Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΕΡΤ: ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ!

18η ΜΕΡΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ! Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΛΟΥΚΕΤΟ" ΣΤΗΝ ΕΡΤ
Συγκλονιστική ήταν η παρουσία την Πέμπτη (27/6) το βράδυ των εκατοντάδωναπολυμένων των Τσιμέντων Χαλκίδας, οι οποίοι με τις χαρακτηριστικές κίτρινες φανέλες τους έδωσαν οργανωμένα και μαζικά τοπαρόν στο Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής, εκφράζοντας κατ’ αρχήν τα αιτήματά τους για την επαναλειτουργία των Τσιμέντων στη Χαλκίδα αλλά και την αλληλεγγύη τους στους απολυμένους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Την Κυριακή (30/6) αναμένεται να προσέλθουν οργανωμένα και μαζικά στο Ραδιομέγαρο οι απολυμένοι της εταιρίας «Κατσέλης», ενώ αύριο Σάββατο (29/6) πολλοί εργαζόμενοι, μετά από τη μεγάλη Πανελλαδική συγκέντρωση πολιτικής ανατροπής, που διοργανώνουν στην Πλατεία Καραϊσκάκη στην Αθήνα στις 11:30 σειρά από Συνδικαλιστικές Ομοσπονδίες, θα κατευθυνθούν στοΡαδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Εκ των πραγμάτων, το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής μπορεί να μετατραπεί σε πόλο συσπείρωσης όλων των απολυμένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα απ’ όλη, αν είναι δυνατόν,την Ελλάδα και σε χώρο διεκδίκησης θέσεων εργασίας αλλά και μάχης για μια προοδευτική αλλαγή στη χώρα.

Στο μεταξύ, σήμερα Παρασκευή (28/6), αναμένεται να προσέλθει ξανά πλήθος κόσμου στο Ραδιομέγαρο, δίνοντας συνέχεια στον αγώνα για ενημέρωση και πολιτισμό, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι συζητήσεις και οι μουσικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο χώρο.

ΑΣΤΟΧΗ ΚΑΙ ΑΔΙΕΞΟΔΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΨΗ

Χωρίς κανένα αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε και η νέα , απαράδεκτη και αποπροσανατολιστική έτσι και αλλοιώς , συνάντηση των εργαζομένων της ΕΡΤ με τον Παντελή Καψή, υφυπουργό αρμόδιο για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Ο Παντ. Καψής επέμεινε στη συγκρότηση ενδιάμεσου φορέα για τη μελλοντική "δημόσια" ραδιοτηλεόραση, ο οποίος ενδιάμεσος φορέας με μια κυβερνητική μεθόδευση διάσπασης τωνεργαζομένων και εκβιασμού για την αποδοχή από μέρους τους των απολύσεων και της διάλυσης της ΕΡΤ, θα προσλάβει 2000 εργαζόμενους της ΕΡΤ με δίμηνες συμβάσεις!!!

Αυτονόητα οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ απέρριψαν κατηγορηματικά την πρόταση-παγίδα του Παντ. Καψή και επέμειναν στην άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ με όλους, ανεξαιρέτως , τους εργαζόμενους.

Κύκλοι της Αριστεράς, πάντως, τόνιζαν ότι αυτός ο δήθεν-διάλογος εργαζομένων-Καψή όχι μόνο είναιάνευ νοήματος αλλά και εξυπηρετεί μόνο την κυβέρνηση , η οποία επιχειρεί να εξωραίσει κατ'αυτόν τον τρόπο την πραξικοπηματική πολιτική της και να "νομιμοποιήσει" , ματαίως βέβαια, ταπραξικοπηματικά τετελεσμένα σε βάρος της ΕΡΤ.

Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι ο μόνος δρόμος είναι αυτός της ακλόνητης ενότητας και του αποφασιστικού,από θέσεις αρχών, αγώνα των εργαζομένων μέσα και έξω από το Ραδιομέγαρο και στιςεγκαταστάσεις της ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα!



Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΛΟΥΚΕΤΟ" ΣΤΗΝ ΕΡΤ

Σήμερα το απόγευμα από τα Χανιά ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμισε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει μέσα στη βδομάδα πρόταση για τη συγκρότηση ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ για τιςαπαράδεκτες κυβερνητικές μεθοδεύσεις σε βάρος της ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θα ζητά διερεύνηση ευθυνών για όσους έδωσαν εντολή νακλείσει παρανόμως η ΕΡΤ και για όσους λειτουργούς και εταιρείες εκτέλεσαν αυθαίρετα αυτές τις εντολές. Θα ζητά, επίσης, διερεύνηση ευθυνών για το γεγονός ότι η ΕΡΤ επί τόσο καιρό δεν ανοίγει , παρά την κατηγορηματική σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θα ζητά, επίσης, την εξέταση των ευθυνών για τις ζημιές του δημοσίου από το κλείσιμο της ΕΡΤ καθώς και τις ζημιές από την απαξίωση και τα διαφυγόντα κέρδη της ΕΡΤ.

Ολόκληρο το πρόγραμμα της Παρασκευής (28/6) στο Ραδιομέγαρο έχει ως εξής:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (28/6) ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ!

18:30: Ανοιχτή συνέλευση των εργαζομένων των σωματείων του συντονιστικού "ΕΝΑΝΤΙΑ στην κατάργηση-συρρίκνωση Δημοσίων κοινωφελών φορέων, στις απολύσεις-εφεδρεία-διαθεσιμότητα και το μισθολόγιο-φτωχολόγιο " των Ομοσπονδιών ΠΟΣΠΕΡΤ- Π.Ο.Θ.Α.-Π.Ο.Μ.Ε.Ε.Α.-Ο.Σ.Ε.Τ.Ε.Ε. και των σωματείων ΟΣΚ-ΙΓΜΕ-ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ-Ε.Ι.Ν.-ΗΔΙΚΑ-ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ-ΟΚΑΑ-ΕΛΟΤ-ΕΓΝΑΤΙΑ-ΜΟΔ-ΔΕΠΑΝΟΜ-ΘΕΜΙΣ-ΚΕΠΕ-ΕΕΤΑΑ στον προαύλιο χώρο της ΕΡΤ.

***

19:30: Παράλληλη δράση: HAIRSPACE, χοροθεατρική παράσταση στον προαύλιο χώρο του Ραδιομεγάρου, με εγκατάσταση θεατρικού παιχνιδιού, χορογράφος Βίλμα Ανδριώτη

***

20:00: Ρεμπέτικη Κομπανία του Συνδικάτου Εργαζομένων ΙΓΜΕ - Καίτη Ζαραβέλα τραγούδι

***

ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΕΡΤ: «ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΗΧΟ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ» Ορχήστρα Σύγχρονη Μουσικής ΣΟΛΙΣΤΧρ. Ζερπίνος ακορντεόν.

-Ο Γιάννης Αναγνωστάτος, Lolek, παρουσιάζει τις αγγλόφωνες μελωδίες του.

-Active Member σε μια μοναδική συναυλία.

-IQ69 Punk Rock

-Ανάπλους Alternative-Indie Rock με ελληνικό στίχο (Παπασωτηρίου Σωκράτης φωνητικά, Λαδιας Γιάννης κιθάρα, Ραχούτης Θανάσης μπάσο-δεύτερα φωνητικά, Κορκολής Τάκης πλήκτρα, Λέριος Πάρις τύμπανα).


ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ-ΜΑΪΜΟΥ ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ

Εκείνοι που εκτέλεσαν με συνοπτικές διαδικασίες το περιοδικό Ραδιοτηλεόραση με την κατηγορία ότι ήταν ένα «περιοδικό χωρίς αναγνώστες», τώρα βολεύονται στον κυβερνητικό καναπέ τους και την παρακολουθούν να γίνεται βορά ορνίων. Φαίνεται ότι τα έσοδα από τις «ανύπαρκτες»πωλήσεις του περιοδικού είναι άξια περιφρόνησης για την κυβέρνηση, όχι όμως και για τους επιτήδειους που προχώρησαν στην έκδοση και δεύτερου πειρατικού τεύχους.

Η ΕΣΗΕΑ, κάνοντας λόγο για εξώφθαλμη καπηλεία του ιστορικού περιοδικού, καταγγέλλει τη συνέχιση της ανεμπόδιστης απόπειρας ιδιοποίησης της περιουσίας της ΕΡΤ Α.Ε., «από φορείς ιδιωτικών συμφερόντων, οι οποίοι δρώντας παρασκηνιακά και τυχοδιωκτικά, εκμεταλλεύτηκαν την αναταραχή που έχει δημιουργηθεί από την πραξικοπηματική απόφαση της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην δημόσια ραδιοτηλεόραση, με σκοπό τη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας της ΕΡΤ ΑΕ, που αποτελεί και περιουσία και παρακαταθήκη του ελληνικού λαού.»

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων του Τύπου:

- καταγγέλλει απερίφραστα την συνεχιζόμενη παράνομη, παράτυπη, αθέμιτα κερδοσκοπική, τυχοδιωκτική και πειρατική δεύτερη έκδοση του εντύπου υπό τον παραπλανητικό τίτλο «Ο κόσμος στη Ραδιοτηλεόραση» (εκδ. εταιρεία ΧΡΩΜΑΞΞ ΕΠΕ) που καπηλεύεται την περιουσία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης,

- υπογραμμίζει την τεράστια ευθύνη των αρμόδιων αρχών και τις καλεί για άλλη μια φορά σε άμεση και δραστική παρέμβαση για την διαφύλαξη και προστασία τόσο των πνευματικών δικαιωμάτων όσο και των περιουσιακών στοιχείων της ΕΡΤ Α.Ε.

- τονίζει ότι η ενέργεια αυτή έρχεται ως «φυσική συνέχεια» της εκχώρησης τηλεοπτικών δικαιωμάτων της ΕΡΤ Α.Ε. μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες

- δηλώνει ότι πολιτικά υπεύθυνη για την άθλια αυτή μεθόδευση είναι η πολιτική επιλογή για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ Α.Ε., που άνοιξε τις ορέξεις σε αρπακτικά ιδιωτικά συμφέροντα να σκυλεύσουν τη δημόσια περιουσία

- δηλώνει για άλλη μια φορά ότι παραμένει σε αγωνιστική ετοιμότητα κι επιφυλακή μέχρι τη δικαίωση του αγώνα για την ενημέρωση και τη δημοκρατία

Πατηστε εδώ για να διαβάσετε το χθεσινό (27/6) ρεπορτάζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου