Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!


Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!Οργανώνουμε την αντίσταση μας!
ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΡΟΪΚΑΣ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΜΑΣ!
Ο Έλληνας, πάντα προσπαθούσε, για κοινωνικούς λόγους, να βάλει ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του. Αυτό καλλιεργείτο ιδιαίτερα, με κατακλυσμό δελεαστικών διαφημίσεων από τις τράπεζες. Το ποσοστό ιδιοκατοίκησης στη χώρα μας που υπολογίζεται πάνω από 80% φαντάζει παράλογο στα μάτια των αρπακτικών. Γι’ αυτό δρομολογούνται παρεμβάσεις-σοκ για να αλλάξουν το χάρτη της ιδιοκτησίας των σπιτιών.Από τον Απρίλη του 2012 κιόλας, ο Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ) και η αισχρή παρέα του στην τρόικα είχαν δείξει τις προθέσεις τους: Να βάλουν χέρι στα σπίτια μας. Στο στόχαστρο των αρπακτικών έχουν ήδη μπει εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες προς το δημόσιο και τις τράπεζες.
Είναι χαρακτηριστικό των διαθέσεων της μαύρης συγκυβέρνησης, ότι με πλειστηριασμό απειλούνται ακόμη και οι μικροοφειλέτες του δημοσίου με ληξιπρόθεσμες οφειλές από 3.000 ευρώ και πάνω.
Πλέον, η τρόικα πιέζει με κάθε τρόπο και για την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών ακινήτων από τις τράπεζες. Βάζουν στο μάτι ακόμη και την πρώτη κατοικία. Ο σχεδιασμός τους είναι μετά το καλοκαίρι να έχει ολοκληρωθεί το νομοθετικό πλαίσιο που θα αναιρεί το «νόμο Κατσέλη» και θα επιτρέπει την άρση της αναστολής πλειστηριασμού ακόμη και της πρώτης κατοικίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, διάφορα hedge funds (διεθνείς κερδοσκόποι) έχουν αγοράσει από τις τράπεζες πολλά από τα στεγαστικά δάνεια σε πολύ χαμηλό τίμημα προκειμένου να κερδοσκοπήσουν στις πλάτες μας.
Η πίεση της τρόικας προς την κατεύθυνση της άρσης της αναστολής των κατασχέσεων, γίνεται προκειμένου να περιέλθουν μαζικά στην ιδιοκτησία των τραπεζών και των hedge funds τα ακίνητα των φτωχών και μικρομεσαίων, που έχουν έστω και μικρά χρέη προς αυτές.
Δε φτάνει που ο χειμαζόμενος λαός υποχρεώνεται να ανακεφαλαιοποιεί τις τράπεζες από το υστέρημά του, οι πολλαπλώς ευεργετηθείσες τράπεζες έρχονται για να του αρπάξουν και τα σπίτια από πάνω.
Ο υφυπουργός ανάπτυξης κ. Σκορδάς μίλησε καθαρά στους ιδιοκτήτες σπιτιών λέγοντας: «Πρέπει να αρθεί άμεσα η αναστολή των κατασχέσεων για να δοθούν στην αγορά σταδιακά. Αλλιώς θα πέσει η αξία των σπιτιών σας και θα καταρρεύσει η αγορά ακινήτων όταν τα σπίτια του κοσμάκη πλειστηριαστούν μαζικά. Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση και η τρόικα ρίχνουν τον σπόρο για να καλλιεργηθεί ο φόβος στους ιδιοκτήτες σπιτιών ώστε να τους παραδώσουν τα σπίτια τους αμαχητί και να πουν και ευχαριστώ.
Το ευρύτερο σχέδιό τους δεν αφορά μόνο στην αρπαγή και των τελευταίων περιουσιακών στοιχείου του λαού. Αφορά πρωτίστως στο σμπαράλιασμα της αξιοπρέπειας μας και στην πλήρη υποταγή μας στα αιμοδιψή σχέδιά τους.
Παραδοσιακά, η καπιταλιστική προπαγάνδα, επέσειε τον κίνδυνο των κομμουνιστών οι οποίοι όντας ενάντια στην ατομική ιδιοκτησία θα έπαιρναν τα σπίτια των νοικοκυραίων. Τώρα έρχεται να επιβεβαιωθεί από ποιους πραγματικά κινδυνεύουν τα σπίτια μας. Από τους ίδιους τους αστούς, τους κεφαλαιοκράτες και τις νεοφιλελεύθερες μαριονέττες τους που θεωρούν δήθεν την ατομική ιδιοκτησία «ιερό» δικαίωμα.
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω έχει επανειλημμένα ξεσκεπάσει και καταγγείλει αυτές τις μεθοδεύσεις. Ήδη το προηγούμενο διάστημα, το Κίνημά μας, ως η πρωτοπόρα δύναμη στο μέτωπο της άρνησης πληρωμών και της προάσπισης της λαϊκής περιουσίας, πραγματοποίησε δεκάδες δράσεις σε ΔΟΥ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και δικαστήρια πλειστηριασμών όλης της Ελλάδας με σύνθημα, «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Επίσης το κίνημά μας διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ημερίδες για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά σε όλη την Ελλάδα με την συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών. Οι δράσεις του Κινήματος σε αυτό το μέτωπο αγώνα πρόκειται να ενταθούν το επόμενο διάστημα. Στο πλαίσιο αυτής της κλιμάκωσης απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα λαϊκά κοινωνικά στρώματα, να ενισχύσουν την πάλη μας για να καταφέρουμε να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους στην πράξη.
Ήδη, οργανώνονται οι ομάδες περιφρούρησης της περιουσίας του λαού που αποτελούν τους κόπους μιας ζωής. Αυτές οι ομάδες περιφρούρησης οικοδομούνται από τα κάτω, σε πολλές γειτονιές της Αθήνας και της επαρχίας. Οι τοπικές επιτροπές αγώνα του Κινήματος Δεν Πληρώνω, υποδέχονται και οργανώνουν καθημερινά, πολίτες με δίψα για αγώνα και συλλογική δράση.
Μόνο με συλλογικό και οργανωμένο αγώνα μπορούμε να αναχαιτίσουμε τα ανθρωποφάγα αρπακτικά που καιροφυλακτούν. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποτελέσουμε τη λεία τους! Η αλληλεγγύη του λαού στην πράξη, θα είναι η απάντησή στα άθλια σχέδιά τους!
Ευχαριστούμε τους συμπολίτες μας για τη μεγάλη συμμετοχή και ενδιαφέρον στο εγχείρημα και καλούμε όλους εκείνους που θέλουν να συμμετάσχουν στο δίκτυο αλληλεγγύης που οργανώνεται από άκρη σε άκρη της Ελλάδας να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Κινήματος Δεν Πληρώνω.
Κάθε γειτονιά, πόλη και χωριό πρέπει να αποκτήσει δύναμη και φωνή αντίστασης.
Κάθε τράπεζα και γραφείο τέλεσης πλειστηριασμών να γίνει τόπος διαδηλώσεων και δυναμικών κινητοποιήσεων.
Δε θα επιτρέψουμε να μας καταδικάσουν σε ακόμη πιο βαθιά εξαθλίωση.


Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!
Αντεπίθεση τώρα! Για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω!


ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
www.kinimadenplirono.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου