Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

(LIVE ΕΡΤ ) Ψάχνουν «πρόθυμους» συμβασιούχους για να ξεπλύνουν το «μαύρο» στην ΕΡΤ


(LIVE ΕΡΤ : (http://iptv1.cytanet.com.cy/player/riksat1.html) ή (http://www3.ebu.ch/cms/en/sites/ebu/contents/news/2013/06/monitor-ert-online.html) «Πρόθυμους» διμηνίτες δημοσιογράφους και τεχνικούς τηλεόρασης αναζητεί εναγωνίως η κυβέρνηση προκειμένου να ξεπλύνει το «μαύρο» από τις συχνότητες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης έως ότου εκπέμψει η ΝΕΡΙΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλά στελέχη της ΕΡΤ έχουν δεχτεί ήδη τηλεφωνήματα από κυβερνητικούς κύκλους ώστε να στελεχώσουν ένα ραδιοτηλεοπτικό σχήμα που θα λειτουργήσει ως μεταβατική κατάσταση. Οι εμπνευστές του σχεδίου επιχειρούν να προσφέρουν
άμεσα στον πρωθυπουργό το επιχείρημα μιας δήθεν ανοιχτής ΕΡΤ, που θα μεταδίδει πρόγραμμα
σε επανάληψη, για το διάστημα που θα χρειαστεί να στηθεί η ΝΕΡΙΤ. Στους δημοσιογράφους και τεχνικούς που έχουν δεχτεί το μήνυμα της Συγγρού, προσφέρονται δίμηνες συμβάσεις με το υπουργείο Οικονομικών και φυσικά η υπόσχεση για σχέση εργασίας με τον φορέα της ΝΕΡΙΤ.
Στο σχέδιο της κυβέρνησης για λειτουργία μεταβατικής ΕΡΤ, απαραίτητη κρίνεται και η χρήση των αναγκαίων ψηφιακών μέσων, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής, τον έλεγχο των οποίων έχουν οι απεργοί της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την DIGEA, από την οποία ζητούν την υλικοτεχνική αρωγή στην εκπομπή ψηφιακού σήματος από τις εγκαταστάσεις της ΕΤ 1 στην Λεωφόρο Κατεχάκη.

Το σχέδιο «ταχύτατης επανεκκίνησης» της ΕΡΤ, που θα ρίξει στο τραπέζι των πολιτικών αρχηγών ο Αντώνης Σαμαράς, προβλέπει τη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ το συντομότερο δυνατό, πιθανότατα μέσα στον επόμενο ενάμιση μήνα. Κύκλοι της Συγγρού εκτιμούν πως με βάση αυτόν τον σχεδιασμό το κτίριο της Κατεχάκη μπορεί να λειτουργήσει ως «στρατηγείο» της παρα-ΕΡΤ έως ότου ξεπεραστεί η κρίση στο εσωτερικό της τρικομματικής κυβέρνησης.
Ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος που κλήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου απέρριψε την πρόταση να αναλάβει την ευθύνη για τη δημιουργία της ΝΕΡΙΤ επειδή, όπως εξήγησε, το εγχείρημα της αναδιάρθρωσης είναι αδύνατο με κλειστά τα κρατικά κανάλια. Τα τηλεφωνήματα, όμως, και τα μηνύματα προς δημοσιογράφους και τεχνικούς για άμεση δημιουργία ενός τηλεοπτικού μηχανισμού αποδεικνύουν τον πανικό που επικρατεί στους κύκλους της κυβέρνησης μετά την διεθνή κατακραυγή για το «μαύρο» στις συχνότητες της ΕΡΤ.
www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου