Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΤΡΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ! ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΉΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ «ΨΕΥΤΟΤΣΑΜΠΟΥΚΑ» Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΔΩΣΕ ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ!
ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΑ ΠΕΡΙ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ! ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Η ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ!
Μετά την θεατρική δήθεν εμπλοκή των διαπραγματεύσεων τρόικας-κυβέρνησης την προηγούμενη βδομάδα, αμφότερες οι πλευρές προχωρούν, σε αγαστή συνεργασία, στη λεηλασία της χώρας.
Όπως προκύπτει και από όσα είπε στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Ευαγγ. Βενιζέλος, η κυβέρνηση, παρά τους επικοινωνιακούς ''ψευτοτσαμπουκάδες'' της, θα παραδώσει άνευ όρων τη χώρα και τους εργαζόμενους στις απαιτήσεις και τις ορέξεις της τρόικα, για την ικανοποίηση των πιστωτών της χώρας και των συμφερόντων του εγχώριου και διεθνούς κεφαλαίου.
Ειδικότερα, στο χθεσινό (6/9) υπουργικό Συμβούλιο ελήφθησαν οι εξής αποφάσεις ανά τομέα:
Ιδιωτικοποιήσεις
Προχωρούν άμεσα, με στόχο 5 δις. το 2011 και δίνοντας προτεραιότητα στην επέκταση των αδειών τουΟΠΑΠ, του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς και την πώληση της ΔΕΠΑ και των ΕΛΠΕ.
Επίσης τα περιουσιακά στοιχεία συγκεκριμένων εταιρειών του Δημοσίου θα μεταφερθούν στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης.
Αναδιαρθρώσεις φορέων του δημοσίου
Επισπεύδεται η αναδιάρθρωση φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, η οποία θα πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων εβδομάδων και θα περιλαμβάνει καταργήσεις, συνενώσεις καισυρρικνώσεις φορέων.

Άμεσα αναδιαρθρούμενες είναι οι εταιρίες ΚΕΔ, ΟΔΔΥ, ΙΓΜΕ, ΟΣΚ, ΕΟΜΜΕΧ, ΕΡΤ.

Εργασιακή εφεδρεία
Επεκτείνεται ο θεσμός της εργασιακής εφεδρείας σε όλο τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, διαδικασία με την οποία ανοίγει ο δρόμος των απολύσεων.
Οι προσλήψεις στον δημόσιο τομέα διατηρούνται στην αναλογία 1:10 ενώ θα υπάρξει μείωση του αριθμού των συμβασιούχων, αλλά κα εξέταση του ενδεχόμενου της εθελοντικής μερικής απασχόλησης ή της εθελοντικής άδειας άνευ αποδοχών. Τέλος θα δρομολογηθεί μεγάληαναδιάταξη του προσωπικού του στενού δημόσιου τομέα.
Αλλαγές στην αγορά εργασίας

Σε ό,τι αφορά την αγορά εργασίας θα οριστικοποιηθεί ο κατάλογος των βαρέων και ανθυγιεινών με την εξαίρεση πληθώρας κλάδων που σήμερα βρίσκονται σε αυτό το ασφαλιστικό καθεστώς και θα υπάρξειενιαίος φορέας φόρων και εισφορών.
Παράλληλα θα επεκταθούν οι ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις και θα ισχύσουν πολιτικές ενίσχυσης της μερικής απασχόλησης.
Κλειστά επαγγέλματα
Για τα κλειστά επαγγέλματα, το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε την επανεξέταση όσων επαγγελμάτων έχουν ανοίξει μέχρι τώρα και επισπεύδει το χρονοδιάγραμμα ανοίγματος για όσα από αυτά έχουν προβλεφθεί ειδικές μεταβατικές περίοδοι, οι οποίες καταργούνται.

Νέο φορολογικό πλαίσιο

Εντός τριών εβδομάδων θα κατατεθεί το φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να περιλαμβάνεινέα μείωση του αφορολογήτου ορίου και περικοπή πολλών φοροαπαλλαγών

Ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο

Σε ό,τι αφορά το νέο μισθολόγιο αποφασίστηκε όπου υπάρχει θέση ευθύνης που φέρνει αποτελέσματα να υπάρχει πριμ παραγωγικότητας την ώρα που καταργείται η προσωπική διαφορά, ενώ οι δημόσιοι υπάλληλοι θα θεωρούνται εφεξής υπάλληλοι του κράτους, γεγονός που ερμηνεύεται ότι μπορούν να γίνουνμετακινήσεις από υπουργείο σε υπουργείο ή από υπηρεσία σε υπηρεσία.

Δημόσιες Δαπάνες

Σε ό,τι αφορά τις δημόσιες δαπάνες, όποιος φορέας του δημοσίου δεν δηλώνει την οικονομική του κατάσταση στο Μητρώο Ανάληψης Υποχρεώσεων δεν θα επιχορηγείται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Το οριστικό και σε εξευτελιστικές τιμές ξεπούλημα της χώρας, οι συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα που υλοποιούνται και προωθούνται τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, η νέα φοροεπιδρομήμόνιμου χαρακτήρα και ο ακρωτηριασμός της δημόσιας διοίκησης δείχνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι βρισκόμαστε στο «και πέντε» της διαδικασίας παράδοσης της χώρας στα χέρια τουδιεθνούς και εγχώριου κεφαλαίου.

Προκειμένου να ανακοπεί αυτή η πορεία, ο τόπος έχει ανάγκη από μια μεγάλη αριστερή πρωτοβουλία, η οποία με αφετηρία την στάση πληρωμών, θα θέσει τις προγραμματικές και ουσιαστικές βάσεις για μία νέα πορεία ανασυγκρότησης της χώρας σε προοδευτική, παραγωγική, κοινωνική και οικολογική κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου