Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

OI ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ!ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΡΕΙΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ!

OI ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ!  ΧΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΒΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ!ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΡΕΙΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ!
Εισήλθαν στο Πεντάγωνο οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, το πρωί της Πέμπτης.
Οι εργαζόμενοι, που διεκδικούν τα δεδουλευμένα έξι μηνών, πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Αμυνας και εν συνεχεία εισέβαλαν μέσα στο χώρο, αφού σήκωσαν τα ρολά. Αυτήν την ώρα έχουν φθάσει μέχρι την είσοδο του Γενικού Επιτελείου, όπου πραγματοποιούν κατάληψη.
Στο χώρο δεν υπήρχαν αστυνομικοί ή στρατιωτικοί για να εμποδίσουν τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά από το να πραγματοποιήσουν την δυναμική τους είσοδο.

«Φτάνει πια η κοροϊδία!» φώναζαν οργισμένοι εκατοντάδες εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, που έχουν μείνει απλήρωτοι επί 6 μήνες και λίγο μετά τις 10:00 πραγματοποίησαν δυναμική εισβολήαπό την είσοδο του υπουργείου Αμυνας.

Αρχικά, ταρακούνησαν τα ρολά στην είσοδο του Πενταγώνου και μη βρίσκοντας -ουσιαστικά- κανένα εμπόδιο, τα σήκωσαν και εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Αμυνας.

Η δυναμική τους είσοδος συνεχίστηκε έως την είσοδο του Γενικού Επιτελείου Στρατού, όπου οι πόρτες είναι κλειστές και υπάρχουν ρολά ασφαλείας.

Οι εργαζόμενοι παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω από την είσοδο του Γενικού Επιτελείου Στρατού, στις σκάλες και τον προαύλιο χώρο. Έστησαν ένα πανό και πραγματοποιούν κατάληψη στη σκάλα του Γενικού Επιτελείου Στρατού.Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε την Δευτέρα από το σωματείο τους επισημαίνεται ότι «το Ναυπηγείο βρίσκεται στην δυσκολότερη φάση της ιστορίας του και οι εργαζόμενοι σε εξαθλιωτική κατάσταση».

Καταγγέλλουν ,επίσης, την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ότι αθέτησε τις υποσχέσεις της: «Δεν ξεχνάμε ότι στην προηγούμενη συνάντησή μας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας οι δύο Υφυπουργοί και εκπρόσωπος του Υπουργού μας υποσχέθηκαν ότι το περιβόητο βοήθημα ήταν θέμα ημερών. Έχει περάσει ένας μήνας και το βοήθημα πουθενά. Του εναντίων του κρύβονται από προφάσεις και ασταθείς δικαιολογίες. Επίσης οι ίδιοι μας διαβεβαίωναν ότι έρχονταν εξελίξεις για το Ναυπηγείο. Πέρασαν ήδη τόσες μέρες και όλα είναι στον αέρα», αναφερόταν στην ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων.

«Είναι χλευαστική η αντιμετώπιση μας» καταγγέλλει ο πρόεδρος των εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, κ. Στεφανόπουλος. «Η κυβέρνηση ρίχνει τις ευθύνες στους Αραβολιβανέζους και τους Γερμανούς και οι Αραβολιβανέζοι και οι Γερμανοί στην κυβέρνηση. Οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία είναι σε απόγνωση. Είναι απλήρωτοι έξι μήνες. Πολλοί έχουν διαλύσει τις οικογένειές τους. Άλλοι κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους από τα χρέη. Δεν έχουμε που να πάμε. Δεν ξέρουμε τι άλλο να κάνουμε».

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ

Δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες προσήλθαν στο πεντάγωνο μετά την είσοδο των εργαζομένων στον προαύλειο χώρο, επιτέθηκαν στους εργαζόμενους, ασκώντας βία και κάνοντας χρήση χημικών με αποτέλεσμα τοντραυματισμό τουλάχιστον τριών εργαζομένων και πέντε προσαγωγές εργαζομένων, υπό τα ειρωνικά χειροκροτήματα, των υπολοίπων εργαζομένων-διαδηλωτών.


Η ένταση προκλήθηκε όταν αντιπροσωπεία των εργαζομένων, που όπως προαναφέραμε, διεκδικούν δεδουλευμένα έξι μηνών, θέλησε να συναντηθεί με τον υπουργό κ. Π. Παναγιωτόπουλο, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωσταράκος, μίλησε στους συγκεντρωμένους και επικαλέστηκε απουσία του Υπουργού λόγω παρουσίας του σε γιορτή στο θωρηκτό Αβέρωφ κερδίζοντας παράλληλα χρόνο μέχρι να έρουν οι δυνάμεις των ΜΑΤ! Αντί η ηγεσία του υπουργείου να καλέσει σε συνομιλίες τους εργαζόμενους στέλνει, ως εκπρόσωπό της, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ να τους "ηρεμήσει"!!

Μάλιστα σε ένα νέο ρεσιτάλ υποκρισίας,μετά την βίαιη επίθεση των δυνάμεων των ΜΑΤ, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας, επιχείρησε εκ νέου να πείσει τους εργαζόμενους να απομακρυνθούν από τον προαύλιο χώρο του Πενταγώνου, λέγοντάς τους ότι ο ίδιος δεν μπορεί να κάνει κάτι για το πρόβλημά τους και πως αν θέλουν να συναντήσουν την πολιτική ηγεσία πρέπει να απομακρυνθούν από το προαύλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου