Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ 5 ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ» - ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ!

ΠΟΓΚΡΟΜ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΩΞΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΝΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ!  ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΤΟΙΚΩΝ , ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε το πρωί της Τετάρτης (22/10) ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος. Σήμερα, οδηγείται στον εισαγγελέα και η δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη. Οι δύο δήμαρχοι μεταβαίνουν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για να «εξετασθούν ανομωτί και να παράσχουν εξηγήσεις σχετικά με ερευνώμενες αξιόποινες πράξεις απείθειας – παράβασης καθήκοντος». Προθεσμία για την επόμενη Τετάρτη (29/10) πήρε από τον εισαγγελέα Εφετών ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος.

Έξω από το δικαστήριο βρέθηκαν για συμπαράσταση πολλά μέλη του συλλόγου εργαζομένων του Δήμου, συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ, δήμαρχοι, αυτοδιοικητικά στελέχη καιπολίτες. Κατά την έξοδό του από την εισαγγελία, ο Σίμος Ρούσσος δήλωσε για άλλη μια φορά, πως θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τους εργαζομένους και την ανεξαρτησία της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Εν τω μεταξύ, στους κατά τόπους εισαγγελείς καλούνται να δώσουν ... «εξηγήσεις» και οι δήμαρχοι Πάτρας Κώστας Πελετίδης, Λάρισας Απόστολος Καλογιάννης, Νίκαιας Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης.

Aξίζει να αναφέρουμε ότι τους φακέλους έστειλε στον εισαγγελέα ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης μετά την αναμενόμενη κάθετη άρνηση των πέντε Δημάρχων να παραδώσουν τα στοιχεία στους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης και να συνηγορήσουν σε αυτό το πρωτοφανές "κυνήγι κεφαλών" των εργαζομένων στους δήμους τους!


Υπενθυμίζουμε ότι έπειτα από αποφάσεις (τις περισσότερες εξ αυτών ομόφωνες) των Δημοτικών τουςΣυμβουλίων, οι 5 Δήμαρχοι, αρνήθηκαν να παραδώσουν στοιχεία για την λεγόμενη «αξιολόγηση» και για τον προσχηματικό «επανέλεγχο» των συμβάσεων των υπαλλήλων, δίνοντας το «εντέλλεσθαι» στις αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων τους ,ώστε να απέχουν από αυτή την αντεργατική διαδικασία που παράλληλα «αποψιλώνει» τους δήμους και υποβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Μάλιστα, οι πολιτικές αυτές αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων ακυρώθηκαν πραξικοπηματικάαπό τον διορισμένο από την κυβέρνηση γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Αγγελάκα στην περίπτωση των δημάρχων Χαλανδρίου και Ζωγράφου. Αυτή η πράξη προσβάλλει κατάφωρα κάθε έννοια δημοκρατίας! Αξίζει, δε να σημειώσουμε ότι η συνταγματικότητα του νόμου 4250 στον οποίο βασίζονται οι ενέργειες του κ. Κ.Μητσοτάκη και του κ. Αγγελάκα, δεν έχει κριθεί ακόμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δήμοι Χαλανδρίου και Ζωγράφου θα προσφύγουν στην επιτροπή τουάρθρου 152 κατά της απόφασης του Γ.Γ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής η οποία ακύρωσε την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Αξίζει να υπενθυμίσουμε την άθλια «εκστρατεία» συκοφάντησης των κυρίαρχων ΜΜΕ , ώστε να δοθεί η εικόνα, ότι οι δημοτικές αρχές της ριζοσπαστικής Αριστεράς οι οποίες δεν υπακούουν στον «επανέλεγχο» των συμβάσεων των εργαζομένων στους ΟΤΑ (οι περισσότεροι από τους εργάζονται σε Παιδικούς Σταθμούς, στις υπηρεσίες Πρασίνου και καθαριότητας και σε άλλους καίριους τομείς για τη συνέχιση της λειτουργίας των ΟΤΑ), οι οποίες από το 1995 μετατράπηκαν από ορισμένου χρόνου σε αορίστου, θέλουν να καλύψουν τους υπαλλήλους με πλαστά στοιχεία(!). Η αποπροσανατολιστική τους προσπάθεια, όμως, έπεσε στο κενό!

Κατέστη φανερό ότι πρόκειται για προσχηματικές διαδικασίες με στόχο τη δημιουργία μιας «δεξαμενής» απολύσεων, μέσω της διαδικασίας της λεγόμενης «αξιολόγησης», σύμφωνα με τις μνημονιακές δεσμεύσεις για 6.500 χιλιάδες απολύσεις μέχρι το τέλος του 2014!

Στο σημείο αυτό αξίζει παράλληλα να τονιστεί ότι η διαδικασία αυτή δεν έχει καμία σχέση με την τυχόν ύπαρξη πλαστών πτυχίων ή άλλων δικαιολογητικών σπουδών τα οποία ελέγχονται ούτως ή άλλως από το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης από την 1η Ιανουαρίου 2014.

Αυτοδιοικητικά στελέχη της ριζοσπαστικής Αριστεράς τόνιζαν ότι αυτός είναι και ο λόγος που η κυβέρνηση μέσω του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης εντείνει τις πολιτικές επιθέσεις προς τους«ανυπάκοους» δημάρχους.

Το μόνο, όμως, που κατάφεραν η κυβέρνηση και τα κυρίαρχα ΜΜΕ ήταν να συσπειρώσουν τουςπολίτες των δήμων που βλέπουν να διαλύονται οι εναπομείνασες υπηρεσίες των ΟΤΑ και να μην γίνεται σεβαστή η λαϊκή ετυμηγορία, τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, οι οποίοι στηρίζουν από την πρώτη στιγμή τους αιρετούς της Αριστεράς (τόσο μέσω της ΠΟΕ-ΟΤΑ όσο και της ΑΔΕΔΥ), αλλά και τους αιρετούς της Αριστεράς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ» - ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ

Όπως επανειλημμένως έχουμε επισημάνει με το Ν.4250/2014 εισάγεται ένας νέος τρόπος «αξιολόγησης» στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ, που στοχεύει στη δημιουργία μιας συνεχώς ανατροφοδοτούμενης δεξαμενής διαθέσιμων και προς απόλυση εργαζομένων. Ο ανωτέρω Νόμος σε συνδυασμό με την εγκύκλιο με αριθμ. πρωτ.: ΔΙΔΑΔ/Φ.32.8/492/8501,8326/7-4-2014 του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ρυθμίζει τα ζητήματα του «νέου τύπου αξιολόγησης» στο Δημόσιο. Σύμφωνα με τα ανωτέρω ορίζεται ότι πρώτη ενέργεια που λαμβάνει χώρα είναι η έκδοση της πράξης επιμερισμού των ποσοστών. Κατόπιν, το αρμόδιο για την έκδοση απόφασης επιμερισμού όργανο αποστέλλει στους Αξιολογητές τη σχετική απόφαση πριν από τη σύνταξη των εκθέσεων αξιολόγησης!

Πρόκειται για ένα αυθαίρετο σύστημα από τη στιγμή που προβλέπει συγκεκριμένη ποσόστωση. Με άλλα λόγια, το 15% των υπαλλήλων θα πρέπει αναγκαστικά να κρίνονται ανεπαρκείς, χωρίς να δίνονται εξηγήσεις για ποιον λόγο το ποσοστό αυτό δεν θα είναι 16% ή 20% ή 13%.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα σύστημα αξιολόγησης που έχει δοκιμαστεί τόσο στην Ευρώπη όσο και αλλού και έχει αποσυρθεί εδώ και πολλά χρόνια λόγω της αναποτελεσματικότητας καθώς και του άδικου χαρακτήρα στην εφαρμογή του, δημιουργώντας μια ανασφάλεια και μια επιπλέον αβεβαιότητα στον χώρο των δημοσίων υπαλλήλων.

Επίσης, το εν λόγω σύστημα αξιολόγησης συνιστά και ένα νέο δίκτυο πελατειακών σχέσεων, γιατί, ενώ παλαιότερα τα δίκτυα αυτά δημιουργούνταν από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για το ποιος θα προσλαμβανόταν στο δημόσιο και στους ΟΤΑ ,πλέον, δεδομένου και του ελέγχου των προϊσταμένων-αξιολογητών από την κυβέρνηση, δημιουργείται δίκτυο πελατειακών σχέσεων για το ποιος δεν θα λαμβάνει αρνητική αξιολόγηση ή, εφόσον λάβει κάποιος αρνητική αξιολόγηση, για το ποιος δεν θα περάσει σε μια δεξαμενή διαθεσιμότητας-απολύσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου