Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

(LIVE ΕΡΤ ) Ο αγώνας για την ΕΡΤ συνεχίζεται - Απεργιακή συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο Ραδιομέγαρο

Οι εργαζόμενοι παραμένουν στις θέσεις τους και μεταδίδουν το πρόγραμμα κανονικά και χιλιάδες συγκεντρωμένοι συμπαρίστανται σε 24ωρη βάση. Σήμερα στις 11 το πρωί το κάλεσμα για συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Δείτε το ρεπορτάζ της Τετάρτης 12/6 με βίντεο, συνεντεύξεις και φωτογραφίες:
Να γίνει η ΕΡΤ το δικό μας Ταξίμ
(LIVE ΕΡΤ : (http://www.radio1d.gr) ή http://www.ustream.tv/channel/greekeventstv)

Ζωντανά ο παλμός της συγκέντρωσης από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ Η κυβέρνηση έριξε «μαύρο» στο σήμα της ΕΡΤ - Επιμένουν οι 2.656  εργαζόμενοι

Εντυπωσιακά δείγματα αλληλεγγύης από ευρωπαϊκά ΜΜΕ:

Το πρωτοσέλιδο της Liberation: Ελλάδα ποιος έκλεισε την τηλεόραση;

Το κανάλι ARTE μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων στα ελληνικά! (βίντεο)

Μαύρo πρωτοσέλιδo από την Humanite για την ΕΡΤ

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κήρυξαν εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία, για την Πέμπτη 13 Ιουνίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Σύμφωνα με αποφάσεις τους, οι Εκτελεστικές Επιτροπές των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αποφάσισαν την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας για αύριο Πέμπτη 13/06/2013 και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 11:00, στο Ραδιομέγαρο, στην Αγία Παρασκευή.
Όπως σημειώνει η ΓΣΕΕ, η εμμονή της Κυβέρνησης στην τακτική «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» και οι ακραίες αντιδημοκρατικές αποφάσεις της βρίσκουν απέναντι ολόκληρη την ελληνική κοινωνία η οποία έχει στραγγαλιστεί από τις ανάλγητες, αιφνιδιαστικές και μονομερείς ενέργειές της.

«Ο αντιδημοκρατικός κυβερνητικός κατήφορος δεν έχει τελειωμό και η τρικομματική κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να αλλάξει ρότα πριν είναι πολύ αργά».



Την αντίθεση και την καταδίκη της ΓΣΕΕ αλλά και του συνόλου των ευρωπαϊκών συνδικάτων για το λουκέτο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης κατέθεσαν στον Πρωθυπουργό, στη συνάντηση που είχαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, η Γενική Γραμματέας της ΣΕΣ, κυρία Μπερναντέτ Σεγκόλ και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, κ. Γιάννης Παναγόπουλος. «Κοινή και αδιαπραγμάτευτη θέση ΓΣΕΕ και ΣΕΣ είναι ότι η ΕΡΤ δεν αποτελεί κομματικό λάφυρο στα χέρια καμιάς κυβέρνησης, ανήκει αποκλειστικά στον ελληνικό λαό και είναι υπόλογη μόνο στον Έλληνα φορολογούμενο».



Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, «η κυβέρνηση, η οποία με τρόπο μεθοδικό και αυταρχικό καταργεί εδώ και καιρό, ένα-ένα τα δικαιώματα των εργαζομένων και των πολιτών, είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα την ίδια πρακτική και για άλλους Οργανισμούς του Ευρύτερου και Στενού Δημοσίου Τομέα, με μοναδικό σκοπό την ικανοποίηση των μνημονιακών της δεσμεύσεων απέναντι στην Τρόικα».

«Ο στόχος είναι προφανής και αφορά στην άμεση διάλυση των Δημοσίων Φορέων και στις απολύσεις 14.500 εργαζομένων μέχρι το τέλος Ιουλίου», όπως σημειώνεται.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει για μία ακόμη φορά αυτή την πολιτική, εκφράζει τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και καλεί κάθε εργαζόμενο και κάθε πολίτη να αγωνιστεί για την ανατροπή των καταστροφικών σχεδίων της Κυβέρνησης και της Τρόικας.

Διαβάστε επίσης: Στάση εργασίας στα μέσα μεταφοράς σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου