Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Ο ΝΕΟΦΑΣΙΣΜΟΣ ΥΨΩΝΕΙ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ. ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ AfD 11,7% ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ!

ΑΔΙΔΑΚΤΟ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΟΔΗΓΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΗΝ ΑΒΥΣΣΟ!
ΕΝΙΣΧΥΘΗΚΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΕ 5% ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (DIE LINKE). ΑΝΟΔΟ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΕΝΤΡΩΟΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ.
Σε ιστορικό χαμηλό μετά την Επανένωση καταβαραθρώνονται οι Χριστιανοδημοκράτες(CDU) στο Βερολίνο στη δεύτερη κατά σειρά οδυνηρή εκλογική ήττα για την Άνγκελα Μέρκελκαι την πολιτική της στο προσφυγικό. Η ξενοφοβική Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) εισέρχεται για πρώτη φορά στην κρατιδιακή Συνέλευση και μάλιστα με διψήφιο ποσοστό (11,5%) βάσει των exit poll.
Πρώτο κόμμα παραμένουν οι Σοσιαλδημοκράτες με 23%, αλλά κι αυτοί είχαν ισχυρές απώλειες της τάξης του 5% περίπου.
Μόλις στο 18% το μπλοκ Μέρκελ, που όλα δείχνουν θα εκπαραθυρωθεί από τη συγκυβέρνηση στη γερμανική πρωτεύουσα.
Μετά το πρώτο εκλογικό σοκ στις κάλπες της Δυτικής Πομερανίας-Μακλεμβούργου, οι Χριστιανοδημοκρακή Ένωση (CDU) καταγράφει τα χαμηλότερα ποσοστά της μετά την Επανένωση, με την ακροδεξιά να κερδίζει μεγάλο έδαφος εξαιτίας της εναντίωσης μεγάλων τμημάτων του γερμανικού λαού στην γερμανική στάση απέναντι στους πρόσφυγες, την οποία θεωρούν ιδιαίτερα «ανοικτή»!

Με «σημαία» το «εθνικό συμφέρον» σε μία εκστρατεία επικεντρωμένη κατά της πολιτικής της Γερμανίδας καγκελαρίου στο προσφυγικό «που έφερε το χάος», η Εναλλακτική για τη Γερμανίααποσπά ποσοστό της τάξεως του 11,7% και κατορθώνει να εξασφαλίσει εκπροσώπηση στο δέκατο από τα 16 τοπικά Κοινοβούλια της Ομοσπονδίας, σύμφωνα με το exit poll του δικτύου ARD.

Οι Χριστιανοδημοκράτες συγκεντρώνουν 18% από 23,3% στις προηγούμενες εκλογές του 2011, ενώ το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) αναδεικνύεται πρώτο κόμμα με 23%, έχοντας κι αυτό ισχυρές απώλειες. Οι Σοσιαλδημοκράτες προσανατολίζονται πλέον στη διάσπαση της μεγάλης συμμαχίας με τους Χριστιανοδημοκράτες στην τοπική κυβέρνηση της γερμανικής πρωτεύουσας.

Από την άλλη θετικό αντίρροπο στοιχείο αλλά όχι αρκετό για να αντιστρέψει την εικόνα, είναι ηάνοδος κατά 5% περίπου του γερμανικού Αριστερού Κόμματος (Die Linke), ενώ άνοδο σημείωσε και το κόμμα των Ελευθέρων Δημοκρατών.

Οι κάλπες έκλεισαν στις 20:00 ώρα Ελλάδας και τα πρώτα αποτελέσματα του exit poll του 1ου δημόσιου γερμανικού καναλιού ARD δείχνουν την εξής κατανομή ποσοστών:

- Σοσιαλδημοκράτες (SPD) – 23,1%

- Χριστιανοδημοκράτες (CDU) – 18,1%

- Πράσινοι (Grüne) – 16,6%

- Αριστερά (Die Linke) – 16,4%

- Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) – 11,7%

- Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) – 6,5%

- Πειρατές (Piraten) – 1,7%

- Λοιπά κόμματα – 5,9%

Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι οι ιμπεριαλιστικές πολεμικές στρατηγικές του γερμανικούκατεστημένου και όλης της Δύσης, πρώτα απ’ όλα των ΗΠΑ, προκαλεί όλο και μεγαλύτερα κύματαπροσφύγων, τα οποία τροφοδοτούν την ξενοφοβία και τον ρατσισμό σε όλο και μεγαλύτερα τμήματα της γερμανικής κοινωνίας, τα οποία έχουν κοντή μνήμη και παραμένουν αδίδακτα από το παρελθόν.

Ο γερμανικός λαός, αντί να βρίσκει καταφύγιο στην ξενοφοβία και τις νεοφασιστικές λογικές, θα έπρεπε να στραφεί μαζικά ενάντια στον γερμανικό και δυτικό ιμπεριαλισμό και τα απάνθρωπα και αποτροπιαστικά τους έργα σε βάρος λαών και χωρών της ευρύτερης Μέσης Ανατολής.

Δυστυχώς η Γερμανία κινδυνεύει να καταστεί εκ νέου η πέτρα του σκανδάλου, η οποία δυστυχώς σπρώχνει την ίδια και την Ευρώπη ξανά στην άβυσσο.

Η ιστορία διδάσκει ότι πιθανότατα ουδείς διδάσκεται από αυτήν και μπορεί να επαναληφθεί με ακόμα πιο τραγικό τρόπο.

ΚΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου