Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

(LIVE ΕΡΤ ) ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ! Ή ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ή ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ! Η ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!

Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις συμπαράστασης στους εργαζομένους στην ΕΡΤκαι αντίδρασης στην ακολουθούμενη μνημονιακήκυβερνητική πολιτική δημιουργούν τις προϋποθέσεις πλήρους ανατροπής του πολιτικού τοπίου, προκαλώντας αμηχανία και πιέσεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο, την ίδια ώρα που δίνουν φτερά στις δυνάμεις της Αριστεράς να επιχειρήσουν μία μεγάλη αντεπίθεση. (LIVE ΕΡΤ : (http://iptv1.cytanet.com.cy/player/riksat1.htmlΟι
24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που κήρυξαν ήδη από χθες το βράδυ οι εργαζόμενοι στο χώρο του Τύπου ήταν η αρχή, μιας και σήμερα οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέααποφάσισαν Γενική Απεργία για αύριο Πέμπτη, 13/6.
Παράλληλα, η μαζική συμμετοχή του κόσμου και στη σημερινή (12/6) συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ εντείνει το κλίμα αμφισβήτησης της κυβερνητικής μνημονιακής κοινοπραξίας, ενώ στη Βουλή μαίνεται θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση.

Μπρος στην κλιμακούμενη έκφραση λαϊκής δυσαρέσκειας απέναντι στην πολιτική τους που διαλύει τον τόπο και εξαθλιώνει την κοινωνία, τα κυβερνητικά συνεταιράκια επιχειρούν να στήσουν ένα νέο θέατρο σκιών, αλά αντιρατσιστικό, για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και να αποτρέψουν τα χειρότερα για τους ίδιους.

Την ίδια ώρα, τα κυβερνητικά δεκανίκια της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ, μιμούμενοι τους πρόσφατους τακτικισμούς που εφήρμοσαν στην περίπτωση του λεγόμενου «αντιρατσιστικού νομοσχεδίου», ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην κατάθεση κοινής πρότασης νόμου για την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που κλείνει την ΕΡΤ, ωστόσο οι εξελίξεις τους πιέζουν ολοένα και περισσότερο να πάρουν θέση όχι σε σχέση με τους κυβερνητικούς χειρισμούς αλλά σε σχέση με την ίδια την ουσία της κυβερνητικής πολιτικής τόσο στο ζήτημα της ΕΡΤ όσο και συνολικά.

Το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ και το κόψιμο του σήματος της, που ως ιστορικό προηγούμενο απαντάται μόνο στην περίοδο της κατοχής, δεν είναι θέμα χειρισμών και τύπων.

Είναι θέμα ουσίας, είναι θέμα δημοκρατίας. Είναι η σημερινή κορύφωση μιας μακρόσυρτης διαδικασίας μνημονιακής λεηλασίας που καταλύει τη δημοκρατία στη χώρα, μετατρέπει τον τόπο σεπροτεκτοράτο και οδηγεί τον Ελληνικό λαό στην απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση.

Γι' αυτό και δεν χωράνε μεσοβέζικες λύσεις. Το δίλημμα είναι ξεκάθαρο: Ή με την κυβέρνηση ή με τη δημοκρατία.

Για να αποτρέψουμε την ανασύσταση της ΥΕΝΕΔ και όλου του σάπιου πολιτικού και κοινωνικού περιβάλλοντος που συνόδευε και την παλιά, το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ μπορεί και πρέπει να γίνει η σπίθα της λαϊκής εξέγερσης που θα ανατρέψει το σάπιο μνημονιακό παρόν και θα ανοίξει νέους ελπιδοφόρους ορίζοντες για το λαό και τον τόπο.

Γι' αυτό και πρέπει να είμαστε όλοι και όλες εκεί.

(ΔΕΙΤΕ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ)


ΚΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Δεν προλαβαίνει κανείς να καταγράψει τα ψηφίσματα αλληλεγγύης στους εργαζομένους στην ΕΡΤ από σωματεία εργαζομένων, φορείς , κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς από όλη την Ελλάδα ...αλλά και από το εξωτερικό. Παραθέτουμε ενδεικτικά κάποια ψηφίσματα τα οποία μας στάλθηκαν. Καθώς συνεχίζουν να παίρνονται αποφάσεις σε μια σειρά χώρους εργασίας και όχι μόνο!

H ΕΡΤ πανευρωοπαϊκά από την EBU!!! Έμπρακτη συμπαράσταση της EBU.Χαμός είχε γίνει νωρίτερα με το θέμα του κλείσιμου του δημόσιου ενημερωτικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Ελλάδας, της ΕΡΤ, έχει γίνει στους κόλπους της EBU (European Broadcasting Union) – Ευρωπαική Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων όπου εδώ και πολλά χρόνια είναι μέλος η ΕΡΤ.

Σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, αλλά και προς την ίδια την επιβίωση της Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης, το βελγικό κανάλι, Tele Bruxelles, βγήκε στο κεντρικό του δελτίο με το σήμα της ΕΡΤ και από κάτω τη λέξη solidarity, δηλαδή «αλληλεγγύη».
Το TV5 MONDE δεν σταματάει να δείνει εικόνες από τις τελευταίες εικόνες και το "μαυρο" που έπεσε στο σήμα της ΕΡΤ εχθές!


H «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ» καταγγέλλει την επίδειξη αυταρχισμού της κυβέρνησης που με απροσχημάτιστο, πρωτοφανή στα χρονικά τρόπο, επέλεξε να φιμώσει τη δημόσια ενημέρωση, καταφέροντας βαρύτατο πλήγμα στον κλάδο των ΜΜΕ, στη Δημοκρατία, στην ελευθερία της έκφρασης. Εκφράζοντας αμέριστη συμπαράσταση στο δημοσιογραφικό, διοικητικό και τεχνικό δυναμικό της ΕΡΤ δηλώνει «παρών» στη συγκρότηση δυναμικού μετώπου των εργαζομένων, ώστε να αναχαιτιστεί ο καταστροφικός – καθ΄ υπόδειξη της τρόικας – κυβερνητικός σχεδιασμός για την εκποίηση των δημόσιων περιουσιακών στοιχείων.

ΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ! Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!Ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων Νοσοκομείου Βούλας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ ΒΟΥΛΑΣ
Αιφνιδιαστικά, με μία πραξικοπηματική ενέργεια, η κυβέρνηση της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας έκλεισε χθες τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.
Όμως, δεν απολύονται μόνο 2656 εργαζόμενοι. Καταπατάται κάθε έννοια ελεύθερης άσκησης της δημοσιογραφίας. Καταπατάται το αγαθό της ελεύθερης ενημέρωσης. Πυροβολείται η δημοκρατία.
Η ΕΡΤ είναι δημόσια περιουσία. Φτιάχτηκε με τα χρήματα των εργαζομένων, όλων των ανδρών και των γυναικών που παράγουν τον πλούτο σε αυτή τη χώρα. Φτιάχτηκε με τα δικά μας χρήματα.
Ταυτόχρονα, πληροφορίες αναφέρουν πως η τρόικα κατά την αυριανή επίσκεψή της στο υπουργείο Υγείας πρόκειται να ζητήσει το κλείσιμο άλλων 5 Νοσοκομείων και 600 Τμημάτων και υποθέτουμε βάσιμα πως η κυβέρνηση θα συναινέσει.
Δεν πάει άλλο! Ο τόπος μας πρέπει να απαλλαγεί άμεσα από την τρικομματική εταιρεία εργολαβιών, λουκέτων και δημοπρασιών.
Συμπαραστεκόμαστε στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ.
Θα μας βρουν μπροστά τους! Όλοι και όλες στο δρόμο, να ξεμπερδεύουμε με την Τρόικα και τους εγχώριους υπαλλήλους της. Να τελειώνουμε με τις μνημονιακές πολιτικές.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δ. ΤΟΣΟΝΙΔΟΥ ΔΗΜ. ΓΑΡΔΙΚΛΗΣ



Σ. Ε. Κ Τ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α. Ε.



Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Καταδικάζουμε απερίφραστα την προωθούμενη κατάργηση της ΕΡΤ και μάλιστα με έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου παραβιάζοντας κάθε δημοκρατικό και συνταγματικό όριο. Η Κυβέρνηση ξεπερνά τον εαυτό της επιλέγοντας τον πλέον πραξικοπηματικό τρόπο για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην τρόικα.

Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και οι εργαζόμενοι σε αυτήν αποτελούν το πρώτο κύμα των 14.500 απολύσεων που έχουν αποφασιστεί μέχρι το τέλος του Ιουλίου. Θα ακολουθήσουν και χιλιάδες άλλες μέσω της συγχώνευσης και κατάργησης των οργανισμών του Δημοσίου, η πλήρη διάλυση του οποίου αποτελεί στόχο και της κυβέρνησης και της τρόικας. Θύματα δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, θύματα θα είμαστε όλοι, που σιγά σιγά θα στερηθούμε στοιχειωδών κοινωνικών υπηρεσιών .

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Κηρύσσουμε στάση εργασίας, την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013 από τις 12:00 μέχρι το τέλος του ωραρίου .

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της Αττικής να συγκεντρωθούν στις 12:00 στο κεντρικό κτίριο της Κτηματολόγιο Α.Ε. για να μεταβούμε στο ραδιομέγαρο.

Καλούμε και του εργαζόμενους στην υπόλοιπη Ελλάδα να συμμετέχουν στις κατά τόπους συγκεντρώσεις.



Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.ΚΤ.

Σωματείο Ξεν/λων και Υπαλλήλων Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Ρεθύμνου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ Ε.Ρ.Τ.

Η Κυβέρνηση με την παράλογη, στρεψόδικη και αντιδημοκρατική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου έβαλε αιφνιδιαστικά λουκέτο στην δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Όπως όλα μέχρι τώρα έτσι και αυτό χάνονται με βεβιασμένες κινήσεις.

Φιμώνει την ενημέρωση, τον δημοκρατικό πλουραλισμό, την ανεξαρτησία της δημόσιας τηλεόρασης, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για την φαυλοκρατία, την ευνοιοκρατία και το πάρτυ των ημετέρων που το πελατειακό σύστημα της μεταπολίτευσης και η ίδια συμμετείχε και εξέθρεψε. Τώρα ξαφνικά το ανακάλυψαν όλα. Τόσα χρόνια οι διοικήσεις και οι Υπουργοί δεν γνώριζαν τίποτα; Ξαφνικά όπως όλα τα ανακάλυψαν και αυτά;

Η εκτροπή είναι ολοφάνερη, η επίκληση της δήθεν μείωσης του ανταποδοτικού τέλους που αποδίδουν οι πολίτες είναι υποκριτική και μικρής σημασίας για τον υπερφορολογούμενο λαό, αντίθετα η προσφορά της Ε.Ρ.Τ ενημερωτικά, πολιτιστικά, πολιτικά ανεκτίμητη. Το τέλος της ΕΡΤ δεν είναι χαράτσι τόσα χρόνια την χρησιμοποιούσατε για προβολή των δραστηριότητες των, που μας έφεραν μέχρι εδώ. Ξαφνικά με αύξηση τις ανεργίας, κατάργηση του ταμείου ανεργίας για ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, μας σκέπτονται και θέλουν να μας απαλλάξουν από αυτό το χαράτσι ενώ μας έχουν βάλει μεγαλύτερα και μας έχουν εξαθλιώσει.

Μας έχουν μειώσει μισθούς, δεν έχουμε ιατρική περίθαλψη και οι συνθήκες εργασίας είναι γαλέρας.

Ο σχεδιασμός τους στοχεύει σε μια υποβαθμισμένη, ελεγχόμενη από Κυβερνητικά φερέφωνα, ενημέρωση όπως ήταν μέχρι τώρα.

Η πρωτόγνωρη για τα χρονικά μας διακοπή της μετάδοσης ήταν κάτι που δεν έχει γίνει πουθενά στον κόσμο.

Είμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό των εργαζομένων της Ε.Ρ.Τ. και σε κάθε Εργαζόμενη ή Εργαζόμενο

Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων των Ελλήνων. Στην μάχη για ανατροπή της απόφασης και για ανοιχτή Ε.Ρ.Τ με ανεξαρτησία και δημόσιο χαρακτήρα και όχι διορισμένες διοικήσεις για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους και να .

Το Σωματείο μας συμμετέχει στην Απεργία και την Απεργιακή Συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου τις 13.06.2013 και ώρα 11:00.

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΟΛΟΙΓΙΑ ΕΝΑΝΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟ



Για το Σωματείο

Πρόεδρος Γ. Γραμματέας

Κων/νος Νικολιδάκης Μανώλης Δρυγιαννάκις



Πανελλαδικο Σωματειο Προσωπικου ΜΙΣΚΟ "Η Ενοτητα"

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ

Σημερα επεσαν εντελως οι μασκες.

Με την πραξη νομοθετικου περιεχομενου για τον ξαφνικο θανατο της ΕΡΤ,η τρικομματικη κυβερνησηΣαμαρα αποδεικνυει οτι εχει μετεξελιχθει σε κυβερνηση των πιο ακραιων ακροδεξιων κυκλων.

ΣΗΜΕΡΑ ΠΛΗΤΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Η ενημερωση παραδινεται ολοκληρωτικα στους Πρετεντερηδες και ολους τους σφουγγοκωλαριους του συστηματος.

Καλουμε ολους τους εργαζομενους και τον λαο να παρουμε στα χερια μας την υποθεση αυτη υπερασπιζομενοι την Δημοκρατια και την Δημοσια πληροφορηση,

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!



Η Διοικηση του Πανελλαδικου Σωματειου προσωπικου ΜΙΣΚΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ

Η τρικομματική κυβέρνηση, κατ΄ επιταγή της Τρόικας και των δανειστών, προχώρησε μέσα σε μια νύχτα στην πρωτοφανή απόφαση για κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, στο κλείσιμο των πομπών και στη θυσία των 2.656 εργαζομένων σε αυτήν πριμοδοτώντας έτσι την ιδιωτική κατευθυνόμενη ενημέρωση και ψυχαγωγία.
Το προμελετημένο αυτό έγκλημα κατά τις ΕΡΤ, δεν μπορεί να περάσει έτσι. Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και οι εργαζόμενοι σε αυτήν αποτελούν το πρώτο κύμα των 14.500 απολύσεων που έχουν αποφασιστεί μέχρι το τέλος του Ιουλίου. Θα ακολουθήσουν και χιλιάδες άλλες. Αποτελούν τον προπομπό και για άλλους δημόσιους οργανισμούς και φορείς και για άλλες απολύσεις και διαθεσιμότητες.

Η ΠΕΝΕΝ καταδικάζει την απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης να κλείσει όλους τους Ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς της ΕΡΤ με αυτό το νομοθετικό πραξικόπημα, στέκεται αλληλέγγυη στους δοκιμαζόμενους εργαζόμενούς της και απαιτεί την άμεση ανάκληση των αντεργατικών αυτών μέτρων.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ

Καταδίκη από τις επιτροπές αγώνα ΧαλκιδικήςΟι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής καταδικάζουν την πραξικοπηματική ενέργεια της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ και εκφράζουν τη συμπαράσταση τους στον αγώνα των εργαζόμενων για τη σωτηρία της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Η ίδια κυβέρνηση που ξεπούλησε τον τόπο μας σε ξένα και ντόπια συμφέροντα και τον ξεκοιλιάζει, φιμώνει τώρα την ενημέρωση των πολιτών κλέβοντας τους τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Έπρεπε να ξεμπερδεύει με το εμπόδιο της ελεύθερης ραδιοφωνίας για να παίζουν ανενόχλητοι το παιχνίδι της παραπληροφόρησης και του άπληστου κέρδους οι ασύδοτοι καναλάρχες των ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών δικτύων, όντας ταυτόχρονα μεγαλοεργολάβοι, εφοπλιστές, και αφεντικά κακοπληρωμένων και υποταγμένων εργαζόμενων.

Τους αγωνιστές της Χαλκιδικής τους έβρισαν, τους λοιδόρησαν ... το ίδιο κάνουν και με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Τους αγωνιστές της Χαλκιδικής τους βάφτισαν τρομοκράτες επειδή αντιστάθηκαν στα σχέδια εταιρίας και κράτους ... και τους εργαζόμενους της ΕΡΤ έτσι θα τους βαφτίσουν επειδή αντιστέκονται! Όμως οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν έχουν άλλο δρόμο... όπως κι εμείς δεν είχαμε άλλο δρόμο παρά μόνο την αντίσταση και τον αγώνα.

Η κυβέρνηση, με πρόσχημα τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν από την εξόρυξη χρυσού, υποθηκεύει το μέλλον ολόκληρης της Χαλκιδικής . Την ίδια στιγμή πετάει στο δρόμο 2.656 εργαζόμενους! Τους στηρίζουμε με κάθε τρόπο. Η λασπολογία εις βάρος πολιτών και εργαζομένων, καθώς και το «διαίρει και βασίλευε», το ζήσαμε από πρώτο χέρι εδώ στη Χαλκιδική... δεν περνάει στους εξεγερμένους!

Πέρα όμως από τις θέσεις εργασίας είναι η ίδια η ΕΡΤ, το σύμβολο, η ανάμνηση, τα παιδικά μας χρόνια, η μόνη όαση μέσα στο καθημερινό βομβαρδισμό υποκουλτούρας, που απαιτεί τη στήριξη ολόκληρης της κοινωνίας και κελεύει για κοινούς, νικηφόρους αγώνες.

Ο καθαρός αέρας , το δάσος, το νερό, ο πολιτισμός και η ενημέρωση είναι αδιαπραγμάτευτα και θα παλέψουμε γι' αυτά!

Ο αγωνιζόμενος λαός της Χαλκιδικής υψώνει γροθιά συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Θα παλέψουμε για το αυτονόητο, θα παλέψουμε για τις ζωές μας, όλοι μαζί και θα νικήσουμε!

Καλή λευτεριά!

Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής

Σύλλογος Εργαζομένων Εθνικού Τυπογραφείου: «Η ΕΡΤ ειναι μόνο η αρχή, η συνέχεια είμαστε όλοι μας»


- Καταγγέλλουμε τον προκλητικό και με πραξικοπηματικό τρόπο «ξαφνικό θάνατο» της κρατικής τηλεόρασης.
- Καταγγέλλουμε τις 2.500 απολύσεις των συναδέλφων μας της ΕΡΤ που βρέθηκαν στο δρόμο εν μία νυκτί.
- Αντιδρούμε στην παγωμένη σιωπή της συχνότητας που για χρόνια συντροφεύει τη ζωή και την ιστορία μας.
- Καταγγέλλουμε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δίνει τη δυνατότητα με μια απλή υπογραφή να σε πετάει στο δρόμο.

Σήμερα είναι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ που καλύπτουν το κενό της δέσμευσης των 2.000 απολύσεων μέχρι το τέλος Ιουνίου. Αύριο μπορεί να είμαστε εμείς και μάλιστα με ΦΕΚ δημοσιευμένο από εμάς τους ίδιους.

Πρέπει να αντιδράσουμε. Η κυβέρνηση δεν σταματά πουθενά. Θέλει να περάσει «δια πυρός και σιδήρου» την πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και των απολύσεων. Επιστρατεύσεις, τρομοκρατία, κατάργηση κάθε έννοιας «συνταγματικού δικαίου» είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν και δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε.

Σας καλούμε να βρεθούμε όλοι μαζί έξω από την ΕΡΤ υπερασπιζόμενοι το δικαίωμά μας στη δουλειά και τη ζωή, συμπαραστεκόμενοι στους συναδέλφους μας.
Σήμερα συζητείται η προκήρυξη γενικής απεργίας από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για αύριο Πέμπτη 13 Ιουνίου. Σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά.
ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟΙ ΑΥΡΙΟ ΕΜΕΙΣ

Ψήφισμα Συμπαράστασης στην ΕΡΤ από το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης

Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης συντάσσεται με τον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της ελληνικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης. Θεωρούμε μείζον θέμα δημοκρατίας την αιφνιδιαστική σίγαση ενός δημόσιου μέσου επικοινωνίας και την απόλυση χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων εν μία νυκτί. Όσο κρίσιμη είναι η κατεδάφιση του δημοσίου συστήματος υγείας που μας αφορά όλους, άλλο τόσο επιτακτική είναι και η συγκρότηση ενός μετώπου, που θα σταθεί φραγμός στις φασιστικές πρακτικές ενός καθεστώτος έκτακτης ανάγκης.

ACTUP: Συμπαράσταση στους εργαζόμενους της ΕΡΤ

Το Αρχείο της ΕΡΤ, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS (1ηΔεκεμβρίου), ψηφιοποίησε και παρουσιάζει μέσω των ιστοσελίδων www.ert-archives.gr .. κάθε χρόνο αλλά και μέσα στο χρόνο η Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση ανέδειξε πάντα, ότι είχε να κάνει με το AIDS, ακόμη και πράγματα με τα οποία όλοι και όλες διαφωνήσαμε.
Όμως ήταν εκεί.

Όσο κι αν ξέρουμε οτι η ΕΡΤ δεν είναι «Αγία» οτι κι εκεί είχαν το ρόλο τους οι πελατειακές σχέσεις, τα συμφέροντα, τα πολιτικά κόλπα και όλα όσα έχουν τη θέση τους πάντα σε κάθε φορέα στην Ελλάδα, δεν μπορούμε παρά να αγανακτήσουμε και να θυμώσουμε με τις συνοπτικές διαδικασίες μέσω πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, που το Μεγαρο Μαξίμου, υπό τις οδηγίες της ΤΡΟΙΚΑ διαλύει το δημόσιο τομέα.

Για εμάς στην ACT-UP που θεωρούμε σημαντική την ύπαρξη της πολυφωνίας στο πλαίσιο λειτουργίας της Δημοκρατίας κι όχι στο βωμό των κερδών και στην αναζήτηση κι άλλων συχνοτήτων διαφημιστικής προπαγάνδας, η εξόντωση της ΕΡΤ, είναι ένα χτύπημα κάτω από τη μέση.

Η φίμωση των κρατικών καναλιών θα αφαιρέσει από την πραγματικότητα μια σοβαρή φωνή.
Η φίμωση των μοναδικών νόμιμων συχνοτήτων στην Ελλάδα δείχνει τη δύναμη των διαπλεκόμενων συμφερόντων και την αλαζονεία της εξουσίας.
Θέλαμε και πιστεύουμε ότι μπορούμε, να δούμε την ΕΡΤ να ανανεώνεται, να ελέγχει τα του οίκου της.

Στην πρόσφατη 2πλή προεκλογική περιπέτεια του 2012 και με το πρωτοφανές κυνήγι μαγισσών που εξαπέλυσε ο τότε υπουργός υγείας Κος Λοβέρδος ή ΛΟΒΕΡ-DOS ενάντια στις οροθετικές χρήστριες της περιοχής της πλ.Ομόνοιας στην Αθήνα, η ΝΕΤ ήταν η μόνη που αντιστάθηκε, η μόνη που δεν κυνήγησε τις θλιβερές μορφές αυτών των κοριτσιών. Η μόνη που αρνήθηκε να ασελγήσει στα πρόσωπα και στις προσωπικότητες των κοριτσιών αυτών.
Και ήταν η φωνή του δημοσιογράφου Κώστα Αρβανίτη από την πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ που αποκάλεσε τον τότε υπουργό Υγείας, φασίστα, αναφερόμενος στη συμπεριφορά του. Και αυτό, εμείς τουλάχιστον ως σύλλογος υποστήριξης Οροθετικών δεν μπορούμε να το ξεχάσουμε.

Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα των εργαζομένων όλων των τμημάτων της ΕΡΤ και ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή όσων ζητάνε πραγματική ενημέρωση και όχι στρατευμένη δημοσιογραφία.


ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Κω και Αγίων Αναργύρων Παλαιά Κοκκινιά – Πειραιάς

Το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά στέκεται και θα σταθεί κατά της φίμωσης της ελεύθερης δημόσιας επικοινωνίας και πληροφόρησης, κατά του ξεπουλήματος της ΕΡΤ.

Η πραξικοπηματική μέθοδος συσκότισης προκαλεί καίριο πλήγμα στη δημοκρατία μας.

Συμμετέχουμε στο κάλεσμα συμπαράστασης στο πλευρό των αγώνων των εργαζομένων της ΕΡΤ!


Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ

Δ.Σ. του Σωματείου των Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων


Success story?

Το σήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης δεν θα σιγήσει

Η κατάμαυρη οθόνη της τηλεόρασης το βράδυ της 11ης Ιούνη σηματοδοτεί μια νέα περίοδο στην ακολουθία των «επιτυχιών» της κυβέρνησης μιας χώρας κατεχόμενης, μιας χώρας όπου η εξάρτηση εδραιώνεται ως καθημερινός τρόπος ζωής και αντίληψης των πραγμάτων.

Το μαύρισμα των τηλεοπτικών οθονών είναι σε συμπυκνωμένο χρόνο αυτό που σταδιακά συμβαίνει στην ίδια την πατρίδα μας και τις ζωές μας.

Το μαύρισμα των τηλεοπτικών οθονών αποτελεί τον προάγγελο μελλοντικών αποφάσεων, όταν με πραξικοπηματικά νομοθετήματα, ο λαός θα χάνει τη δουλειά του, το σπίτι του, τον τόπο του, τη ζωή του.

Ως εκπρόσωποι των Εργαζομένων στις δομές αντιμετώπισης της εξάρτησης, καλούμε τους συναδέλφους μας να συμμετέχουν στην Απεργία της 13ης Ιουνίου: Στην Αθήνα με συγκέντρωση στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στις 11πμ. Με συγκεντρώσεις σε υποσταθμούς της ΕΡΤ περιφερειακά, σύμφωνα με τα τοπικά καλέσματα συλλογικοτήτων.

Να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις κινητοποιήσεις για την ανατροπή της απόφασης σφραγίσματος της δημόσιας τηλερόρασης. Να μεταβάλουμε τον αγώνα για το ψωμί και το δικαίωμα στην εργασία σε αγώνα για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια.

Η αλληλεγγύη στους χιλιάδες εργαζόμενους της ΕΡΤ, που έχει εκδηλωθεί από χθες το βράδυ, με χιλιάδες λαού έξω από τα κτίρια της ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα, μπορεί να αποτρέψει το νέο πραξικόπημα. Συναντιόμαστε λοιπόν στους δρόμους έχοντας στο νου μας ότι περιφρουρώντας το σήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, προστατεύουμε την ίδια τη δημοκρατία, από την ανίκανη και εθελόδουλη κυβέρνηση, από αυτό το ειδικό καθεστώς της τρόικας και των μνημονίων.

Γιατί για εμάς η ΕΡΤ δεν είναι κρατικό «μαγαζί», που η εκάστοτε κυβέρνηση θα το τ’ ανοιγοκλείνει όποτε θέλει. Η ΕΡΤ είναι δημόσια ιδιοκτησία, ανήκει στον Λαό, σ’ εμάς. Εμείς θα την υπερασπιστούμε.

ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

00:00 Όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, θα μείνουν μαζί με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ για να αντιμετωπίσουν πιθανή εισβολή των δυνάμεων καταστολής.

9:51 μ.μ. Και στο θέμα της ΕΡΤ αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του σε εκδήλωση του Ιδρύματος Πουλαντζά ο Αλέξης Τσίπρας

"Ένα πρώτο σχόλιο για τις εξελίξεις των τελευταίων ωρών στην δημόσια τηλεόραση.

Ο τρόπος με τον οποίο μέσα σε μερικές ώρες καταργήθηκε η δημόσια τηλεόραση είναι πρωτοφανής, όχι για «ανεπτυγμένη» ή «ευρωπαϊκή» χώρα, όπως συνηθίσαμε μέχρι τώρα να λέμε, αλλά για οποιαδήποτε κυρίαρχη χώρα στον κόσμο.

Η δημόσια τηλεόραση κλείνει όταν μια χώρα καταλαμβάνεται ή όταν γίνεται πραξικόπημα.

Είναι πρωτοφανές να βλέπουμε το Υπουργείο Οικονομικών με δήλωση που πρέπει να την έχει γράψει αντισυνταγματάρχης, να ανακοινώνει ότι είναι πλέον το αφεντικό της δημόσιας τηλεόρασης και ότι είναι έτοιμο να καταστείλει κάθε εκδήλωση διαμαρτυρίας στις εγκαταστάσεις της.

Είναι πρωτοφανές να προωθείται μια τέτοια ενέργεια με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, και μάλιστα όταν, μετά την υπαναχώρηση των κυβερνητικών εταίρων του Σαμαρά, είναι απολύτως σαφές ότι μια τέτοια κίνηση δεν βασίζεται πάνω σε κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά έρχεται σε αντίθεση με την θέληση του κοινοβουλίου.

Μια μεθόδευση ανοιχτά αντικοινοβουλευτική.

Η κυβέρνηση υπολόγισε –ή για να το πούμε ακριβέστερα, ήθελε μέσα στην αγωνία της να ελπίζει-ότι η πλειοψηφία των πολιτών θα αδιαφορούσε για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ που πετιούνται ξαφνικά στον δρόμο, και δεν επρόκειτο να ενδιαφερθεί για έναν οργανισμό, που οι κυβερνήσεις του πολιτικού κατεστημένου, τόσο πριν όσο και μετά τα μνημόνια, διαχειρίστηκαν με χυδαία πελατειακό τρόπο.

Έκανε τρομακτικό λάθος. Πρόκειται για κάτι πολύ μεγαλύτερο. Ο λαός είδε στην πρωτοφανή αυτή ενέργεια ζήτημα δημοκρατίας.

Διότι γνωρίζει ότι σε αντίθεση με τα ιδιωτικά κανάλια, στην δημόσια τηλεόραση επιβιώνει ακόμα ως πλαίσιο η τηλεοπτική δεοντολογία.

Διότι γνωρίζει ότι η προπαγάνδα υπέρ του Μνημονίου διεξάγεται κυρίως μέσω των μεγάλων ιδιωτικών καναλιών, τα οποία επωφελούνται από το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης."




Ένα πρώτο σχόλιο για τις εξελίξεις των τελευταίων ωρών στην δημόσια τηλεόραση.

Ο τρόπος με τον οποίο μέσα σε μερικές ώρες καταργήθηκε η δημόσια τηλεόραση είναι πρωτοφανής, όχι για «ανεπτυγμένη» ή «ευρωπαϊκή» χώρα, όπως συνηθίσαμε μέχρι τώρα να λέμε, αλλά για οποιαδήποτε κυρίαρχη χώρα στον κόσμο.

Η δημόσια τηλεόραση κλείνει όταν μια χώρα καταλαμβάνεται ή όταν γίνεται πραξικόπημα.

Είναι πρωτοφανές να βλέπουμε το Υπουργείο Οικονομικών με δήλωση που πρέπει να την έχει γράψει αντισυνταγματάρχης, να ανακοινώνει ότι είναι πλέον το αφεντικό της δημόσιας τηλεόρασης και ότι είναι έτοιμο να καταστείλει κάθε εκδήλωση διαμαρτυρίας στις εγκαταστάσεις της.

Είναι πρωτοφανές να προωθείται μια τέτοια ενέργεια με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, και μάλιστα όταν, μετά την υπαναχώρηση των κυβερνητικών εταίρων του Σαμαρά, είναι απολύτως σαφές ότι μια τέτοια κίνηση δεν βασίζεται πάνω σε κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά έρχεται σε αντίθεση με την θέληση του κοινοβουλίου.

Μια μεθόδευση ανοιχτά αντικοινοβουλευτική.

Η κυβέρνηση υπολόγισε –ή για να το πούμε ακριβέστερα, ήθελε μέσα στην αγωνία της να ελπίζει-ότι η πλειοψηφία των πολιτών θα αδιαφορούσε για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ που πετιούνται ξαφνικά στον δρόμο, και δεν επρόκειτο να ενδιαφερθεί για έναν οργανισμό, που οι κυβερνήσεις του πολιτικού κατεστημένου, τόσο πριν όσο και μετά τα μνημόνια, διαχειρίστηκαν με χυδαία πελατειακό τρόπο.

Έκανε τρομακτικό λάθος. Πρόκειται για κάτι πολύ μεγαλύτερο. Ο λαός είδε στην πρωτοφανή αυτή ενέργεια ζήτημα δημοκρατίας.

Διότι γνωρίζει ότι σε αντίθεση με τα ιδιωτικά κανάλια, στην δημόσια τηλεόραση επιβιώνει ακόμα ως πλαίσιο η τηλεοπτική δεοντολογία.

Διότι γνωρίζει ότι η προπαγάνδα υπέρ του Μνημονίου διεξάγεται κυρίως μέσω των μεγάλων ιδιωτικών καναλιών, τα οποία επωφελούνται από το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης.

Διότι γνωρίζει, επίσης, ότι οι σχέσεις της κυβέρνησης με τα ισχυρά ιδιωτικά συμφέροντα που δραστηριοποιούνται στον χώρο των ΜΜΕ είναι πιο σημαντική για την προώθηση του Μνημονίου από ότι η λειτουργία μιας δημόσιας τηλεόρασης με τα όποια προβλήματα και αντιφάσεις.- See more at: http://left.gr/news/alexis-tsipras-arketa-me-ti-geloiotita-tis-kyvernisis-samara#sthash.f0A9H5tV.dpuf

9:37 μ.μ. Έπμρακτη συμπαράσταση στην ΕΡΤ από το βελγικό τηλεοπτικό κανάλι tv Bruxelles... επί 12 ώρες εξέπεμπε με το σηματάκι "ERT SOLIDARITE"...

9.30 μ.μ. Σταμάτησε το ψιλόβροχο. Αρχίζει η συναυλία. Όλοι στην ΕΡΤ είναι το μήνυμα των αλληλέγγυων στον αγώνα των εργαζομένων της δημόσιας τηλεόρασης.

9:00μ.μ. Έξω από την ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι





8:45 μ.μ. Μπροστά σε κοινό βιομηχάνων (σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ) ο προκλητικός Α.Σαμαράς απέδωσε τις μαζικές λαϊκές αντιδράσεις σε συντεχνίες!!!

8:27 μ.μ. Κανονικά η ΕΡΤ στην συχνότητα 52 από τον Υμηττος

8:26 μ.μ. H ΕΡΤ πανευρωοπαϊκά από την EBU!!!

8.25 μ.μ. Εντυπωσιακό ο παλμός του πλήθους που διαδηλώνει στο Ραδιομέγαρο. Η συγκέντρωση παραμένει εντυπωσιακή σε όγκο και πυκνώνει διαρκώς όσο νυχτώνει. Καταχειροκροτούνται οι διαρκείς ανακοινώσεις από τα μεγάφωνα της ΕΡΤ για τις μαζικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα: «Εκεί που χτυπά η καρδιά της ΕΡΤ, αυτήν την καρδιά που θέλουν να σταματήσουν».

Ενθουσιασμό και χειροκροτήματα προκάλεσε και η είδηση ότι η ΕΡΑ Ηρακλείου εκπέμπει με τη βοήθεια του ΤΕΙ Κρήτης και της ΟΜΕ ΟΤΕ.

8.03 μ.μ. Εντυπωσιακή η συνεχής προσέλευση κόσμου!!!

7.16 μ.μ. Ξεκινάει τώρα η συναυλία των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ

Και οι αγωνιστές της Χαλκιδικής είναι στην ΕΡΤ (@SaveSkouries)

7.09 μ.μ. Από τη σελίδα της ΕΡΤ στο facebook: Περισσότερες από 24 ώρες έχουν περάσει από τότε που η Κυβέρνησε έβαλε "λουκέτο" στην ΕΡΤ... κι όμως... εμείς εξακολουθούμε να είμαστε στον "αέρα", να "ανεβαίνουμε" στο ίντερνετ, να κυκλοφορούμε στα περίπτερα... χάρη στη δική σας υποστήριξη... τόσο την "ιντερνετική", όσο και τη φυσική... σας καλούμε όλους να έρθετε εδώ, στο Ραδιομέγαρο, για να περιφρουρήσετε τη δική σας περιουσία...

6.47 μ.μ. Ο καιρός δεν τρομάζει κανέναν! Τη μορφή πορείας παίρνει ο κόσμος που φθάνει συνεχώς στο Ραδιομέγαρο. Συνέχεια, ακούγονται συνθήματα από το συγκεντρωμένο πλήθος μέσα σε μία ατμόσφαιρα δυναμική!

6.46 μ.μ. Το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται τις εκλογές αλλά δεν ρίχνει και την κυβέρνηση. Λεονταρισμοί χωρίς αντίκρισμα από τον Ε. Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ!!!
6.12 μ.μ. Πληθαίνει ο κόσμος που καταφθάνει στο Ραδιομέγαρο. Σε λίγη ώρα αρχίζουν οι συναυλίες.

5.58 μ.μ. Δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη, που βρίσκεται στο Ραδιομέγαρο, στο left.gr: "Η στήριξη από τον κόσμο και μάλιστα από νέους ανθρώπους είναι πρωτοφανής και δημιουργεί από μόνη της πολιτικές εξελίξεις. Εαν και σήμερα ο κόσμος συγκεντρωθεί ξανά στο ραδιομέγαρο, εδώ που χτυπάει η καρδιά της αντίστασης, μπορεί ο λαός να επιβάλλει την ανατροπή και να ανοίξει νέους δρόμους για τη χώρα."

5.45 μ.μ. Ραδιομέγαρο ΕΡΤ: Ενημέρωση από τη συνέντευξη τύπου στους ανταποκριτές ξένων ΜΜΕ

15:04 - Στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση για την απόφασή κλεισίματος της ΕΡΤ προχώρησε σήμερα ο πρωθυπουργός. Ο Αντώνης Σαμαράς υπεραμύνθηκε του κλεισίματος της ΕΡΤ λέγοντας ότι η απόφαση για αναδιάρθρωσή της ελήφθη με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

Μιλώντας σε εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην Αθήνα, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «πρόκειται για μια προσωρινή κίνηση. Αποφασίσαμε να κλείσουμε προσωρινά την ΕΡΤ και να δημιουργήσουμε έναν νέο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα». Πρόσθεσε δε, ότι η κυβέρνηση προστατεύει το δημόσιο συμφέρον.

14:43 - Έκτακτη συνάντηση για το θέμα της ΕΡΤ θα έχουν στις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης, στη Βουλή, οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης. Ήδη, οι κοινοβουλευτικές ομάδες των δύο κομμάτων κατέθεσαν στη Βουλή πρόταση νόμου «Περί μη κύρωσης της πράξης νομοθετικού περιεχομένου» για την ΕΡΤ.

14:32 - Οι κοινοβουλευτικές ομάδες της Δημοκρατικής Αριστεράς και του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν πριν από λίγο στη Βουλή πρόταση νόμου «Περί μη κύρωσης της πράξης νομοθετικού περιεχομένου» για την ΕΡΤ.

14:28 - Σε κλίμα έντασης διεξάγεται η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής λόγω των ραγδαίων εξελίξεων στην ΕΡΤ.

14:20 - Ψήφισμα κατά της διακοπής λειτουργίας της ΕΡΤ υιοθέτησε, κατά πλειοψηφία, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, στη διάρκεια της χθεσινής του συνεδρίασης. Στο ψήφισμα, μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζεται ως απαράδεκτη η απόφαση της κυβέρνησης και ζητείται η συνέχιση της λειτουργίας της ΕΡΤ, χωρίς να γίνει καμία απόλυση εργαζομένου.

14:17 - Με δίωρη στάση εργασίας από τις 15:00 έως τις 17:00 θα συμμετάσχει η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας στην αυριανή απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Στην απεργία της Πέμπτης συμμετέχει και η ΠΟΕ-ΔΟΥ, καθώς και οι γιατροί του ΕΣΥ, κατόπιν απόφασης της ΟΕΝΓΕ.

14:15 - Πλήθος εργαζομένων από διαφορετικούς κλάδους έχει ανταποκριθεί στο κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ραδιομέγαρο στη Μεσογείων, ενώ από τις 12:00 έξω από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ πραγματοποιείται η απεργιακή συγκέντρωση των εργαζόμενων στα μέσα ενημέρωσης.

14:14 - Σε ανακοίνωσή της η κίνηση «Η Κοινωνία Πρώτα» τονίζει πως η αυταρχική και ξαφνική κατάργηση της ΕΡΤ, είναι μια πράξη που εγγράφεται λογικά στην «θεραπεία-σοκ» του καπιταλισμού της καταστροφής, που εφαρμόζει ο κ. Σαμαράς, τηρώντας κατά γράμμα τις συνταγές του Μίλτον Φρίντμαν. Η συνταγή αυτή εφαρμόστηκε σε διάφορες χώρες, είτε με αφορμή πραξικοπημάτων ή μετά από εκλογές, όπου οι προεκλογικές υποσχέσεις χρησίμευσαν μόνο για την εξαπάτηση των πολιτών.

Σημειώνει ακόμη ότι «η πολιτική γύμνα της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ, καθώς και η πλήρη αφερεγγυότητα της ΝΔ αναδεικνύονται σε όλο το μέγεθός τους. Η Προγραμματική Συμφωνία βάσει της οποίας αυτά τα κόμματα έχουν πάρει κυβερνητική εντολή από την Βουλή, έχει γίνει κυριολεκτικά κουρελόχαρτο. Συνεπώς η τρικομματική κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να συνεχίσει να κυβερνά και οφείλει να καταθέσει εκ νέου στην Βουλή το πρόγραμμα βάσει του οποίου πρόκειται να πορευτεί. Μόνο η μαζική, αποφασιστική και ειρηνική αντίδραση των πολιτών μπορεί πλέον να σώσει την ελληνική κοινωνία από την πλήρη καταστροφή της».

13:58 - Συλλαλητήρια ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ πραγματοποιούνται σήμερα εντός και εκτός Ελλάδος:

Πάτρα: Συλλαλητήριο το απόγευμα στις 19:00 στην πλατεία Γεωργίου

Λάρισα: Στις 21:00 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία της πόλης

Ηράκλειο Κρήτης: Στις 19:00 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.

Εκτός Ελλάδος (όλα τα καλέσματα στην τοπική ώρα)

Λονδίνο: Στις 19:00 το απόγευμα, σήμερα Τετάρτη, μπροστά από την ελληνική πρεσβεία

Παρίσι: Οι γαλλικές ενώσεις οργανώνουν συγκέντρωση σήμερα στις 18:30 έξω από την ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι

Βερολίνο: 19:30 το απόγευμα

Βρυξέλλες: Στις 14:00 το μεσημέρι

13:53 - Μέσω του server του Media Web Radio του Τμήματος «Επικοινωνίας και ΜΜΕ» του Πανεπιστημίου Αθηνών εκπέμπει το ραδιόφωνο της ΕΡΤ. Ακούστε ζωντανά εδώ

13:49 – «Λογική, έστω και σκληρή» κρίνει την επανεκκίνηση της ΕΡΤ η Δράση, σημειώνοντας πως «δυστυχώς δεν εκπλήρωνε επί χρόνια τον σκοπό αυτό και λειτουργούσε με εξωφρενικό κόστος».


13:32 - Την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια ζήτησε ο γ.γ. του ΚΚΕΔημήτρης Κουτσούμπας προκειμένου να αποσυρθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το κλείσιμο φορέων του δημοσίου και ΔΕΚΟ. Σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον κ. Παπούλια, ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε την αντίθεσή του στην απόφαση της κυβέρνησης για κλείσιμο της ΕΡΤ και την ανησυχία του για άλλους δημόσιους οργανισμούς, όπως τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, που βρίσκονται επίσης αντιμέτωποι με το ίδιο ενδεχόμενο.

Στο πλαίσιο αυτό του ζήτησε να ασκήσει στην κυβέρνηση τη μέγιστη δυνατή πίεση προκειμένου «να παρθεί πίσω αυτή η απαράδεκτη απόφαση, να μην ισχύσει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου». Ενημέρωσε επίσης τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την κατάθεση από το ΚΚΕ της τροπολογίας για την κατάργηση της επίμαχης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

13:30 - Φίμωση των απόψεών της από τις δημοσιογραφικές συνδικαλιστικές οργανώσεις ΕΣΗΕΑ καιΠΟΕΣΥ καταγγέλλει η Νέα Δημοκρατία. Σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει ως «πρωτοφανές γεγονός για τη δημοκρατία και την αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών» τη σημερινή απόφαση των ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ, «να απαγορεύουν το λόγο αποκλειστικά και μόνο σε στελέχη της ΝΔ».


13:21 - Την κατάθεση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, καθώς και πρότασης νόμου για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου αποφάσισε ομόφωνα η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σε έκτακτη σύγκλησή της.

13:17 - Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν επιδίωξε το κλείσιμο της ΕΡΤ ως μέρος του πακέτου μέτρων για το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης αλλά ούτε και το αμφισβητεί, δήλωσε την Τετάρτη ο Ευρωπαίος επίτροποςΌλι Ρεν. Μιλώντας ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ανέφερε πως «η Κομισιόν δεν ζήτησε το κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά ούτε και αμφισβητεί την αρμοδιότητα της ελληνικής κυβέρνησης να διαχειριστεί τον δημόσιο τομέα».

Η απόφαση των ελληνικών αρχών, τόνισε ο Ρεν «πρέπει να ιδωθεί στο πλαίσιο των γενικότερων και ευρύτερων προσπαθειών για εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας, οι οποίες περιλαμβάνουν βελτίωση της αποτελεσματικότητας του δημόσιου τομέα».

13:10 - Πρόταση νόμου για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και την άρση των συνεπειών αυτής κατέθεσε και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον οποίο επισκέφθηκε για το θέμα της ΕΡΤ. Σε δηλώσεις του, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι είναι χρέος μας να αντισταθούμε στο πραξικόπημα κατά των θεσμών και τόνισε ότι ζήτησε από τον κ. Παπούλια να αναλάβει πρωτοβουλίες και να επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής.

Από την πλευρά του ο κ. Παπούλιας δήλωσε αδυναμία παρέμβασης στο θέμα της ΕΡΤ. Αφού υπογράμμισε ότι «πρέπει να υπάρχει Δημόσια Τηλεόραση, γιατί η ενημέρωση του λαού μπορεί να γίνεται μόνο από ιδιωτικά κανάλια», επισήμανε ότι οι δυνατότητες παρέμβασης του είναι περιορισμένες από το Σύνταγμα. Όπως ανέφερε, δεν μπορεί να αναπέμψει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, διότι δεν του δίνει το δικαίωμα και την ευχέρεια αυτή το Σύνταγμα.

12:52 - Την κατάθεση πρότασης νόμου στη Βουλή, με την οποία ζητείται από όλα τα κόμματα να μην ψηφίσουν την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την ΕΡΤ, προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, μετά από συνάντηση με την ΠΟΣΠΕΡΤ. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, ζητείται η μη κύρωση να έχει και αναδρομική ισχύ έτσι ώστε να μην παραχθεί το οποιοδήποτε δυσμενές αποτέλεσμα για την ΕΡΤ.

«Είμαστε αντίθετοι, είμαστε αντίπαλοι με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Η δημόσια ραδιοτηλεόραση είναι απαράδεκτο να κλείσει. Η οποιαδήποτε ρύθμιση δεν δικαιολογεί ούτε για μια στιγμή κλειστή τη ραδιοτηλεόραση», σημείωσε.

12:36 - Την κήρυξη 24ωρης απεργίας την Πέμπτη αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το αιφνίδιο κλείσιμο της ΕΡΤ. «Θέλουμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ αλλά και να δηλώσουμε ότι είναι απαράδεκτες αυτές οι μέθοδοι συρρίκνωσης και διάλυσης του δημόσιου τομέα που έχει απαιτήσει η τρόικα», δήλωσε στο Reuters ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Ηλιόπουλος.12:35 μ.μ. -Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αλ. Τσίπρας για το λουκέτο στη δημόσια τηλεόραση
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
"Φοβάμαι ότι έχουμε ένα πλήγμα στη δημοκρατία, είναι υποβάθμιση του θεσμού της Προεδρίας της Δημοκρατίας" είπε ο Αλ. Τσίπρας στον Κάρολο Παπούλια σημειώνοντας ότι "δεν είναι κλητήρας για να θυροκολλεί απολύσεις εργαζομένων". Επίσης, κάλεσε τους πολίτες, όπως ορίζει το Σύνταγμα, να προστατεύσουν τη δημοκρατία και να υπερασπιστούν αυτόν τον τόπο, ενώ για ακόμη μία φορά τόνισε ότι το λουκέτο στην ΕΡΤ αποτελεί πλήγμα και στην ελευθερία του λόγου.

Από την πλευρά του, ο Κάρολος Παπούλιας παραδέχθηκε ότι "η ενημέρωση δεν μπορεί να γίνεται από τα ιδιωτικά κανάλια", ωστόσο σημείωσε ότι δεν μπορεί να αναπέμψει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα μετά τη συνάντηση:

"Η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία και οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες για το πολίτευμά μας", είπε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλώντας σε ανένδοτο αγώνα για τη δημοκρατία. "Καλούμε όλους τους εργαζομένους της χώρας να αγωνιστούν πλάι στους εργαζομένους της δημοσίας τηλεόρασης που βρίσκονται σε όλα τα κτίρια της ΕΡΤ σε όλη τη χώρα", είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ.

Ο Αλ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι αντιπροσωπεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μεταβεί στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητώντας του να διερευνήσει τις παράνομες πράξεις της διακοπής του σήματος της ΕΡΤ αλλά και την εντολή για εκκένωση του κτιρίου του Ραδιομεγάρου. Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει πρόταση μομφής στη Βουλή, ο κ. Τσίπρας απάντησε: "Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα, αλλά την κυβέρνηση δε θα την ρίξουν οι μαριονέτες του κ. Σαμαρά, αλλά ο ελληνικός λαός".

12:31 - Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για την πρωτοφανή απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ.

«Για άλλη μια φορά παραβιάζεται το άρθρο 44 παρ. 1 του Συντάγματος με το οποίο Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου μπορούν να εκδίδονται αποκλειστικά και μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις και σε εξαιρετικά επείγουσες και απρόβλεπτες ανάγκες, γιατί φυσικά καμία τέτοια περίπτωση δεν συντρέχει για το ξαφνικό "κλείσιμο" της δημόσιας τηλεόρασης», τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Ν. Βαλεργάκης.

«Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει σταματημό» σχολίασε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, προσθέτοντας πως «ο προκλητικός τρόπος με τον οποίο αποφασίστηκε και επιβλήθηκε το κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης φανερώνει ότι δεν υπάρχει κανένας δισταγμός και καμιά αναστολή στην υλοποίηση των σχεδίων της κυβέρνησης και της τρόικας ακόμη και αν επιφέρεται χτύπημα στην ίδια τη Δημοκρατία».

Έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, να μην προσυπογράψει το «έγκλημα» κατά της ΕΡΤ και τα πολιτικά κόμματα να πάρουν άμεσες πρωτοβουλίες, ώστε να ακυρώσουν το «κυβερνητικό πραξικόπημα» ζητεί η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ).

Αποφάσεις όπως αυτή για την ΕΡΤ μας φέρνουν πιο κοντά στην κοινωνική έκρηξη και την καταστροφή, προειδοποίησε η ΓΣΒΕΕ και κάλεσε την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα που την στηρίζουν, να μείνουν σταθερά προσηλωμένοι στις αρχές της Δημοκρατίας, της προστασίας του Συντάγματος και της ελευθερίας του λόγου, γιατί «μόνο έτσι μπορεί να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή και ειρήνη».

Την απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ καταδικάζει με δήλωσή του ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης, επισημαίνοντας ότι το σήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης δεν είναι «απλό τηλεοπτικό σήμα, αλλά ένα εθνικό σύμβολο». «Με την απόφαση για το "κλείσιμο" της ΕΡΤ μοιάζει να υποστέλλεται η ελληνική σημαία από τον ιστό της, δεδομένου ότι η δημόσια τηλεόραση ήταν ο μόνος δίαυλος επικοινωνίας με χιλιάδες συμπολίτες μας στις ακριτικές περιοχές, αλλά και με τον ελληνισμό του εξωτερικού», αναφέρει ο κ. Κορκίδης.


12:20 - Προσπάθειες για τη μετάδοση του προγράμματος της ΕΡΤ καταβάλλουν οι εργαζόμενοι του 902, μετά τη χθεσινή διακοπή της ψηφιακής εκπομπής του σήματος του σταθμού από την DIGEA. (βλ. 08:24)


12:17 - Κατατέθηκαν οι τροπολογίες ΚΚΕ για την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος κατέθεσε 4 πανομοιότυπες τροπολογίες σε όλα τα νομοσχέδια που εκκρεμούν στη Βουλή (Κτηματολόγιο, Ντυνάν, Ταμείο Αλληλεγγύης Γενεών, ΕΛΤΕ) προτείνοντας την άρση των συνεπειών της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με ΦΕΚ 139Α 11-6-2013.
Παράλληλα η πρόεδρος της ΚΟ Αλέκα Παπαρήγα ζητά με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής Β. Μεϊμαράκη την διενέργεια άμεσης συζήτησης.

11:54 - Σύμφωνα με πληροφορίες, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα καταθέσουν κοινή πρόταση νόμου για την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Σημειώνεται ότι το πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να συνεδριάσει έκτακτα στις

11:43 - Στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας αναρτήθηκε σήμερα το πρωί για δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τη «νέα ΕΡΤ». Ο νέος φορέας θα λέγεται ΝΕΡΙΤ.ΑΕ καθώς στο «Ρ» της ραδιοφωνίας και στο «Τ» της τηλεόρασης προστίθεται και το «Ι» του Ίντερνετ.
Σε σημερινές του δηλώσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ανέφερε πως ο νέος φορέας θα λειτουργήσει μέχρι τις 29 Αυγούστου. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, ο κ. Κεδίκογλου επισήμανε ότι ο νέος κρατικός φορέας θα απασχολεί 1.000 με 1.200 άτομα ενώ ήδη έχει γίνει η επιλογή ατόμων εγνωσμένου κύρους για τη στελέχωσή του.


11:31 - Mε αφορμή το «λουκέτο» στην ΕΡΤ, η Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου εκτιμά ότι στην Ελλάδα η πολιτική ασκείται εκτός Συντάγματος και το Σύνταγμα τίθεται εκτός πολιτικής επικράτειας, «ως διάκοσμος ενός πολιτεύματος που νοσεί».

11:17 - Στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ τάσσεται η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ, καλώντας σε κοινό αγώνα «για να μπει φραγμός στην ασυδοσία της κυβέρνησης και να ανατραπεί η νεοφιλελεύθερη πολιτική της διάλυσης και της ολοκληρωτικής καταστροφής του λαού και της χώρας». Οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους στην ΕΡΤ και δεσμεύονται ότι θα αγωνιστούν μαζί τους για να περιφρουρηθούν όλες οι θέσεις εργασίας αλλά κυρίως για να λειτουργήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση πραγματικά ανεξάρτητη, αδέσμευτη και Δημοκρατική. Προβλέπουν ακόμη ότι ο ξαφνικός «θάνατος» που επέβαλαν σήμερα στην ΕΡΤ θα επεκταθεί αύριο και στο δικό τους χώρο, υποστηρίζοντας ότι «αποτελεί τον πιλότο για εφαρμογή σε όλο τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, με απολύσεις εργαζομένων και διαθεσιμότητες».

Η Ένωση θα συμμετέχει στη συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί σήμερα στην ΕΡΤ.

11:07 - Για «βαρύ πλήγμα στην πολυφωνία και τη Δημοκρατία» κάνει λόγο η ΟΛΜΕ αναφερόμενη στο κλείσιμο της ΕΡΤ και εκφράζει τη συμπαράσταση των 88.000 επιστρατευμένων καθηγητών στον αγώνα των εργαζομένων της δημόσιας τηλεόρασης.

10:48 - Εκτενή είναι τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου για τον «ξαφνικό θάνατο» της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης. Τα ΜΜΕ αναμεταδίδουν τις δηλώσεις Κεδίκογλου περί σκανδαλώδους τρόπου λειτουργίας της ΕΡΤ, τις αντιδράσεις που προκάλεσε η πρωτοφανής απόφαση ακόμη και εντός της τρικομματικής κυβέρνησης, ενώ συνδέουν τις εξελίξεις με το «φιάσκο» της ΔΕΠΑ.

ΝΕΟΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ – ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΕΝΕΔ!

Αφού πρώτα με πραξικοπηματικό τρόπο έκλεισε την ΕΡΤ και έκοψε το σήμα της, η κυβέρνηση καταθέτει άρον άρον στη Βουλή νομοσχέδιο για το νέο μοντέλο λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, τον (κατά πολύ μειωμένο) αριθμό των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων και του προσωπικού, καθώς και το χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας.

Πίσω από τις κούφιες γενικόλογες αιτιάσεις που μεταδίδουν διάφορα Μέσα Ενημέρωσης περί «ακομμάτιστου χαρακτήρα» της νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, την οποία θα «διασφαλίζει το εποπτικό συμβούλιο προσωπικοτήτων» που θα τη διοικεί, υιοθετώντας δήθεν ένα αξιοκρατικό σύστημα προσλήψεων, η κυβέρνηση επιχειρεί να συσκοτίσει τους πραγματικούς της στόχους, που δεν είναι άλλοι από τη δημιουργία ενός «νέου» ραδιοτηλεοπτικού φορέα στα πρότυπα της παλιάς ΥΕΝΕΔ!

Κύκλοι σχολίαζαν στην Iskra ότι η εσπευσμένη αυτή κυβερνητική κίνηση, πιθανόν, να σηματοδοτεί και μία απόπειρα της εγχώριας τρόικας να προσδώσει μία επίφαση κοινοβουλευτικής δημοκρατικότηταςστις μέχρι τώρα χουντικές μεθοδεύσεις κλεισίματος της ΕΡΤ, οι οποίες ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων και κινητοποιήσεων.

Σε κάθε περίπτωση, η πραξικοπηματική κατάργηση της ΕΡΤ ΑΕ και το κόψιμο του σήματος της, το οποίο ως ιστορικό προηγούμενο απαντάται μόνο την περίοδο της κατοχής, είναι απολύτως δηλωτικές των επιλογών που έχει κάνει η κυβέρνηση.

Εξίσου καθαρές είναι οι κυβερνητικές επιλογές και σε ότι αφορά τις θέσεις εργασίας, αφού το σχέδιο που έχει στα σκαριά μιλάει για προσωπικό που δεν θα υπερβαίνει τα 1.200 άτομα, οδηγώντας με αυτόν τον τρόπο περί τα 2/3 των εργαζομένων της ΕΡΤ στον καιάδα της ανεργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου