχει αυτό η Ελλάδα; Μα φυσικά με μειώσεις μισθών και συντάξεων, περικοπές σε υγεία και παιδεία, στους αμυντικούς εξοπλισμούς, σε κάθε είδους δαπάνη. Επίσης, με άδειασμα του δημόσιου τομέα. Πώς θα το πετύχουμε αυτό; Με τους τοποτηρητές της τρόικας να αποφασίζουν για όλα. Αυτό είναι εκχώρηση κυριαρχίας αφού οι ξένοι θα υπογράφουν για κάθε ευρώ που βγαίνει από τα ταμεία.
Θέλουν να μας δώσουν εκατομμύρια ευρώ για στήριξη. Πώς θα διασφαλίσουν τα λεφτά τους; Μα με τη μόνιμη παρουσία της τρόικας στην Αθήνα. Το Γενικό Λογιστήριο θα βάλει ταμπέλα… γερμανική και ο Βενιζέλος θα λέγεται… Μπενιζέλεν
Δίνουν στις τράπεζες 9μηνη διορία να μαζέψουν τα λεφτά που θα χάσουν από το κούρεμα. Μάλλον για τους ξένους το κάνουν που μπορούν να κάνουν αυξήσεις κεφαλαίων, για τους Έλληνες τα πράγματα είναι μαύρα. Αυτές θα πρέπει να ξεπουλήσουν όση περιουσία έχουν (π.χ. η Εθνική τη Finansbank) ώστε να έχουν τη μικρότερη δυνατή εξάρτηση από το ταμείο διάσωσης. Οι καταθέσεις δεν θα κινδυνεύσουν, αλλά σίγουρα δεν θα είναι οι τράπεζες που ξέρουμε μέχρι σήμερα.
Ζητούν επίσης άμεσες αποκρατικοποιήσεις, ξεπούλημα περιουσίας, άνοιγμα των αγορών ώστε να μπουν οι ξένοι και να σαρώσουν. Αυτό θα είναι το βαρύ τίμημα για τη… χάρη που μας κάνουν.Όλα αυτά θα κωδικοποιηθούν σύντομα σε μια συμφωνία που θα πρέπει να περάσει από την ελληνική Βουλή. Για σκεφτείτε την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ σ’ αυτό το χρέος που πρέπει να κάνουν; Επίσης, για σκεφτείτε αν θα πρέπει ο κ. Παπανδρέου να περάσει τη συμφωνία με 180 βουλευτές. Γι΄αυτό και είναι περισσότερο από ποτέ πιθανές οι πολιτικές εξελίξεις. Μια συμφωνία τέτοια θα πρέπει να έχει τη νομιμοποίηση της κοινωνίας, κι αυτό θα γίνει μόνο μέσα από εκλογές. Εκτός κι αν ο Γιωργάκης κάνει κανένα κολπάκι με δημοψηφίσματα.

Αριστερός Ψάλτηςhttp://anti-ntp.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου