Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

(LIVE ΕΡΤ ) ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ!

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ! Η ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!  ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ
(LIVE ΕΡΤ : (http://iptv1.cytanet.com.cy/player/riksat1.htmlAπό νωρίς το πρωί της Πέμπτης(13/6),μεγάλο πλήθος κόσμου συνέρρευσε μαζικά στο Ραδιομέγαρο, δημιουργώντας μια εργατική λαοθάλασσα που έχει
πλημμυρίσειτην περιοχή και εκτείνεται από την σταση του μετρό «Νομισματοκοπείο» μέχρι το κτήριο της ΕΡΤ.
To δυναμικό παρόν δίνουν χιλιάδες εργαζόμενοι και άνεργοι, συνδικάτα, κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς. Η μεγαλειώδης απεργιακη συγκέντρωση συμπαράστασης στους εργαζομένους στην ΕΡΤ και αντίδρασης στην ακολουθούμενη αυταρχική μνημονιακή πολιτική στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης, το οποίο συνεχίζει να δίνεται από την κοσμοσυρροή που σημειώνεται σε 24ωρη βάση μέσα και έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.
Η κλιμάκωση της κυβερνητικής επίθεσης, η οποία πλέον στρέφεται ανοιχτά εναντίον της ίδιας της δημοκρατίας βάζει επιτακτικά και ξεκάθαρα το δίλλημα: Ή με την κυβέρνηση ή με την δημοκρατίακαι την προοδευτική ανατροπή! Αυτήν την ώρα, οι δυνάμεις της Αριστεράς πρέπει να πάρουν αυτό το αγωνιστικό μήνυμα και να το μετατρέψουν ενωμένες σε σπίθα λαϊκής εξέγερσης για να ανοίξει ο δρόμος προοδευτικών εξελίξεων στη χώρα.

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

Μαζικές, ενωτικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα σε περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ από εργαζόμκνους και πλήθος αλληλέγγυων αγωνιστών και αγωνιστριών που αντιδρούν στο λουκέτο που έβαλε η κυβέρνηση στην κρατική τηλεόραση. Την ίδια ώραοι εργαζόμενοι στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση παραμένουν στους χώρους εργασίας τους και μεταδίδουν ενημερωτικές εκπομπές μέσω της ιστοσελίδας της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης(ΕΒU), ραδιοφωνικών σταθμών και διαδικτύου.

Διαμαρτυρόμενοι στην Θεσσαλονίκη συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της ΕΡΤ3 στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Οι Πρόεδροι του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, και της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων, Πέτρος Κετικίδης, κατήγγειλαν την κυβέρνηση για «πραξικοπηματικές ενέργειες».
Στον χώρο έξω από το κτίριο της ΕΡΤ3 έφτασε και το μπλόκο του ΠΑΜΕ που είχε κάνει ξεχωριστή συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου.
Μετά την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης ακολούθησε πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με αντικυβερνητικά συνθήματα.
Στις 17:30 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το κτίριο της ΕΤ 3 και θα ακολουθήσει συναυλία.
Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν επίσης στην Τρίπολη. Στην πλατεία Πετρινού συγκεντρώθηκε το ΠΑΜΕ και στην πλατεία Αγίου Βασιλείου το Εργατικό Κέντρο και η ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας, κι ακολούθησε κοινή πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατάληξη στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Τρίπολης.
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έγιναν και στην Καλαμάτα, όπου αναγνώσθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας των απολυμένων της ΕΡΑ, ενώ ακολούθησε μεγάλη κοινή πορεία από τα γραφεία της ΕΡΑ Καλαμάτας ως την κεντρική πλατεία της πόλης.
Συγκέντρωση και στο Ηράκλειο έξω από τα γραφεία της ΕΡΑ Ηρακλείου. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από την ΕΡΑ επί της οδού Μάχης Κρήτης, παρά την βροχή, ζητώντας να παραμείνει η ΕΡΤ ανοιχτή και να μην απολυθούν οι εργαζόμενοι.
Μετά τη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μηχανοκίνητη πορεία προς τους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατεύθυνση την πλατεία Ελευθερίας όπου βρίσκονται τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτηςαλλά και την πλατεία Κουντουριώτη στο λιμάνι όπου εδρεύει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση του νησιού.



ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ

20:57 Πολλές χιλιάδες εργαζομένων και αλληλέγγυων έχουν συγκεντρωθεί για τρίτη συνεχόμενη ημέρα έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή. Συγκινητική είναι η εικόνα γονέων με τα παιδιά τους, που έχουν σπεύσει να δηλώσουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, καθώς και τη μεγάλη σημασία ύπαρξης της δημόσιας τηλεόρασης. Στο χώρο σήμερα λειτουργεί και η συλλογική κουζίνα "Άλλος Άνθρωπος".

20:38 Όπως ανακοινώθηκε από τα μικρόφωνα του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, η συνέλευση των εργαζομένων καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν το απόγευμα της Παρασκευής, στις 18:00, σε ανοιχτή Γενική Συνέλευση στα γρασίδια του χώρου.

20:36 Και η Μαγνησία βλέπει ΝΕΤ (αναλογικά στην συχνότητα 6 VHF & 41 UHF)

20:29 Το σήμα της ΕΡΤ έχει αποκατασταθεί και στη Λέσβο.

20:14 Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από την επιτροπή της Βουλής μετά από την καταγγελία του Γ. Στουρνάρα από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνη. Ο Π. Λαφαζάνης τον κατήγγειλε για το χουντικής έμπνευσης και μεθόδευσης e-mail το οποίο απέστειλε και ζήτησε την άμεση απόσυρσή του! (ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ "ΧΟΥΝΤΙΚΟ" e-mail του Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΕΔΩ)

20:02 "Έπεσε" και το ραδιοτηλεοπτικό αρχείο της ΕΡΤ. Δημιουργήθηκε ιστοσελίδα της Πρωτοβουλίας για το Αρχείο της ΕΡΤ (www.setitfree.gr)

20:01 Ο Α.Σαμαράς πέτυχε κάτι που φάνταζε δύσκολο: όλη η Αριστερά σε κοινή διαδήλωση!Δίπλα – δίπλα στο προαύλιο της ΕΡΤ: ΠΑΜΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς!

20:00 Μια από τις όμορφες εικόνες έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ: Μάθημα σε πολλούς από εμάς από φοιτητές με τα βιβλία τους... Η εξεταστική εξεταστική, αλλά και η αλληλεγγύη αλληλεγγύη!



19:56 Το σημερινό εξώφυλλο της γαλλικής εφημερίδας "Liberation" για το "μαύρο" στην ΕΡΤ




19:40 Ένα ακόμα περιστατικό που καταδεικνύει και την προχειρότητα πέρι από την αυταρχικότητα και την λανθασμένη απόφαση της κυβέρνησης σχετικά με το λουκέτο στην ΕΡΤ έρχεται στην επιφάνεια. Σύμφωνα με το Xanthipress.gr η κυβέρνηση έχασε ακόμα και το domain name που θα έπρεπε να έχει κατοχυρωθεί για τη ΝΕΡΙΤ - «nerit.gr», ώστε να έχει υπόσταση στο ίντερνετ. Μάλιστα, η εν λόγω ηλεκτρονική διεύθυνση αναμεταδίδει το πρόγραμμα της ΕΡΤ.

19:09 Η στιγμή της πτώσης του σήματος της ΕΡΤ αναμεταδόθηκε και στην αργεντίνικη τηλεόραση.Η αναμετάδοση του λουκέτου στην ΕΡΤ πραγματοποιήθηκε από τον πολύ σημαντικό, αργεντινό, προοδευτικό δημοσιογράφο Pedro Brieger και την δημόσια τηλεόραση της Αργεντινής.

18:57 Το site του Εφετείου Αθηνών χακαριστηκε και αναμεταδίδει το πρόγραμμα της ΕΡΤ

18:20: Σύμφωνα με πληροφορίες της Εφημερίδας των Συντακτών, η ηγεσία του ΥΠΟΙΚ, ζητά λίστες δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς υπαλλήλους, που θα είναι «έτοιμοι» να επανδρώσουν το νέο φορέα σε λίγες μέρες. Η συγκυβέρνηση ακολουθεί μια ακόμη πρακτική βγαλμένη από την μαύρη επταετία! Να μην βρεθεί ούτε ένας απεργοσπάστης!

18:10 Απόφαση ΓΣ εργαζομένων στην ΕΡΤ: «Συνεχίζουμε»...

Με συντριπτική πλειοψηφία η Γενική Συνέλευση όλων των εργαζομένων στην ΕΡΤ μόλις αποφάσισε να εισηγηθεί στα σωματεία τη συνέχιση της απεργίας έως τη Δευτέρα σε όλα τα μέσα χωρίς καμία εξαίρεση πλην των μέσων που αναμεταδίδουν το απεργιακό πρόγραμμα της ΕΡΤ.

17:15 Εικόνες από το ραδιομέγαρο με πανώ στα παράθυρα




17:05 Ομόφωνη απόφαση απο το διασωματειακό των εργαζομένων για συνέχιση της κινητοποίησης. Καλούν για στήριξη.

16:29 Η ΕΡΤ World είναι ξανά στον αέρα. Εκπέμπεται από τον hotbird στις γνωστές ρυθμίσεις

16:23 Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως συνολικά συνελήφθησαν 3 τεχνικοί οι οποίοι οδηγήθηκαν στην ασφάλεια. Ομάδα βουλευτών κατευθύνεται στη ΓΑΔΑ.

16:05 Η ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλει ότι συνέλαβαν ιδιώτη τον οποίον είχε καλέσει για να καλύψει τα γεγονότα. Μεταφέρθηκε στην ΓΑΔΑ ενώ θα μεταβεί εκεί αντιπροσωπεία της ΠΟΣΠΕΡΤ.

16:00 Παρόντος και του πρόεδρου της ΕΣΗΕΑ, σωματεία εργαζομένων συζητούν την πορεία των κινητοποιήσεων

15:38 Σύμφωνα με τον Flash 96, κατευθύνεται εισαγγελέας προς τις εγκαταστάσεις του stokokkino105.5και του 902 επειδή ο σταθμός αναμεταδίδει την ΕΡΤ!


14:55 Συναυλία προγραμματίζεται για αύριο στις 18:30 με όλα τα μουσικά σχήματα της ΕΡΤ.

14:45 Στο κτίριο της ΕΡΤ έχουν στηθεί ομάδες επικοινωνίας για ΜΜΕ και ξένους δημοσιογράφους (στη φωτογραφία ξένοι ανταποκριτές στο προάυλιο του Ραδιομεγάρου) αλλά λόγω δικτύων είναι δύσκολες οι επικοινωνίες (@ypoptomousi). Στις 16:00 θα γίνει Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της ΕΡΤ.

13:40 Διαβάζονται συνεχώς ψηφίσματα αλληλεγγύης από σωματεία εργαζομένων, φοιτητικούς συλλόγους, οργανώσεις. Καταχειροκροτήθηκε το μήνυμα της Ένωσης Δημοσιογράφων Τουρκίας. Έχει στηθείιατρείο που καλεί τον κόσμο να το εξοπλίσει με ιατροφαρμακευτικό υλικό.

13:30 Δηλώσεις έκανε λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.Αλ.Τσίπρας: «Το σήμα της δημόσιας τηλεόρασης πέφτει όταν μια χώρα τίθεται υπό κατοχή ή όταν γίνεται πραξικόπημα».

13:06 Με κυβερνητική εντολή η ιδιωτική DIGEA έκοψε το σήμα της τηλεόρασης του 902 που έκανεαναμέταδοση του απεργιακού προγράμματος της ΕΡΤ!


13:05 Όλη η Μεσογείων είναι μια ατελείωτη πορεία και από τις δύο πλευρές που οδηγούν στο Ραδιομέγαρο. Εκτός λειτουργίας εδώ και λίγη ώρα και η επίσημη ιστοσελίδα της ΕΡΤ. Πληκτρολογώντας www.ert.gr θα διαπιστώσετε πως το site είναι εκτός λειτουργίας. Ο μοναδικός σταθμός που δεν κάνει απεργιακό πρόγραμμα είναι ο «ΣΚΑΪ 100,3».



12:49 Μεγάλο πλήθος διαδηλωτών στο ραδιομέγαρο.Το πλήθος στην Αγία Παρασκευή σήμερα θύμιζε κάτι ανάμεσα στις μεγαλύτερες απεργιακές συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων και στις κινητοποιήσεις των πλατειών.






12:49 Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Αίτηση ακύρωσης και αναστολής κατέθεσε η ΠΟΣΠΕΡΤ προσφεύγοντας στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Στόχος να «παγώσει» η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, με βάση την οποία μπήκε το «λουκέτο» στη δημόσια τηλεόραση.Η συζήτηση της κύριας προσφυγής ορίστηκε στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τις 27 Σεπτεμβρίου 2013, ενώ το αίτημα για την προσωρινή διαταγή αναμένεται να δοθεί τις επόμενες ημέρες από τον πρόεδρο του ΣτΕ, Κωνσταντίνο Μενουδάκο.
Στην προσφυγή γίνεται αναφορά σε σειρά παραβιάσεων συνταγματικών και Ευρωπαϊκών συμβάσεων, αλλά και νομοθετικών κανόνων και την υπογράφει η ΠΟΣΠΕΡΤ και ο πρόεδρός της, Παναγιώτης Καλφαγιάννης.

12:45 Συνεχίζει να συρρέει κατά χιλιάδες ο κόσμος από τους σταθμούς «Νομισματοκοπείο» και «Αγία Παρασκευή». Η Μεσογείων είναι και αυτή ασφυκτικά γεμάτη όπως και το προαύλιο του Ραδιομεγάρου.



12:05 Ο κόσμος συρρέει μαζικά στο ραδιομέγαρο και από τα δύο ρεύματα της Μεσογείων. Γεμάτοι οι δρόμοι από την πλατεία της Αγίας Παρασκευής μέχρι την ΕΡΤ. Οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την προσέλευση του κόσμου καθώς δε βρέχει εδώ και αρκετή ώρα στην περιοχή. Η τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία στα στενά του Χολαργού και της Αγίας Παρασκευής δημιουργώντας κυκλοφοριακό χάος και δυσκολέυοντας τους οδηγούς.

11:56 Σύμφωνα με δημοσιεύματα απειλές για τη διακοπή της αναμετάδοσης του σήματος της ΕΡΤ από τα ΜΜΕ ζητείται με mail που υπογράφει σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. «Τυχόν προβολή των πάσης φύσεως εκπομπών (τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών) που φέρουν το σήμα της ΕΡΤ Α.Ε. από περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς, συνιστά μη αδειοδοτημένη και εξ' αυτού του λόγου παράνομη προβολή προγράμματος και αντιμετωπίζει όλες τις κυρώσεις που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία» αναφέρεται στο mail.

11:40 Τουλάχιστον 5.000 οι συγκεντρωμένοι και αυξάνονται όσο περνάει η ώρα.

11.18 Κλειστή η Μεσογείων από τους συγκεντρωμένους.




11.05 Η Αγία Παρασκευή στέλνει το μήνυμα αντίστασης στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις. Κατάμεστο το προαύλιο του Ραδιομεγάρου με αλληλέγγυους. Το ΠΑΜΕ έχει προσυγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Νομισματοκοπείο.

10.35 Ήδη έχει αρχίσει να πυκνώνει η συγκέντρωση στο Ραδιoμέγαρο της ΕΡΤ. Πολύς κόσμος καταφθάνει για τη μεγάλη διαδήλωση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 11. Κανονικά κυκλοφορούν μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ. Εμπρός, λοιπόν, όλοι εκεί!



ΚΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Δεν προλαβαίνει κανείς να καταγράψει τα ψηφίσματα αλληλεγγύης στους εργαζομένους στην ΕΡΤαπό σωματεία εργαζομένων, φορείς , κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς από όλη την Ελλάδα ...αλλά και από το εξωτερικό. Παραθέτουμε ενδεικτικά κάποια ψηφίσματα τα οποία μας στάλθηκαν. Καθώς συνεχίζουν να παίρνονται αποφάσεις σε μια σειρά χώρους εργασίας και όχι μόνο!

H ΕΡΤ πανευρωοπαϊκά από την EBU!!! Έμπρακτη συμπαράσταση της EBU.Χαμός είχε γίνει νωρίτερα με το θέμα του κλείσιμου του δημόσιου ενημερωτικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Ελλάδας, της ΕΡΤ, έχει γίνει στους κόλπους της EBU (European Broadcasting Union) – Ευρωπαική Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων όπου εδώ και πολλά χρόνια είναι μέλος η ΕΡΤ.

Σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, αλλά και προς την ίδια την επιβίωση της Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης, το βελγικό κανάλι, Tele Bruxelles, βγήκε στο κεντρικό του δελτίο με το σήμα της ΕΡΤ και από κάτω τη λέξη solidarity, δηλαδή «αλληλεγγύη».


Το TV5 MONDE δεν σταματάει να δείνει εικόνες από τις τελευταίες εικόνες και το "μαυρο" που έπεσε στο σήμα της ΕΡΤ εχθές!

Την Τετάρτη 12 Ιουνίου, μετά από σχετικό κάλεσμα της "Πρωτοβουλίας ελλήνων φοιτητών και εργαζομένων στο Παρίσι", ελληνικές και γαλλικές οργανώσεις, κόμματα και συνδικάτα της αριστεράς συγκεντρώθηκαν μπροστά από την ελληνική πρεσβεία καταγγέλοντας τον αυταρχισμό της ελληνικής κυβέρνησης, απαιτώντας την επαναλειτουργεία της ΕΡΤ και εκφράζοντας την αμέριστη αλληλεγγύη τους στους υπό απόλυση εργαζόμενους. Δείτε σχετικό videohttp://vimeo.com/68291919.

Την ίδια ημέρα συγκέντρωση αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε και στην Ελληνική Πρεσβεία στο Λονδίνο. ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΕΔΩ

H «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ» καταγγέλλει την επίδειξη αυταρχισμού της κυβέρνησης που με απροσχημάτιστο, πρωτοφανή στα χρονικά τρόπο, επέλεξε να φιμώσει τη δημόσια ενημέρωση, καταφέροντας βαρύτατο πλήγμα στον κλάδο των ΜΜΕ, στη Δημοκρατία, στην ελευθερία της έκφρασης. Εκφράζοντας αμέριστη συμπαράσταση στο δημοσιογραφικό, διοικητικό και τεχνικό δυναμικό της ΕΡΤ δηλώνει «παρών» στη συγκρότηση δυναμικού μετώπου των εργαζομένων, ώστε να αναχαιτιστεί ο καταστροφικός – καθ΄ υπόδειξη της τρόικας – κυβερνητικός σχεδιασμός για την εκποίηση των δημόσιων περιουσιακών στοιχείων.

ΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ! Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!Ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων Νοσοκομείου Βούλας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ ΒΟΥΛΑΣ
Αιφνιδιαστικά, με μία πραξικοπηματική ενέργεια, η κυβέρνηση της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας έκλεισε χθες τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.
Όμως, δεν απολύονται μόνο 2656 εργαζόμενοι. Καταπατάται κάθε έννοια ελεύθερης άσκησης της δημοσιογραφίας. Καταπατάται το αγαθό της ελεύθερης ενημέρωσης. Πυροβολείται η δημοκρατία.
Η ΕΡΤ είναι δημόσια περιουσία. Φτιάχτηκε με τα χρήματα των εργαζομένων, όλων των ανδρών και των γυναικών που παράγουν τον πλούτο σε αυτή τη χώρα. Φτιάχτηκε με τα δικά μας χρήματα.
Ταυτόχρονα, πληροφορίες αναφέρουν πως η τρόικα κατά την αυριανή επίσκεψή της στο υπουργείο Υγείας πρόκειται να ζητήσει το κλείσιμο άλλων 5 Νοσοκομείων και 600 Τμημάτων και υποθέτουμε βάσιμα πως η κυβέρνηση θα συναινέσει.
Δεν πάει άλλο! Ο τόπος μας πρέπει να απαλλαγεί άμεσα από την τρικομματική εταιρεία εργολαβιών, λουκέτων και δημοπρασιών.
Συμπαραστεκόμαστε στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ.
Θα μας βρουν μπροστά τους! Όλοι και όλες στο δρόμο, να ξεμπερδεύουμε με την Τρόικα και τους εγχώριους υπαλλήλους της. Να τελειώνουμε με τις μνημονιακές πολιτικές.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δ. ΤΟΣΟΝΙΔΟΥ ΔΗΜ. ΓΑΡΔΙΚΛΗΣ



Σ. Ε. Κ Τ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α. Ε.

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Καταδικάζουμε απερίφραστα την προωθούμενη κατάργηση της ΕΡΤ και μάλιστα με έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου παραβιάζοντας κάθε δημοκρατικό και συνταγματικό όριο. Η Κυβέρνηση ξεπερνά τον εαυτό της επιλέγοντας τον πλέον πραξικοπηματικό τρόπο για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην τρόικα.

Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και οι εργαζόμενοι σε αυτήν αποτελούν το πρώτο κύμα των 14.500 απολύσεων που έχουν αποφασιστεί μέχρι το τέλος του Ιουλίου. Θα ακολουθήσουν και χιλιάδες άλλες μέσω της συγχώνευσης και κατάργησης των οργανισμών του Δημοσίου, η πλήρη διάλυση του οποίου αποτελεί στόχο και της κυβέρνησης και της τρόικας. Θύματα δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, θύματα θα είμαστε όλοι, που σιγά σιγά θα στερηθούμε στοιχειωδών κοινωνικών υπηρεσιών .

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Κηρύσσουμε στάση εργασίας, την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013 από τις 12:00 μέχρι το τέλος του ωραρίου .

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της Αττικής να συγκεντρωθούν στις 12:00 στο κεντρικό κτίριο της Κτηματολόγιο Α.Ε. για να μεταβούμε στο ραδιομέγαρο.

Καλούμε και του εργαζόμενους στην υπόλοιπη Ελλάδα να συμμετέχουν στις κατά τόπους συγκεντρώσεις.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.ΚΤ.




Σωματείο Ξεν/λων και Υπαλλήλων Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Ρεθύμνου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ Ε.Ρ.Τ.

Η Κυβέρνηση με την παράλογη, στρεψόδικη και αντιδημοκρατική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου έβαλε αιφνιδιαστικά λουκέτο στην δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Όπως όλα μέχρι τώρα έτσι και αυτό χάνονται με βεβιασμένες κινήσεις.

Φιμώνει την ενημέρωση, τον δημοκρατικό πλουραλισμό, την ανεξαρτησία της δημόσιας τηλεόρασης, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για την φαυλοκρατία, την ευνοιοκρατία και το πάρτυ των ημετέρων που το πελατειακό σύστημα της μεταπολίτευσης και η ίδια συμμετείχε και εξέθρεψε. Τώρα ξαφνικά το ανακάλυψαν όλα. Τόσα χρόνια οι διοικήσεις και οι Υπουργοί δεν γνώριζαν τίποτα; Ξαφνικά όπως όλα τα ανακάλυψαν και αυτά;

Η εκτροπή είναι ολοφάνερη, η επίκληση της δήθεν μείωσης του ανταποδοτικού τέλους που αποδίδουν οι πολίτες είναι υποκριτική και μικρής σημασίας για τον υπερφορολογούμενο λαό, αντίθετα η προσφορά της Ε.Ρ.Τ ενημερωτικά, πολιτιστικά, πολιτικά ανεκτίμητη. Το τέλος της ΕΡΤ δεν είναι χαράτσι τόσα χρόνια την χρησιμοποιούσατε για προβολή των δραστηριότητες των, που μας έφεραν μέχρι εδώ. Ξαφνικά με αύξηση τις ανεργίας, κατάργηση του ταμείου ανεργίας για ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, μας σκέπτονται και θέλουν να μας απαλλάξουν από αυτό το χαράτσι ενώ μας έχουν βάλει μεγαλύτερα και μας έχουν εξαθλιώσει.

Μας έχουν μειώσει μισθούς, δεν έχουμε ιατρική περίθαλψη και οι συνθήκες εργασίας είναι γαλέρας.

Ο σχεδιασμός τους στοχεύει σε μια υποβαθμισμένη, ελεγχόμενη από Κυβερνητικά φερέφωνα, ενημέρωση όπως ήταν μέχρι τώρα.

Η πρωτόγνωρη για τα χρονικά μας διακοπή της μετάδοσης ήταν κάτι που δεν έχει γίνει πουθενά στον κόσμο.

Είμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό των εργαζομένων της Ε.Ρ.Τ. και σε κάθε Εργαζόμενη ή Εργαζόμενο

Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων των Ελλήνων. Στην μάχη για ανατροπή της απόφασης και για ανοιχτή Ε.Ρ.Τ με ανεξαρτησία και δημόσιο χαρακτήρα και όχι διορισμένες διοικήσεις για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους και να .

Το Σωματείο μας συμμετέχει στην Απεργία και την Απεργιακή Συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου τις 13.06.2013 και ώρα 11:00.

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ - ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟ

Για το Σωματείο

Πρόεδρος Γ. Γραμματέας

Κων/νος Νικολιδάκης Μανώλης Δρυγιαννάκις



Πανελλαδικο Σωματειο Προσωπικου ΜΙΣΚΟ "Η Ενοτητα"

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ

Σημερα επεσαν εντελως οι μασκες.

Με την πραξη νομοθετικου περιεχομενου για τον ξαφνικο θανατο της ΕΡΤ,η τρικομματικη κυβερνησηΣαμαρα αποδεικνυει οτι εχει μετεξελιχθει σε κυβερνηση των πιο ακραιων ακροδεξιων κυκλων.

ΣΗΜΕΡΑ ΠΛΗΤΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Η ενημερωση παραδινεται ολοκληρωτικα στους Πρετεντερηδες και ολους τους σφουγγοκωλαριους του συστηματος.

Καλουμε ολους τους εργαζομενους και τον λαο να παρουμε στα χερια μας την υποθεση αυτη υπερασπιζομενοι την Δημοκρατια και την Δημοσια πληροφορηση,

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Η Διοικηση του Πανελλαδικου Σωματειου προσωπικου ΜΙΣΚΟ




ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ

Η τρικομματική κυβέρνηση, κατ΄ επιταγή της Τρόικας και των δανειστών, προχώρησε μέσα σε μια νύχτα στην πρωτοφανή απόφαση για κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, στο κλείσιμο των πομπών και στη θυσία των 2.656 εργαζομένων σε αυτήν πριμοδοτώντας έτσι την ιδιωτική κατευθυνόμενη ενημέρωση και ψυχαγωγία.
Το προμελετημένο αυτό έγκλημα κατά τις ΕΡΤ, δεν μπορεί να περάσει έτσι. Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και οι εργαζόμενοι σε αυτήν αποτελούν το πρώτο κύμα των 14.500 απολύσεων που έχουν αποφασιστεί μέχρι το τέλος του Ιουλίου. Θα ακολουθήσουν και χιλιάδες άλλες. Αποτελούν τον προπομπό και για άλλους δημόσιους οργανισμούς και φορείς και για άλλες απολύσεις και διαθεσιμότητες.

Η ΠΕΝΕΝ καταδικάζει την απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης να κλείσει όλους τους Ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς της ΕΡΤ με αυτό το νομοθετικό πραξικόπημα, στέκεται αλληλέγγυη στους δοκιμαζόμενους εργαζόμενούς της και απαιτεί την άμεση ανάκληση των αντεργατικών αυτών μέτρων.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ

Καταδίκη από τις επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής
Οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής καταδικάζουν την πραξικοπηματική ενέργεια της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ και εκφράζουν τη συμπαράσταση τους στον αγώνα των εργαζόμενων για τη σωτηρία της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Η ίδια κυβέρνηση που ξεπούλησε τον τόπο μας σε ξένα και ντόπια συμφέροντα και τον ξεκοιλιάζει, φιμώνει τώρα την ενημέρωση των πολιτών κλέβοντας τους τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Έπρεπε να ξεμπερδεύει με το εμπόδιο της ελεύθερης ραδιοφωνίας για να παίζουν ανενόχλητοι το παιχνίδι της παραπληροφόρησης και του άπληστου κέρδους οι ασύδοτοι καναλάρχες των ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών δικτύων, όντας ταυτόχρονα μεγαλοεργολάβοι, εφοπλιστές, και αφεντικά κακοπληρωμένων και υποταγμένων εργαζόμενων.

Τους αγωνιστές της Χαλκιδικής τους έβρισαν, τους λοιδόρησαν ... το ίδιο κάνουν και με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Τους αγωνιστές της Χαλκιδικής τους βάφτισαν τρομοκράτες επειδή αντιστάθηκαν στα σχέδια εταιρίας και κράτους ... και τους εργαζόμενους της ΕΡΤ έτσι θα τους βαφτίσουν επειδή αντιστέκονται! Όμως οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν έχουν άλλο δρόμο... όπως κι εμείς δεν είχαμε άλλο δρόμο παρά μόνο την αντίσταση και τον αγώνα.

Η κυβέρνηση, με πρόσχημα τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν από την εξόρυξη χρυσού, υποθηκεύει το μέλλον ολόκληρης της Χαλκιδικής . Την ίδια στιγμή πετάει στο δρόμο 2.656 εργαζόμενους! Τους στηρίζουμε με κάθε τρόπο. Η λασπολογία εις βάρος πολιτών και εργαζομένων, καθώς και το «διαίρει και βασίλευε», το ζήσαμε από πρώτο χέρι εδώ στη Χαλκιδική... δεν περνάει στους εξεγερμένους!

Πέρα όμως από τις θέσεις εργασίας είναι η ίδια η ΕΡΤ, το σύμβολο, η ανάμνηση, τα παιδικά μας χρόνια, η μόνη όαση μέσα στο καθημερινό βομβαρδισμό υποκουλτούρας, που απαιτεί τη στήριξη ολόκληρης της κοινωνίας και κελεύει για κοινούς, νικηφόρους αγώνες.

Ο καθαρός αέρας , το δάσος, το νερό, ο πολιτισμός και η ενημέρωση είναι αδιαπραγμάτευτα και θα παλέψουμε γι' αυτά!

Ο αγωνιζόμενος λαός της Χαλκιδικής υψώνει γροθιά συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Θα παλέψουμε για το αυτονόητο, θα παλέψουμε για τις ζωές μας, όλοι μαζί και θα νικήσουμε!

Καλή λευτεριά!

Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής



Σύλλογος Εργαζομένων Εθνικού Τυπογραφείου: «Η ΕΡΤ ειναι μόνο η αρχή, η συνέχεια είμαστε όλοι μας»

- Καταγγέλλουμε τον προκλητικό και με πραξικοπηματικό τρόπο «ξαφνικό θάνατο» της κρατικής τηλεόρασης.
- Καταγγέλλουμε τις 2.500 απολύσεις των συναδέλφων μας της ΕΡΤ που βρέθηκαν στο δρόμο εν μία νυκτί.
- Αντιδρούμε στην παγωμένη σιωπή της συχνότητας που για χρόνια συντροφεύει τη ζωή και την ιστορία μας.
- Καταγγέλλουμε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δίνει τη δυνατότητα με μια απλή υπογραφή να σε πετάει στο δρόμο.

Σήμερα είναι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ που καλύπτουν το κενό της δέσμευσης των 2.000 απολύσεων μέχρι το τέλος Ιουνίου. Αύριο μπορεί να είμαστε εμείς και μάλιστα με ΦΕΚ δημοσιευμένο από εμάς τους ίδιους.

Πρέπει να αντιδράσουμε. Η κυβέρνηση δεν σταματά πουθενά. Θέλει να περάσει «δια πυρός και σιδήρου» την πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και των απολύσεων. Επιστρατεύσεις, τρομοκρατία, κατάργηση κάθε έννοιας «συνταγματικού δικαίου» είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν και δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε.

Σας καλούμε να βρεθούμε όλοι μαζί έξω από την ΕΡΤ υπερασπιζόμενοι το δικαίωμά μας στη δουλειά και τη ζωή, συμπαραστεκόμενοι στους συναδέλφους μας.
Σήμερα συζητείται η προκήρυξη γενικής απεργίας από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για αύριο Πέμπτη 13 Ιουνίου. Σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά.
ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟΙ ΑΥΡΙΟ ΕΜΕΙΣ



Ψήφισμα Συμπαράστασης στην ΕΡΤ από το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης

Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης συντάσσεται με τον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της ελληνικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης. Θεωρούμε μείζον θέμα δημοκρατίας την αιφνιδιαστική σίγαση ενός δημόσιου μέσου επικοινωνίας και την απόλυση χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων εν μία νυκτί. Όσο κρίσιμη είναι η κατεδάφιση του δημοσίου συστήματος υγείας που μας αφορά όλους, άλλο τόσο επιτακτική είναι και η συγκρότηση ενός μετώπου, που θα σταθεί φραγμός στις φασιστικές πρακτικές ενός καθεστώτος έκτακτης ανάγκης.

ACTUP: Συμπαράσταση στους εργαζόμενους της ΕΡΤ

Το Αρχείο της ΕΡΤ, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS (1ηΔεκεμβρίου), ψηφιοποίησε και παρουσιάζει μέσω των ιστοσελίδων www.ert-archives.gr .. κάθε χρόνο αλλά και μέσα στο χρόνο η Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση ανέδειξε πάντα, ότι είχε να κάνει με το AIDS, ακόμη και πράγματα με τα οποία όλοι και όλες διαφωνήσαμε.
Όμως ήταν εκεί.

Όσο κι αν ξέρουμε οτι η ΕΡΤ δεν είναι «Αγία» οτι κι εκεί είχαν το ρόλο τους οι πελατειακές σχέσεις, τα συμφέροντα, τα πολιτικά κόλπα και όλα όσα έχουν τη θέση τους πάντα σε κάθε φορέα στην Ελλάδα, δεν μπορούμε παρά να αγανακτήσουμε και να θυμώσουμε με τις συνοπτικές διαδικασίες μέσω πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, που το Μεγαρο Μαξίμου, υπό τις οδηγίες της ΤΡΟΙΚΑ διαλύει το δημόσιο τομέα.

Για εμάς στην ACT-UP που θεωρούμε σημαντική την ύπαρξη της πολυφωνίας στο πλαίσιο λειτουργίας της Δημοκρατίας κι όχι στο βωμό των κερδών και στην αναζήτηση κι άλλων συχνοτήτων διαφημιστικής προπαγάνδας, η εξόντωση της ΕΡΤ, είναι ένα χτύπημα κάτω από τη μέση.

Η φίμωση των κρατικών καναλιών θα αφαιρέσει από την πραγματικότητα μια σοβαρή φωνή.
Η φίμωση των μοναδικών νόμιμων συχνοτήτων στην Ελλάδα δείχνει τη δύναμη των διαπλεκόμενων συμφερόντων και την αλαζονεία της εξουσίας.
Θέλαμε και πιστεύουμε ότι μπορούμε, να δούμε την ΕΡΤ να ανανεώνεται, να ελέγχει τα του οίκου της.

Στην πρόσφατη 2πλή προεκλογική περιπέτεια του 2012 και με το πρωτοφανές κυνήγι μαγισσών που εξαπέλυσε ο τότε υπουργός υγείας Κος Λοβέρδος ή ΛΟΒΕΡ-DOS ενάντια στις οροθετικές χρήστριες της περιοχής της πλ.Ομόνοιας στην Αθήνα, η ΝΕΤ ήταν η μόνη που αντιστάθηκε, η μόνη που δεν κυνήγησε τις θλιβερές μορφές αυτών των κοριτσιών. Η μόνη που αρνήθηκε να ασελγήσει στα πρόσωπα και στις προσωπικότητες των κοριτσιών αυτών.
Και ήταν η φωνή του δημοσιογράφου Κώστα Αρβανίτη από την πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ που αποκάλεσε τον τότε υπουργό Υγείας, φασίστα, αναφερόμενος στη συμπεριφορά του. Και αυτό, εμείς τουλάχιστον ως σύλλογος υποστήριξης Οροθετικών δεν μπορούμε να το ξεχάσουμε.

Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα των εργαζομένων όλων των τμημάτων της ΕΡΤ και ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή όσων ζητάνε πραγματική ενημέρωση και όχι στρατευμένη δημοσιογραφία.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Κω και Αγίων Αναργύρων Παλαιά Κοκκινιά – Πειραιάς

Το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά στέκεται και θα σταθεί κατά της φίμωσης της ελεύθερης δημόσιας επικοινωνίας και πληροφόρησης, κατά του ξεπουλήματος της ΕΡΤ.

Η πραξικοπηματική μέθοδος συσκότισης προκαλεί καίριο πλήγμα στη δημοκρατία μας.

Συμμετέχουμε στο κάλεσμα συμπαράστασης στο πλευρό των αγώνων των εργαζομένων της ΕΡΤ!

Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ

Δ.Σ. του Σωματείου των Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων

Success story?

Το σήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης δεν θα σιγήσει

Η κατάμαυρη οθόνη της τηλεόρασης το βράδυ της 11ης Ιούνη σηματοδοτεί μια νέα περίοδο στην ακολουθία των «επιτυχιών» της κυβέρνησης μιας χώρας κατεχόμενης, μιας χώρας όπου η εξάρτηση εδραιώνεται ως καθημερινός τρόπος ζωής και αντίληψης των πραγμάτων.

Το μαύρισμα των τηλεοπτικών οθονών είναι σε συμπυκνωμένο χρόνο αυτό που σταδιακά συμβαίνει στην ίδια την πατρίδα μας και τις ζωές μας.

Το μαύρισμα των τηλεοπτικών οθονών αποτελεί τον προάγγελο μελλοντικών αποφάσεων, όταν με πραξικοπηματικά νομοθετήματα, ο λαός θα χάνει τη δουλειά του, το σπίτι του, τον τόπο του, τη ζωή του.

Ως εκπρόσωποι των Εργαζομένων στις δομές αντιμετώπισης της εξάρτησης, καλούμε τους συναδέλφους μας να συμμετέχουν στην Απεργία της 13ης Ιουνίου: Στην Αθήνα με συγκέντρωση στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στις 11πμ. Με συγκεντρώσεις σε υποσταθμούς της ΕΡΤ περιφερειακά, σύμφωνα με τα τοπικά καλέσματα συλλογικοτήτων.

Να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις κινητοποιήσεις για την ανατροπή της απόφασης σφραγίσματος της δημόσιας τηλερόρασης. Να μεταβάλουμε τον αγώνα για το ψωμί και το δικαίωμα στην εργασία σε αγώνα για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια.

Η αλληλεγγύη στους χιλιάδες εργαζόμενους της ΕΡΤ, που έχει εκδηλωθεί από χθες το βράδυ, με χιλιάδες λαού έξω από τα κτίρια της ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα, μπορεί να αποτρέψει το νέο πραξικόπημα. Συναντιόμαστε λοιπόν στους δρόμους έχοντας στο νου μας ότι περιφρουρώντας το σήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, προστατεύουμε την ίδια τη δημοκρατία, από την ανίκανη και εθελόδουλη κυβέρνηση, από αυτό το ειδικό καθεστώς της τρόικας και των μνημονίων.

Γιατί για εμάς η ΕΡΤ δεν είναι κρατικό «μαγαζί», που η εκάστοτε κυβέρνηση θα το τ' ανοιγοκλείνει όποτε θέλει. Η ΕΡΤ είναι δημόσια ιδιοκτησία, ανήκει στον Λαό, σ' εμάς. Εμείς θα την υπερασπιστούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου