Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Ο αποχαιρετισμός του Αλέξανδρου Βέλιου μπροστά στην κάμερα...

To μπλογκ θεωρώντας σημαντική την ενέργεια του μακαρίτη Αλέξανδρου Βέλιου η οποία λειτουργεί και σαν αφύπνιση, τόσο στην πολιτεία, όσο και στην κοινωνία και έχοντας χάσει από την επάρατη νόσο έναν σημαντικό συνεργάτη και σύντροφο προβάλoυμε την ακτιβιστική του πράξη που μάλιστα δικαιώνει και την στάση του στη ζωή!
«Αγάπη μου, καλό σου ταξίδι», το μήνυμα της συζύγου του...
Συγκλονίζει το τελευταίο «αντίο» του Αλέξανδρου Βέλιου μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα λίγες
ημέρες πριν το τελευταίο βήμα της ευθανασίας αφού έδωσε επί μήνες μάχη με τον καρκίνο.
Με αφορμή τον...αποχαιρετισμό στους συντελεστές του τηλεοπτικού σταθμού Kontra ο Αλέξανδρος Βέλιος, ο οποίος έφυγε από τη ζωή όπως ο ίδιος ήθελε τα ξημερώματα της Κυριακής, στέκεται μπροστά στο φακό και λέει το μεγάλο «αντίο».
Μάλιστα, λίγο πριν το τέλος του διάρκειας 93 δευτερολέπτων βίντεο, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας λυγίζει από τη συναισθηματική φόρτιση για το μήνυμά του όταν ζητά από τους χιλιάδες φίλους του που τον παρακολουθούσαν από τη συχνότητα του καναλιού να τον θυμούνται και να τον κρατούν ζωντανό στη μνήμη τους.


Το μήνυμα του Αλέξανδρου Βέλιου έχει ως εξής:


«Οι λιγοστές δυνάμεις μου δεν μου επέτρεψαν να περάσω από το κανάλι και να χαιρετίσω και να αποχαιρετίσω όλους του φίλους και συνεργάτες με τους οποίους συμπορευθήκαμε.


Χρωστώ ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γιάννη Παπαγιάννη που με φιλοξενούσε στο δελτίο ειδήσεων. Αλλά το μεγάλο ευχαριστω αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους του καναλιού μπροστά και πίσω από τις κάμερες.


Και ίσως πάνω από όλα χρωςστώ ένα ευχαριστώ από τα βάθη της καρδι΄πας μου στους χιλιάδες θεατές που μου χάρισαν τη στήριξη, ητν εμπιστοσύνη, την αγάπη τους


Σας ευχαριστώ, σας αποχαιρετώ και να μεθυμάστε και να με κρατάτε ζωντανό στη μνήμη σας».


Σε άλλο βίντεο λίγο πριν πεθάνει ο Αλέξανδρος Βέλιος με ένα ιδιόχειρο σημείωμα διαβασμένο (ηχητικό) από τον ίδιο εξηγεί πώς κατέφυγε στη λύση της μη υποβοηθούμενης
ευθανασίας.

Το κείμενό του με τίτλο το αντίο μου καταλήγει: «Εζησα δημιουργικά και, εν πολλοίς, ασυμβίβαστα. Φεύγω πλήρης».



(σημείωση: στο βίντεο που ανέβηκε στο YouTube από τον λογαριασμό Αλέξανδρος Βέλιος κατά λάθος έχει γραφτεί η ημερομηνία 4 Αυγούστου, ενώ εννοούσε 4 Σεπτεμβρίου)


Ο Αλέξανδρος Βέλιος πριν λίγες μέρες είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο ΙΑΣΩ GENERAL, προκειμένου να του παρασχεθεί ιατρική βοήθεια για να δυναμώσει ο οργανισμός του που είχε καταπονηθεί από τη νόσο. Εισήχθη στο νοσοκομείο την περασμένη Τετάρτη 31 Αυγούστου και πήρε εξιτήριο το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου.

Εκτός από την αποχαιρετιστήρια επιστολή, άφησε και ακόμα ένα ιδιόχειρο σημείωμα στο οποίο εξηγούσε πώς επιθυμούσε να γίνει η κηδεία του.



Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου στις 15:00 το μεσημέρι στο Α΄ νεκροταφείο. Η σύζυγός του τον αποχαιρέτησε μέσω Facebook με τις εξής λέξεις: «Αγάπη μου, καλό σου ταξίδι. Θα είσαι πάντα στην καρδιά μου!».




Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο,ΕΔΩ..
πηγη protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου