Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

OI ΤΡΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΔΥΟΜΙΣΗ!

ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ!
ΣΕ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟ Η ΔΗΜΑΡ!
Κωμικοτραγικές πολιτικές εξελίξεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο πυροδότησε η υπόθεση της ΕΡΤ, με τη ΔΗΜΑΡ να αποστασιοποιείται από τον τρόπο και όχι από την ουσία των κυβερνητικών σχεδίων για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και στη συνέχεια να αποσύρει τους υπουργούς της, ενώ θα κινείται στη Βουλή ψηφίζοντας τα νομοσχέδια κατά περίπτωση.
Στο πλαίσιο αυτό ο Α. Σαμαράς αφού εξασφάλισε την υποστήριξη του Ευ. Βενιζέλου ξεκαθάρισε ότι θα προχωρήσει στο σχηματισμό κυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ, απομακρύνοντας προς στιγμήν το ενδεχόμενο των εκλογών.

Η τρικομματική κυβέρνηση μεταλλάσσεται σε δικομματική, στηριγμένη στους αναγκαστικούς, για λόγους συνέχισης της μνημονιακής πολιτικής και εφαρμογής των έξωθεν εντολών, εναγκαλισμούς Σαμαρά-Βενιζέλου, οι οποίοι εμφανίστηκαν χθες στις οθόνες μας.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση προχωρά με ορίζοντα τετραετίας -φράση που είχε προηγουμένως χρησιμοποιήσει και ο Βενιζέλος.Τα επιχειρήματα βεβαίως που χρησιμοποίησε, όπως η υπευθυνότητα,η αναγκαιότητα "διαρθρωτικών" αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, ενώ έχει προηγηθεί πληθώρα πραξικοπηματικών ενεργειών με τελευταία αυτή του εν μια νυχτί κλεισίματος της ΕΡΤ,πληθώρα απολύσεων και διώξεων, πληθώρα ενεργειών πλήρους αποσάρθρωσης και ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, μόνο ως κραυγές απεγνωσμένης ανάγκης διάσωσης της πολιτικής του ύπαρξης για λίγο καιρό μπορούν να ερμηνευτούν.«Θα προχωρήσω», είπε χαρακτηριστικά, χρησιμοποιώντας πρώτο πρόσωπο, ενώ κατά τα άλλα αναφέρθηκε πάνω από μια φορά σε φράσεις του Βενιζέλου, προφανώς για να δείξει στο πανελλήνιο τη στενή σχέση μεταξύ των δύο ανδρών.

Να αποσυρθούν οι υπουργοί από την κυβέρνηση εισηγήθηκε ο Φώτης Κουβέλης κατά την συνεδρίαση της ΚΟ και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ. Με την εισήγηση του προέδρου του κόμματος συντάχθηκε, κατά πληροφορίες, η πλειονότητα των μελών της ΚΟ, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για δικομματική κυβέρνηση και ανασχηματισμό.

Το βέβαιο είναι πως στους κόλπους της ΔΗΜΑΡ οι εσωτερικές συγκρούσεις διογκώνονται, καθώς όλοι καταλαβαίνουν πως η περιβόητη στάση της "υπεύθυνης" αριστεράς, αν συνεχιζόταν η στήριξη χωρίς διαφοροποιήσεις τόσο στο θέμα της ΕΡΤ αλλά κυρίως στα όσα με γοργούς ρυθμούς έπονται, θα φάνταζε απόλυτα ασύμβατη και πια θα λειτουργούσε ως συμπιεστής του όποιου κοινωνικού και πολιτικού της ερείσματος.

Μιλώντας στο Mega το πρωί της Παρασκευής, ο Σπ.Λυκούδης απέφυγε να ξεκαθαρίσει την εικόνα, σημείωσε πάντως: «Είναι λογικό ο κόσμος να πιστεύει ότι η ΔΗΜΑΡ είναι εκτός κυβέρνησης». Αναφερόμενος στις αιτίες που οδήγησαν στην κυβερνητική κρίση, σημείωσε: «Είμαστε η Αριστερά της ευθύνης, θέλουμε να αποδείξουμε ότι είμαστε και η Αριστερά της Δημοκρατίας».Μετά τη συνεδρίαση τηςΚΟ της ΔΗΜΑΡ, ο Φώτης Κουβέλης θα ενημερώσει για τις αποφάσεις του τον πρωθυπουργό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός της ημέρας θα υπάρξει και νέα συνάντηση μεταξύ του Αντ.Σαμαρά και του Ευ.Βενιζέλου για το μέλλον της δικομματικής -όπως όλα δείχνουν- κυβέρνησης.

Στο επίκεντρο των επαφών των δύο πολιτικών αρχηγών αναμένεται να τεθεί το ζήτημα του ανασχηματισμού (εφόσον παραιτηθούν οι υπουργοί της ΔΗΜΑΡ), των αμέσως επόμενων κινήσεων της κυβέρνησης και της επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας.

Ο Ευ.Βενιζέλος έχει εξουσιοδοτηθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ για τους χειρισμούς του, όπως προκύπτει από τη συνεδρίαση της ΚΟ του Κινήματος που πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης, μετά τις εξελίξεις.

Οι τριγμοί στην τρικομματική και πλέον δικομματική, ως φαίνεται κυβέρνηση, ίσως με συνεργασία ορισμένων βουλευτών που ανεξαρτοποιήθηκαν, ήδη "έτρεξε" να στηρίξει ο Α. Λοβέρδος, είναι εμφανείς και διογκούμενοι. Το μαζικό λαϊκό κίνημα, το κίνημα ανατροπής και αλληλεγγύης που γέμισε με πλήθος όλες αυτές τις μέρες το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, είναι ο καθοριστικός παράγοντας που θα βάλειστο χρονοντούλαπο τις μνημονιακές πολιτικές και τις κυβερνήσεις που τις ασκούν στην όποια μορφή τους.

Η iskra παραθέτει χωρίς κρίσεις και σχόλια, ρεπορτάζ από διάφορες ιστοσελίδες για το χρονικό της κυβερνητικής κρίσης με αφορμή την ΕΡΤ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Φ. ΚΟΥΒΕΛΗ

"Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές. Η ΔΗΜΑΡ έδωσε και θα δώσει τη μάχη για την παραμονή της χώρας στο Ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Η ΔΗΜΑΡ θα είναι παρούσα σε αυτή τη μάχη με τις δικές της διακριτές πολιτικές θέσεις. Η ΔΗΜΑΡ επιμένει στη μεταρρυθμιστική της πολιτική και στην αναζήτηση και διεκδίκηση λύσεων μέσα στην Ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

Αυτή θα είναι η πολιτική μας παρουσία.

Σε αυτή την προσπάθεια η ΔΗΜΑΡ θα είναι ενεργή, αλλά και αντίθετη σε αυθαιρεσίες, αυταρχισμούς και πολιτικές που προωθούν κομματικές επιλογές και δεν υπηρετούν την ανόρθωση της χώρας, της κοινωνίας και τους δημοκρατικούς θεσμούς".

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.

"Η ΔΗΜΑΡ, μετά από απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τηςδεν μετέχει στην κυβέρνηση. Ζήτησε από τους Υπουργούς, Υφυπουργούς, Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς, που η ΔΗΜΑΡ είχε υποδείξει να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους".

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Κατά τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών το βράδυ της Πέμπτης παρουσιάστηκε νέα εμπλοκή για το θέμα της ΕΡΤ, καθώς η ΔΗΜΑΡ επανέφερε την αρχική της πρόταση για την ΕΡΤ, δηλαδή τη δημιουργία μεταβατικού φορέα (εφόσον η ΕΡΤ έχει καταργηθεί με την Κοινή Υπουργική Απόφαση) και την μεταφορά σε αυτόν όλων των υπαλλήλων της ΕΡΤ.

Η σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών διήρκεσε μόλις μία ώρα και είκοσι λεπτά, καθώς έγινε σαφές ότι,τουλάχιστον από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ, δεν μπορούσε να επέλθει συμφωνία στο θέμα της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες 45 λεπτά μετά την έναρξη της σύσκεψης οι δύο πολιτικοί αρχηγοί ενημέρωσαν τους συνεργάτες τους, που βρίσκονταν σε άλλη αίθουσα του μεγάρου Μαξίμου να τηλεφωνήσουν στα μέλη των κοινοβουλευτικών τους ομάδων και να προετοιμαστούν συνεδριάσεις.

Η συζήτηση των τριών αρχηγών αμέσως μετά συνεχίστηκε για περισσότερο από μισή ώρα παρά το αδιέξοδο που είχε διαφανεί.

Η πρόταση που έπεσε στο τραπέζι από τον κ. Σαμαρά, η οποία περιλάμβανε μεταξύ άλλων 2.000 επαναπροσλήψεις, δεν ικανοποίησε τον κ. Κουβέλη, αλλά από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλοςθεώρησε ότι η λύση για τη μεταβατική λειτουργία είναι τέτοια που «μας επιτρέπει να συζητήσουμε το μεγάλο θέμα: την επαναθεμελίωση της κυβερνητικής συνεργασίας».

Οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης αναχώρησαν από το Μαξίμου προς τα γραφεία των κομμάτων τους και ακολούθησε πυρετός διαβουλεύσεων, στην Ιπποκράτους, στην Αγίου Κωνσταντίνου, καθώς και στο πρωθυπουργικό γραφείο όπου κλήθηκαν όλοι οι υπουργοί, πλην εκείνων της ΔΗΜΑΡ, καθώς και ο πρόεδρος της Βουλής.

Στο ΠΑΣΟΚ συνεδρίασε για δεύτερη φορά εντός της ημέρας η Κοινοβουλευτική Ομάδα με τη συμμετοχή του Πολιτικού Συμβουλίου. Αντιστοίχως, στη ΔΗΜΑΡ συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα με την Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος.
Πριν από τη σύσκεψη της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ, ο Φώτης Κουβέλης επιβεβαίωσε ότι «στη σύσκεψη δεν προέκυψε κοινός πολιτικός τόπος αναφορικά με την ΕΡΤ», καθώς και ότι η ΔΗΜΑΡ επανέφερε την πρότασή της για αναδιοργάνωση με την ΕΡΤ σε κίνηση και με παρόντες όλους τους εργαζόμενους, μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

«Δεν πρόκειται για τυπικό ή διαδικαστικό ζήτημα, αφορά στην ουσία του ζητήματος. Το μαύρο στη ραδιοτηλεόραση ήταν συγκεκριμένη επιλογή, όπως και η βίαιη διακοπή των συχνοτήτων. «Για εμάς είναι ζήτημα δημοκρατικής νομιμότητας», υπογράμμισε ο κ. Κουβέλης, χαρακτηρίζοντας παράλληλα απαράδεκτο ότι παρά την προσωρινή διαταγή, το μαύρο παραμένει στις οθόνες.

«Δεν επήλθε συμφωνία. Επέμενα, για τους λόγους που προανέφερα. Στο κάτω-κάτω σε τίποτα δεν θα έβλαπτε την ουσία των πραγμάτων» εάν γινόταν αποδεκτή η πρόταση της ΔΗΜΑΡ.

«Η κυβέρνηση προχώρησε σε έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου παρά την αντίθεση της ΔΗΜΑΡ που γνώριζε με σαφήνεια. Προχώρησε και μάλιστα ερήμην των τεσσάρων υπουργών που πρότεινε η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ. Αυτό μαρτυρά συγκεκριμένη επιλογή άρνησης της συλλειτουργίας των τριών κομμάτων» είπε ο κ. Κουβέλης συμπληρώνοντας: «Εμείς επιμένουμε δεν είναι δική μας ευθύνη που δεν βρέθηκε κοινός πολιτικός τόπος».
Στο θέμα της ΕΡΤ έχουν γίνει βήματα προσέγγισης και κινήσεις επανόρθωσης που επιτρέπουν να συζητηθεί το μεγάλο θέμα της επαναθεμελίωσης της κυβερνητικής συνεργασίας, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κρατώντας σαφείς αποστάσεις σε σχέση με τη στάση του Φώτη Κουβέλη.

Ο Ευ.Βενιζέλος ήταν σαφής ότι τάσσεται κατά του ενδεχόμενου των πρόωρων εκλογών -αν και όπως είπε δεν τις φοβάται-, αφήνοντας σαφώς ότι το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίζει να στηρίζει την κυβέρνηση υπό νέο πλαίσιο ενώ κάλεσε τη ΔΗΜΑΡ να συμμετέχει και αυτή. «Τρύπες στο νερό για να κερδίσουμε φευγαλέες εντυπώσεις», δεν κάναμε και δεν κάνουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, εξεδόθη η απόφαση του τμήματος αναστολών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για την απόφαση που καταργεί την ΕΡΤ ΑΕ. Το ΣτΕ κινείται στο κλίμα της προσωρινής διαταγής που εξέδωσε ο πρόεδρός του Κ.Μενουδάκος και αναστέλλει την κοινή υπουργική απόφαση μόνο επί του σκέλους εκείνου που παύει τη μετάδοση εκπομπών και θεωρεί ότι η ΕΡΤ ΑΕ έχει καταργηθεί.

Ακόμη το δικαστήριο επιφυλάσσεται να επανέλθει αυτεπαγγέλτως εντός ευλόγου χρόνου για να διαπιστώσει υπήρξε συμμόρφωση.

ΣΕ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟ Η ΔΗΜΑΡ

Συνεχίζονται τα ρήγματα στη ΔΗΜΑΡ μετά την απόφαση του Φώτη Κουβέλη να αποχωρήσει το κόμμα του από το κυβερνητικό σχήμα και να επανεξετάσει τη στήριξή του προς την τρικομματική συγκυβέρνηση. Μετά τον Γρηγόρη Ψαριανό και ο Νίκος Μπίστης διαφοροποιήθηκε από την απόφαση Κουβέλη και επεσήμανε πως «το φάντασμα του Καρατζαφέρη» πλανάται πάνω από τη Δημοκρατική Αριστερά.

Ο κ. Μπίστης, σε ανάρτηση στο λογαριασμό του στο facebook, έκανε λόγο για παραλογισμό από τον Φώτη Κουβέλη, τον οποίο ωστόσο «ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες ο Σαμαράς», κατηγορώντας και τους δύο πολιτικούς ότι ενήργησαν «χωρίς σχέδιο, χωρίς ψυχραιμία έβαλαν την χώρα σε περιπέτεια».

Συνεχίζοντας, ο κ. Μπίστης έπλεξε το εγκώμιο του Ευάγγελου Βενιζέλου χαρακτηρίζοντάς τoν ως «τη μόνη φωνή λογικής», ενώ αναφέρθηκε και στο μέλλον της ΔΗΜΑΡ σημειώνοντας: «Λυπάμαι για τη στάση της ΔΗΜΑΡ, που βολοδέρνει και όποια και αν είναι η τελική της επιλογή (πχ ανοχή) έχασε το τρένο και το φάντασμα της καταληξης του Καρατζαφέρη πλανάται πάνω της».

Η ανάρτηση του Νίκου Μπίστη:

Ο Κουβελης ολοκλήρωσε σημερα τον παραλογισμό που ξεκίνησε πριν δυο βδομάδες ο Σαμαρας. Και οι δυο χωρίς σχέδιο, χωρίς ψυχραιμία έβαλαν την χωρα σε περιπέτεια. Ξέρω οτι ορισμένοι θα ψάξετε τα " βαθύτερα αίτια" και θα αναλωθείτε σε αναλύσεις.Ματαιοπονειτε. Οι Αγγλοι το λένε "It is the short answer". Ο Σημιτης το είπε αλλιώς: " ελπίζω να έχουν μυαλό όσοι χειρίζονται την υπόθεση". Ο Βενιζέλος ηταν φωνή λογικής. Μπορούμε να διαφωνούμε μαζί του σε πολλά αλλα οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε οτι σε όλη την διάρκεια της κρίσης δεν έπαιξε με την σταθερότητα της χώρας. Λυπάμαι για την στάση της ΔΗΜΑΡ, που βολοδερνει και όποια και αν ειναι η τελική της επιλογή( πχ ανοχή) έχασε το τραίνο και το φάντασμα της καταληξης του Καρατζαφερη πλανάται πάνω της.

Κάθετα αντίθετος στην επιλογή του Φώτη Κουβέλη για απομάκρυνση από την τρικομματική των υπουργών της ΔΗΜΑΡ εμφανίζεται ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και δημοσιογράφος Γρηγόρης Ψαριανός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες εμφανίστηκε να λέει: «Με άλλη απόφαση έφυγε ο Κουβέλης από εδώ το μεσημέρι και άλλα είπε στο Μαξίμου», προσθέτοντας πως δεν προτίθεται να προσέλθει στη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ.

Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, B. Οικονόμου, δήλωσε πρωινή εκπομπή του MEGA ότι η ΔΗΜΑΡ πρέπει να παραμείνει στην κυβέρνηση. «Κάνουμε μια δύσκολη προσπάθεια, αυτή πρέπει να ολοκληρωθεί. Πρέπει και να στηρίξουμε και να συμμετέχουμε στην κυβέρνηση και να πιούμε το πικρό ποτήρι μέχρι το τέλος», υποστήριξε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς.


ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ Η ΔΗΜΑΡ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ

Να αποσυρθούν οι υπουργοί της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση Σαμαρά αποφασίστηκε στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, έπειτα από σχετική εισήγηση του Φώτη Κουβέλη. Επίσης, αποφασίστηκε ότι η ΔΗΜΑΡ θα στηρίζει την κυβέρνηση ανάλογα με την περίπτωση και με βάση την κεντρική κατεύθυνση.

Με την εισήγηση του προέδρου του κόμματος συντάχθηκε η πλειονότητα των μελών της ΚΟ -αν και υπήρξαν και αντίθετες φωνές- γεγονός που ανοίγει το δρόμο για δικομματική κυβέρνηση καιανασχηματισμό.

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ

Πιο συγκεκριμένα, στο ερώτημα που τέθηκε σε ψηφοφορία στην ΚΟ και στην Εκτελεστική Επιτροπή (δύο ξεχωριστές ψηφοφορίες) για εάν πρέπει να αποσυρθούν οι υπουργοί της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, υπέρ της πρότασης ψήφισαν 11 βουλευτές, κατά της πρότασης ψήφισαν δύο (Ψαριανός και Οικονόμου), ενώ ο Σπύρος Λυκούδης απείχε.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή υπέρ της πρότασης ψήφισαν 20 μέλη και κατά της πρότασης έξι μέλη.

Αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης ο Αντώνης Μανιτάκης δήλωσε ότι μετά την απόφαση για απόσυρση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, θα υποβάλει την παραίτησή του στον πρωθυπουργό.

Πρόσθεσε ότι για το αντικείμενό του, την μεταρρύθμιση στο Δημόσιο, θα μιλήσει μόλις οριστικοποιηθεί η παραίτησή του.
Οι υπουργοί της κυβέρνησης που προέρχονται από τη ΔΗΜΑΡ είναι ο Αντώνης Ρουπακιώτης (Δικαιοσύνης), ο Αντώνης Μανιτάκης (Διοικητικής Μεταρρύθμισης), η Φωτεινή Σκοπούλη (υφυπουργός Υγείας) και ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου (υφυπουργός Παιδείας).
Επίσης, από τη ΔΗΜΑΡ προέρχονταν έξι γενικοί γραμματείς και δύο ειδικοί γραμματείς.
Στην συνεδρίαση αποφασίστηκε επίσης ότι το κόμμα θα στηρίζει κατά περίπτωση την κυβέρνηση στις κρίσιμες ψηφοφορίες στην Βουλή.

Μετά την συνεδρίαση ο Δ.Χατζησωκράτης δήλωσε ότι η ΔΗΜΑΡ θα αποφασίζει για την στήριξη ή μη ανάλογα με την περίπτωση και με βάση της κεντρική κατεύθυνση.

Σε ερώτηση εάν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης ή ανοχής, ο κ. Χατζησωκράτης απάντησε ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο θέμα και ότι απόφαση θα ληφθεί, όταν έρθει η ώρα.

Πάντως, στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ δεν έλειψαν οι διαφωνίες για την απόφαση απόσυρσης του κόμματος από την κυβέρνηση, ασκώντας κριτική στον Φώτη Κουβέλη.
Παρά τις διαφοροποιήσεις δεν τέθηκε θέμα στήριξης στο πρόσωπο του κ. Κουβέλη.

Ο ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

Μετά την απόφαση της ΔΗΜΑΡ, Μαξίμου και Ιπποκράτους θα προχωρήσουν τώρα στις τελικές αποφάσεις τους για τις επόμενες κινήσεις τους.

Εντός της ημέρας αναμένεται συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, κατά την οποία εκτιμάται ότι θα συζητηθεί η συμμετοχή στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ενώ πολλά είναι τα σενάρια για το εάν ο κ. Βενιζέλος θα αναλάβει υπουργικά καθήκοντα ή και θέση αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Όπως μετέδωσε το Mega, ο ανασχηματισμός, που δεν θα αφορά μόνο τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ, τοποθετείται μέσα στο Σαββατοκύριακο.




ΤΡΙΠΛΗ ΕΞΩΘΕΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ "ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ" !!!

Πιέσεις στα όρια του εκβιασμού εκδηλώθηκαν δημόσια χτες βράδυ τόσο από το ΔΝΤ, που απείλησεμε διακοπή της χρηματοδότησης σε περίπτωση εκλογών, όσο και από προσωπικότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τριπλή παρέμβαση από ΔΝΤ, Ρεν και Ντάισελμπλουμ εν μέσω των καταιγιστικών πολιτικών εξελίξεων. Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις άφησε να εννοηθεί ότι το πρόγραμμα χρηματοδότησης της Ελλάδας κινδυνεύει εάν η αξιολόγηση δεν ολοκληρωθεί πιθανώς λόγω πολιτικής ρευστότητας ή εκλογών. Έκκληση για υπευθυνότητα στους πολιτικούς αρχηγούς απεύθυνε ο ευρωπαίος επίτροπος, Όλι Ρεν, ενώ ο επικεφαλής του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ, εξέφρασε τις ελπίδες του ότι όλοι οι Έλληνες πολιτικοί θα αναλάβουν τις ευθύνες τους.Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου