Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Μάχες σώμα-με σώμα στην Κων/πολη - Εκατοντάδες οι τραυματίες, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για νεκρούς - Η κυβέρνηση απαγάγει τραυματισμένους απ' τα νοσοκομεία VIDEO


Του Σεϊτ Αλντογκάν.
Με ένα τεράστιο ποτάμι λαϊκής οργής αντιμέτωπη έχει βρεθεί η κυβέρνηση Ερντογκάν μετά την απόβαση της να εκκενώσει βίαια την πλατεία Ταξίμ. Οι τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδει η τηλεόραση Χαγιάτ κάνουν λόγο ότι οι διαδηλωτές έχουν στήσει οδοφράγματα σε όλους τους εθνικούς δρόμους που οδηγούν στην Κωνσταντινούπολη όπως και σε κεντρικά σημεία της πόλης.Είναι συγκλονιστικές οι εικόνες που μεταδίδονται και παριστάνουν ξαπλωμένους διαδηλωτές μπροστά σε τεθωρακισμένα οχήματα της αστυνομίας που τα εμποδίζουν να προχωρήσουν, ενώ οι συγκρούσεις παίρνουν όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις. Δυο ξενοδοχεία –Χίλτον ναι Ντιβάν- που είχαν μετατραπεί σε πρόχειρα νοσοκομεία δέχτηκαν την επίθεση της αστυνομίας οι οποία δεν δίστασε να συλλάβει τραυματισμένους διαδηλωτές. Εδώ να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με καταγγελίες που δέχτηκε ο τηλεοπτικός σταθμός Χαγιάτ, τραυματίες που βρέθηκαν στα κρατικά νοσοκομεία, έχουν εξαφανιστεί και αγνοείται η τύχη τους.

Η συγκρούσεις παίρνουν συνέχεια όλο και πιο βίαιες μορφές και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για νεκρούς, ενώ οι τραυματίες, κάποιοι απ’ αυτούς πολύ σοβαρά είναι εκατοντάδες. Δεν πρέπει πια να μιλάμε απλώς για επεισόδια αλλά για πραγματικές μάχες

Όπως μεταδίδεται την ίδια στιγμή και στην Αγκυρα στην Κεντρική πλατεία, Κέντεντι, έχει συγκεντρωθεί δεκάδες χιλιάδες κόσμου ανάμεσα του και βουλευτές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Η ατμόσφαιρα εκεί είναι ηλεκτρισμένη και η αστυνομία έχει δώσει εντολή να διαλυθεί η συγκέντρωση διαφορετικά όπως απείλησε θα επιτεθεί.

Αναρτήθηκε από ΒΑΘΥ
Νέο κάλεσμα για τις 4 το απόγευμα της Κυριακής απήυθηναν οι οργανώσεις ενώ οι διοργανωτές καλούν τον κόσμο με σύνθημα « Ας γίνουμε ένα εκατομμύριο». 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου