Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Η ΝΕΟ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΦΟΥΣΚΑ … ΕΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΡΘΙΑ !

Από την δεκαετία του ‘80 , η χούντα του Εβρέν έθεσε το Λαϊκό Κίνημα της Τουρκίας εκτός νόμου , ο λαός έκτοτε παγιδευμένος στα κόμματα του Κεμαλισμού και του σκληρού Βαθέως Κράτους , είδε σαν έκφραση διαφορετικότητας το ισλαμικό κόμμα του Νετζμέν Ερμπακάν συνέχεια του οποίου είναι το ΑΚΡ του Ερντογάν . Η τελευταία λοιπόν δεκαετία έμελλε να του χαριστεί . Έτσι αυτός και η ανατολίτικη κομπραδόρικη «τάξη» των εργολάβων του πιάσαν δουλειά . Η τοκογλυφία από τους
εργολάβους του Ερντογάν και η παραοικονομία έγιναν καθεστώς και το μαύρο χρήμα έρρεε για τις ανάγκες του ΑΚΡ και τις εκλογικές επιτυχίες .

Τα Δέντρα στην Ταξίμ απετέλεσαν τη θρυαλλίδα που έμελλε να σκάσει .

Ο ίδιος ο Ερντογάν πίστεψε πως είναι ο Νέος Σουλεϊμάν που με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τη συνεχή τσιμεντοποίηση θα γίνει και Μεγαλοπρεπής .

Η Ιστορία όμως τιμωρεί … αυτούς που την αγνοούν .

Ο Κόσμος της Πλατείας Ταξίμ κι όλοι οι εξεγερμένοι της Τουρκίας δεν είναι ομοιογενείς ταξικά εθνικά ή θρησκευτικά . Ένας blogger, δήλωσε: «Λοιπόν, ο Ταγίπ Ερντογάν, μέσα από την αλαζονεία του, ένωσε επιτέλους τους Τούρκους και τους Κούρδους, τους Σουνίτες, τους Αλεβίδες και τους κοσμικούς!»

Οι κομπραδόροι του Ερντογάν με τη κακογουστιά τους μένουν να κοιτούν πίσω απ’ τις γρίλιες . Το ισλάμ για τους Τούρκους δεν ήταν παρά μια πολιτιστική αναβάθμιση , δεν μπορεί να τους αραβοποιήσει . Άλλωστε οι Σελτζούκοι και οι Οσμανλήδες που αποτελούν την πραγματική άρχουσα τάξη δεν υπερβαίνουν τα 8 με 10 εκατομμύρια .

Πολλοί περισσότεροι οι Αλεβίδες που ξεπερνούν τα 20 εκατομμύρια και οι Κούρδοι που είναι κυρίαρχοι στην Ανατολή αλλά και στην Πόλη .

Η εξέγερση αυτή δεν μπορεί να φέρει τον ποθούμενο από τον Ερντογάν εμφύλιο για τον απλούστατο λόγο , πως κανείς ψηφοφόρος του δεν νιώθει να χρωστά στους τοκογλύφους αφεντικά .

Η εξέγερση αυτή θα ανοίξει τον διάλογο ανάμεσα στις κοινωνικές λαϊκές ομάδες και θα απαιτήσει την παρουσία του Λαϊκού Κινήματος στην πολιτική ζωή .

Οι Αλεβίδες σαν προοδευτικοί Σιΐτες και ουμανιστές επηρεάζουν τις αντιλήψεις των κοσμικών κεμαλικών , όπως και των κομμουνιστών .

Οι Κούρδοι περισσότερο έμπειροι και δυναμικοί θα είναι οι βασικοί συνομιλητές που θα καθορίσουν και τις εξελίξεις .

Ασφαλώς η Τουρκία των σκληρών μνημονίων , της σκληρής λιτότητας και της στρατοχωροφυλακής δεν παραδίδεται εύκολα . Η κοινωνία όμως σκέφτεται διαφορετικά , ο ήλιος δεν ξημερώνει από τη Δύση κι αυτό πρέπει να αλλάξει για να έρθει η ισορροπία όπως θα έλεγε και ο Χατζή Μπεκτάς Βαλή .


ΠΛΟΗΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου