Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Στο πλευρό των καθαριστριών ο σεναριογράφος του Κεν Λόουτς (φωτογραφίες)

Ο Πολ Λάβερτι, σεναριογράφος του Βρετανού πρωτοπόρου Κεν Λόουτς, συνάντησε σήμερα (Σάββατο) τις αγωνιζόμενες γυναίκες και θέλησε να μάθει αναλυτικά την ιστορία τους. Ρώτησε για την πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να τις βγάλει στη διαθεσιμότητα, για τους αγώνες τους. Φωτογραφίες: @dromografos  Εκπληρώθηκε η υπόσχεση που είχε δώσει στις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών ο Κεν Λόουτς. Ο Βρετανός πρωτοπόρος του πολιτικού σινεμά, με επιστολή του τον Σεπτέμβριο, είχε εκφράσει την αλληλεγγύη του και είχε ενημερώσει τις 595 γυναίκες ότι θα βρεθεί στην Αθήνα ο σεναριογράφος του, ο οποίος θα επεδίωκε να τις συναντήσει.
Και πράγματι ο Πολ Λάβερτι, ο οποίος, μεταξύ άλλων, έχει γράψει και το σενάριο του «Ψωμί και Τριαντάφυλλα» – της ταινίας που πραγματεύεται τους αγώνες των καθαριστριών για εργασιακά δικαιώματα αλλά και το δικαίωμα να τα διεκδικούν – συνάντησε σήμερα τις αγωνιζόμενες γυναίκες και θέλησε να μάθει αναλυτικά την ιστορία τους.



(Με το γάντι των καθαριστριών το οποίο και του χάρισαν!)

Ρώτησε για την πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να τις βγάλει στη διαθεσιμότητα, για τους αγώνες τους εδώ και 13 μήνες στο δρόμο, καθώς επίσης και για τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν το μέλλον. Εκείνες περιέγραψαν όσα έχουν ζήσει όλον αυτόν τον καιρό και απάντησαν ότι θα αγωνίζονται μέχρι να νικήσουν, μέχρι να πάρουν πίσω τη δουλειά τους και τη ζωή που τους στερούν.

Από την πλευρά του ο Πολ Λάβερτι εξέφρασε για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη και την υποστήριξη, τόσο του ίδιου όσο και του σημαντικού σκηνοθέτη του κοινωνικού ρεαλισμού και της εργατικής τάξης.



(το κείμενο του σεναριογράφου Paul Laverty στο βιβλίο των καθαριστριών)

Γιάννης Μπασκάκης

πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου