Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

ΜΕ 76 ΚΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙ 61 ΥΠΕΡ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ  Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή (19/10) το βράδυ οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής (ΚΕ) του ΣΥΡΙΖΑ. Η Αριστερή Πλατφόρμα κατέθεσε επί του σχεδίου απόφασης της ΚΕ μια τροπολογία που αφορούσε επείγοντα μέτρα για τη συμπλήρωση του άμεσου προγράμματος που εξήγγειλε ο Α.Τσίπρας στη Θεσ/νίκη. Τα μέτρα αυτά κινούντο σε τρείς κατευθύνσεις:
Πρώτον: Δημόσια ιδιοκτησία και κοινωνικός έλεγχος των τραπεζών.
Δεύτερον: Σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων, κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ και εθνικοποίηση - κοινωνικοποίηση των στρατηγικών τομέων και στρατηγικών επιχειρήσεων της οικονομίας, με προτεραιότητα τους τομείς δημόσιων αγαθών, υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και υποδομών.
Τρίτον: Άμεσα ουσιαστικά μέτρα στο πλαίσιο μιας ριζικής προοδευτικής αλλαγής του φορολογικού συστήματος, με στόχο την κατάργηση της ασυλίας και τη φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου, των μεγάλων εισοδημάτων και των μεγάλων περιουσιών.

Η τροπολογία, την οποία υποστήρηξε από πλευράς Αριστερής Πλατφόρμας ο Στάθης Κουβελάκης, έλαβε 61 ψήφους υπέρ, 76 κατά και 1 λευκό και δεν εγκρίθηκε.

Η Αριστερή Πλατφόρμα είχε διατυπώσει και μια άλλη τροπολογία, η οποία απέκλειε τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ «με πρόσωπα και δυνάμεις που είχαν ευθύνη και ρόλους στην ψήφιση και εφαρμογή νεοφιλελεύθερων και μνημονιακών πολιτικών».
Η τροπολογία αυτή τελικά δεν κατετέθη, αφού στο σχετικό θέμα των συνεργασιών συνομολογήθηκεκαι με παρέμβαση τους Α. Τσίπρα, να συνεχιστεί πιο διεξοδικά η συζήτηση και η απόφαση να ληφθεί σε επόμενη συνεδρίαση της ΚΕ.
Τελικά, μετά τη μη έγκριση της τροπολογίας της, αλλά και τις άλλες ενστάσεις που είχε, η Αριστερή Πλατφόρμα ψήφισε λευκό στην απόφαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου