Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

ΠΑΡΑΔΟΣΗ, ΤΥΠΟΥ ΟΤΖΑΛΑΝ, ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ !

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΡΠΑΞΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥΡΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΦΥΓΑ, ΤΟΝ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ, ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΤΡ/ΚΗ ΤΗΣ ΚΩΝ/ΠΟΥΛΗΣ!  Καινούργια βρώμικη και σκοτεινή επιχείρηση τηςκυβέρνησης , μέσω της ελληνικής Αστυνομίας, που μοιάζει με την αλήστου μνήμης προδοτική παράδοση του Α. Οτζαλάν, εκτυλίχτηκε στο κέντρο της Αθήνας, σε βάρος Τούρκου πολιτικού πρόσφυγα, μάλλον υψηλόβαθμου
στελέχους του Κουρδικού κινήματος, τον οποίον καταδίωκαν μανιωδώς οι αρχές ασφαλείας του καθεστώτος Ερντογάν.

H ειρωνία είναι ότι την προανάκριση για τις καταγγελίες που αφορούν την αρπαγή τούρκου υπηκόου Μ. Γιαϊλά, ο οποίος υπήρξε θύμα βασανιστηρίων στην Τουρκία, διενεργεί η Αστυνομία.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τα ξημερώματα της Παρασκευής, έγινε δήλωση εξαφάνισης του Μ. Γιαϊλά στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων και το μεσημέρι του Σαββάτου υποβλήθηκε μήνυση για αρπαγή.

Η υπόθεση ανατέθηκε από την ΕΛ.ΑΣ στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών προκειμένου να διερευνηθεί, ενώ για το συγκεκριμένο θέμα δόθηκε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Δικτύου Μεταναστών και Προσφύγων.

Οι καταγγελίες αναφέρουν ότι ο Μ.Γιαϊλά απήχθη το βράδυ της Πέμπτης από την οδό Σόλωνος, κοντά στην πλατεία Κάνιγγος. Ο πρόσφυγας μόλις είχε αποχωρήσει από κουρδικό εστιατόριο, όταν πέντε άνδρες βγήκαν από ένα αυτοκίνητο που περίμενε ώρα σταματημένο, στην άκρη του δρόμου, σύμφωνα με μαρτυρίες, του επιτέθηκαν, τον ακινητοποίησαν, τον ξυλοκόπησαν άγρια και τον έσπρωξαν με τηβία μέσα στο αυτοκίνητο, φράζοντάς του το στόμα για να μην ακούγεται.

Οι φωνές του , ωστόσο, κινητοποίησαν τους περαστικούς και κάποιοι από αυτούς ειδοποίησαν την Άμεση Δράση, ενώ στο σημείο μαζεύτηκε κόσμος και κατέφθασαν αμέσως και άλλοι πρόσφυγες από το κοντινό εστιατόριο. Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε η προσπάθεια εντοπισμού του πρόσφυγα.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, τις μεσημεριανές ώρες αναρτήθηκε στο Indymedia κείμενο πολίτη που περιέγραφε το περιστατικό και έδινε την πινακίδα του αυτοκινήτου. Από την δημοσιοποίηση τηςπινακίδας προέκυψε ότι το αυτοκίνητο ανήκει στην ελληνική αστυνομία.

«Όμως, οι αστυνομικοί διευθυντές εξακολουθούν μέχρι στιγμής να υποστηρίζουν ότι δεν γνωρίζουν σε ποια υπηρεσία ανήκει και ότι δεν υπάρχει πληροφόρηση για το περιστατικό» αναφέρει το Δίκτυο Μεταναστών και Προσφύγων.

Όπως ανέφεραν στη συνέντευξη Τύπου οι συμμετέχοντες, ο Μ. Γιαϊλά αρκετές ώρες αργότερα, βρέθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Κωνσταντινούπολης, όπου φέρεται να ανακρίνεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μ. Γιαϊλά ήρθε στην Ελλάδα περίπου πριν από δύο μήνες και παρουσιάστηκε στο Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, όπου έδωσε τα στοιχεία του, με βάση τα οποία πριν από τρεις εβδομάδες, υποβλήθηκε φάκελος από το Συμβούλιο στις Αρχές με την εισήγηση να εξεταστεί η υπόθεση γιατί συντρέχουν λόγοι για χορήγηση ασύλου.

Η εξέταση της υπόθεσης δεν έχει ολοκληρωθεί από την ΕΛ.ΑΣ. Από την αστυνομία έγινε γνωστό ότι εξετάζονται με προσοχή όλες οι καταγγελίες για να διευκρινιστεί τι ακριβώς έχει συμβεί.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες πάντως, το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, έκανε ήδηπροσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στο Στρασβούργο.

ΣXOΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

«Η πρωτοφανής, γκανγκστερικού τύπου απαγωγή και απέλαση του 26χρονου τούρκου πολιτικού πρόσφυγα, Μπουλούτ Γιαϊλά, αποκαλύπτει την κυβερνητική επιλογή καταπάτησης των διεθνών συμβάσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους πρόσφυγες και την υποταγή του Σαμαρά στους εκβιασμούς του Ερντογάν» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «όπως ο ίδιος [ο πρόσφυγας] αφηγήθηκε στο συνήγορο του, επιβίβαστηκε βίαια στο πρώτο ΙΧ, από άνδρες που μιλούσαν ελληνικά και στη συνέχεια τον μετεπιβίβασαν σε άλλο ΙΧ, όπου τον συνόδευαν άνδρες που μιλούσαν Τουρκικά και Αγγλικά. Μετά από πολύωρο ταξίδι έφθασαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα, όπου και παράνομα τα πέρασαν κάτω από τα συρματοπλέγματα και στη συνέχεια έγινε η σύλληψη του στο Αστυνομικό Τμήμα της Ανδριανούπολης»

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε «την πρωτοφανή αυτή καταπάτηση κάθε έννοιας νομιμότητας, τόσο εσωτερικής, όσο και διεθνούς» και πρόσθεσε: «Είναι πλέον βέβαιο ότι η κυβέρνηση Σαμαρά έχει υποκύψει στα πιο αντιδημοκρατικά αιτήματα του Ερντογάν και του σκληρού πυρήνα του τουρκικού κράτους, με άγνωστα ανταλλάγματα. Είναι πρώτη φορά παραβιάζονται με τόσο βάρβαρο και απίστευτο τρόπο τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα δικαιώματα των προσφύγων και οι διεθνείς συμβάσεις.

«Επειδή τόσο ο κ. Δένδιας, όσο και το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, αρέσκονται στο να καταφεύγουν σε προπαγανδιστικές κορώνες, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θέλει -δήθεν- τη χώρα "ξέφραγο αμπέλι", η απαγωγή και παράδοση του Τούρκου πολιτικού πρόσφυγα στις Τούρκικες Αρχές, αποδεικνύει ποιοι έχουν μετατρέψει τη χώρα, σε τόπο συνάντησης και συνεργασίας πρακτόρων και μηχανισμών, με τους δήθεν προαιώνιους εχθρούς, όταν πρόκειται για την καταπάτηση ελευθεριών και δικαιωμάτων. »Θεωρούμε αδύνατον να συνέβησαν όλα αυτά χωρίς άνωθεν πολιτική κάλυψη. Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και ... Προστασίας του Πολίτη (!) κ. Νικόλαος Δένδιας και η Υπηρεσία Πληροφοριών οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις. Κυρίως, όμως, οφείλει να απολογηθεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός» καταλήγεο ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ Μ. ΓΙΑΪΛΑ

Συνέντευξη τύπου για το πρωτοφανές περιστατικό της απαγωγής τούρκου πολιτικού πρόσφυγαπραγματοποιήθηκε σήμερα 1/6, από πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις. Ο Μπουλούτ Γιαϊλά απήχθη με βίαιο τρόπο το βράδυ της Πέμπτης 30/5 από τα Εξάρχεια. Μετά από την άκαρπη προσπάθεια εντοπισμού του, έγινε τελικά γνωστό ότι βρίσκεται στα χέρια της τουρκικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Οι πολιτικές ευθύνες της τρικομματικής κυβέρνησης του αυταρχισμού και της καταστολής είναι δεδομένες.

Εκ­πρό­σω­πος της Επι­τρο­πής Αλ­λη­λεγ­γύ­ης για τους Πο­λι­τι­κούς Κρα­τού­με­νους στην Τουρ­κία και το Κουρ­δι­στάν δι­η­γή­θη­κε πως ο Μπου­λούτ, τούρ­κος πο­λι­τι­κός πρό­σφυ­γας, βρέ­θη­κε το βράδυ της Πέμ­πτης 30/5 σε ένα αυ­το­κί­νη­το με φραγ­μέ­νο στόμα, αφού πρώτα τον ακι­νη­το­ποί­η­σαν και τον ξυ­λο­κό­πη­σαν. Παρά τις κα­ταγ­γε­λί­ες αυ­το­πτών μαρ­τύ­ρων για το πε­ρι­στα­τι­κό και τις συ­νε­χείς εκ­κλή­σεις ορ­γα­νώ­σε­ων δι­καιω­μά­των, δι­κη­γό­ρων και βου­λευ­τών του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, που ανα­ζη­τού­σαν τον Μπου­λούτ, το αρ­χη­γείο της αστυ­νο­μί­ας απα­ντού­σε ότι δεν γνω­ρί­ζει τί­πο­τα. Σή­με­ρα πια, η αντι­τρο­μο­κρα­τι­κή υπη­ρε­σία στην Ισταν­μπούλ, ενη­μέ­ρω­σε τον δι­κη­γό­ρο του τούρ­κου αγω­νι­στή ότι βρί­σκε­ται κρα­τού­με­νος και μπο­ρεί να τον επι­σκε­φτεί. Σύμ­φω­να με τη μαρ­τυ­ρία του απα­χθέ­ντα, όπως τη με­τέ­φε­ρε στη συ­νέ­ντευ­ξη τύπου ο σύ­ντρο­φός του, διά­φο­ρες ομά­δες μυ­στι­κών υπη­ρε­σιών τον με­τέ­φε­ραν οδι­κώς από την Αθήνα στα σύ­νο­ρα με την Τουρ­κία. Εκεί τον πα­ρέ­λα­βαν άλλοι άντρες που μι­λού­σαν τουρ­κι­κά και αγ­γλι­κά. Σε όλη τη διάρ­κεια του πο­λύ­ω­ρου τα­ξι­διού, είχαν κα­λυμ­μέ­νο το πρό­σω­πό του με μια σα­κού­λα.

Η δι­κη­γό­ρος Ιω­άν­να Κού­τρο­βικ, που μαζί με επι­τρο­πές υπε­ρά­σπι­σης προ­σφύ­γων συμ­με­τεί­χε στην ανα­ζή­τη­ση του Μπου­λούτ σε αστυ­νο­μι­κές διευ­θύν­σεις και υπη­ρε­σί­ες, έκανε λόγο για πα­ρα­βί­α­ση κάθε νό­μι­μης δια­δι­κα­σί­ας και για ανα­τρο­πή ακόμα και των απο­φά­σε­ων των δι­κα­στη­ρί­ων, τα οποία δε συ­ναι­νούν στα εντάλ­μα­τα σύλ­λη­ψης που εκ­δί­δει η Ιντερ­πόλ για τούρ­κους και κούρ­δους αγω­νι­στές. Πα­ράλ­λη­λα, καυ­τη­ρί­α­σε τον εμπαιγ­μό των αστυ­νο­μι­κών αρχών, που παρά την απο­κά­λυ­ψη ότι το αυ­το­κί­νη­το των απα­γω­γέ­ων ανήκε σε ελ­λη­νι­κή κρα­τι­κή υπη­ρε­σία (και μά­λι­στα της επαρ­χί­ας), δή­λω­ναν πλήρη άγνοια για τα γε­γο­νό­τα.

Η επί­σης δι­κη­γό­ρος Μα­ριάν­να Τζε­φε­ρά­κου, επι­σή­μα­νε την στο­χο­ποί­η­ση των τούρ­κων προ­σφύ­γωντο τε­λευ­ταίο χρο­νι­κό διά­στη­μα. «Δεν είναι πια μια ασφα­λής χώρα η Ελ­λά­δα», είπε χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά.

Ο βου­λευ­τής επι­κρα­τεί­ας του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ Δη­μή­τρης Τσου­κα­λάς, που μαζί με τον Θο­δω­ρή Δρί­τσα από το βράδυ της πε­ρα­σμέ­νης Πέμ­πτης απευ­θύν­θη­καν επα­νει­λημ­μέ­να στο αρ­χη­γείο της αστυ­νο­μί­ας ανα­ζη­τώ­ντας πλη­ρο­φο­ρί­ες, υπο­στή­ρι­ξε ότι όσα δια­δρα­μα­τί­στη­καν μοιά­ζουν ή είναι χει­ρό­τε­ρα με αυτά που δια­βά­ζου­με στα αστυ­νο­μι­κά μυ­θι­στο­ρή­μα­τα: «Ή μας έλε­γαν ψέ­μα­τα, όταν ορ­κί­ζο­νταν αστυ­νο­μι­κοί διευ­θυ­ντές κ.α. ότι δεν ξέ­ρουν τί­πο­τα ή κά­ποιες υπη­ρε­σί­ες λει­τουρ­γού­σαν χωρίς η ΕΛ.ΑΣ. να γνω­ρί­ζει τί­πο­τα. Σε κάθε πε­ρί­πτω­ση, καμία υπη­ρε­σία δεν μπο­ρεί να δρά­σει χωρίς να ενη­με­ρω­θεί η πο­λι­τι­κή ηγε­σία του υπουρ­γεί­ου Δη­μό­σιας Τάξης. Άρα υπάρ­χουν ευ­θύ­νες για την κα­τά­λυ­ση κάθε σύν­νο­μης δια­δι­κα­σί­ας», συ­μπλη­ρώ­νο­ντας ότι ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ θα φέρει το θέμα στη βουλή με επί­και­ρη ερώ­τη­ση.

Χαι­ρε­τι­σμό έστει­λε και η βου­λευ­τής Α΄ Αθή­νας του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ Μαρία Μπό­λα­ρη, εκ­φρά­ζο­ντας τη συ­μπα­ρά­στα­σή της στον τούρ­κο αγω­νι­στή. Πα­ράλ­λη­λα, επι­σή­μα­νε τις πο­λι­τι­κές ευ­θύ­νες του Δέν­δια, συν­δέ­ο­ντας το πε­ρι­στα­τι­κό με την ποι­νι­κο­ποί­η­ση των κοι­νω­νι­κών αγώ­νων, την πρό­θε­ση απα­γό­ρευ­σης των δια­δη­λώ­σε­ων και την σκλή­ρυν­ση της πο­λι­τι­κής ασύ­λου. Εν­δει­κτι­κό είναι το γε­γο­νός ότι προ­ε­τοι­μά­ζε­ται το κλεί­σι­μο του μο­να­δι­κού ανοι­χτού κέ­ντρου προ­σφύ­γων στο Λαύ­ριο, για το οποίο σχε­δόν έχει δια­κο­πεί η χρη­μα­το­δό­τη­ση.

Η Τασία Χρι­στου­δου­λο­πού­λου, από το τμήμα δι­καιω­μά­των του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ έκανε λόγο για πα­ρα­βί­α­ση «εθνι­κής κυ­ριαρ­χί­ας» είτε γνώ­ρι­ζε η ελ­λη­νι­κή κυ­βέρ­νη­ση για την επι­χεί­ρη­ση, είτε όχι και ανα­φέρ­θη­κε σε μια σειρά άρ­θρων του Συ­ντάγ­μα­τος που πα­ρα­βιά­στη­καν στην πε­ρί­πτω­ση του τούρ­κου αγω­νι­στή.

Το λόγο πήραν επί­σης εκ­πρό­σω­ποι του Δι­κτύ­ου για τα πο­λι­τι­κά και κοι­νω­νι­κά δι­καιώ­μα­τα, της Κί­νη­σης Απε­λά­στε το Ρα­τσι­σμό, της ΑΝΤΑΡ­ΣΥΑ, του ΚΚΕ (μ-λ), μέλη κι­νή­σε­ων αλ­λη­λεγ­γύ­ης στους πρό­σφυ­γες και ΜΚΟ.

Η κυ­βέρ­νη­ση Σα­μα­ρά, σε αγα­στή συ­νερ­γα­σία με την τουρ­κι­κή κυ­βέρ­νη­ση-που αυτές τις ώρες έχει εξα­πο­λύ­σει ένα όργιο κα­τα­στο­λής κατά του τουρ­κι­κού λαού στην Ταξίμ και όχι μό­νο-συν­δρά­μει στην εξό­ντω­ση τούρ­κων και κούρ­δων αγω­νι­στών και ενι­σχύ­ει το κλίμα αυ­ταρ­χι­σμού και κα­τά­λυ­σης κάθε στοι­χειώ­δους δη­μο­κρα­τι­κής νο­μι­μό­τη­τας.

Οι διορ­γα­νω­τές της συ­νέ­ντευ­ξης τύπου κά­λε­σαν σε μα­ζι­κή πα­ρου­σία στη συ­γκέ­ντρω­ση αλ­λη­λεγ­γύ­ης στους εξε­γερ­μέ­νους της Τουρ­κί­ας, τη Δευ­τέ­ρα 3 Ιου­νί­ου στις 5:30 μ.μ. στην τουρ­κι­κή πρε­σβεία(Λεωφ. Βασ. Σο­φί­ας και Ρη­γίλ­λης), όπου με­τα­ξύ των αι­τη­μά­των θα είναι και άμεση επι­στρο­φή στην Ελ­λά­δα του Μπου­λούτ Γιαϊ­λά.
http://iskra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου