Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Νύχτα έντασης στην Τουρκία – Γενική απεργία κατά της αστυνομικής βίας

Τα δύο μεγάλα συνδικάτα KESK και DISK ζητούν «τέλος της αστυνομικής βίας». «Ζητούμε να τερματιστεί η αστυνομική βία αμέσως», δήλωσε ο εκπρόσωπος του KESK Μπακί Τζινάρ στο Γαλλικό Πρακτορείο. Στην απεργία θα συμμετάσχουν γιατροί, μηχανικοί, οδοντίατροι και εργαζόμενοι άλλων ειδικοτήτων.Η κίνηση αυτή ακολουθεί τις...συνεχιζόμενες σποραδικές συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών τόσο στην Κωνσταντινούπολη, όσο και στην Άγκυρα.  Εν τω μεταξύ,
τα αστυνομικά μπλόκα στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, η ρίψη δακρυγόνων και οι σποραδικές συγκρούσεις τη νύχτα προς Δευτέρα με τους ανυποχώρητους διαδηλωτές δείχνουν ξεκάθαρα πως η πόλωση δεν υποχωρεί.
Τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, αστυνομικοί στην Κωνσταντινούπολη, ορισμένοι με πολιτικά και γκλόμπ όπως αναφέρει το Reuters, έριχναν δακρυγόνα και κυνηγούσαν ομάδες νεαρών με καλυμμένα πρόσωπα που τους πετούσαν πέτρες.
Πάνω τους πετούσαν ελικόπτερα της αστυνομίας, ενώ το κυνηγητό συνεχιζόταν μέσα στα στενά καθώς η αστυνομία προσπαθούσε να εμποδίζει τη συγκέντρωση διαδηλωτών.
Επεισόδια σημειώθηκαν και σε άλλα σημεία της πόλης που είχαν μείνει μέχρι τώρα σχετικά ήρεμα, όπως την περιοχή γύρω από τη γέφυρα του Γαλατά αλλά και το Νισάντασι.
Ο νομάρχης της Κωνσταντινούπολης έχει προειδοποιήσει, μετά τη βίαιη εκκαθάριση του Σαββάτου, πως η πρόσβαση στην πλατεία Ταξίμ δεν θα επιτραπεί σε διαδηλωτές. Οι διαδηλωτές σκοπεύουν να επιστρέψουν στο διπλανό πάρκο Γκεζί...
crimenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου