Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

Τα αντιλαϊκά μέτρα απαιτούν και αυταρχικά μέτρα και παραβίαση των στοιχειωδών συνταγματικών δικαιωμάτων


ΣΧΕΔΙΟ Β

Η κυβέρνηση Σύριζα –ΑΝΕΛ κατέθεσε ξαφνικά τροπολογία στη Βουλή την Τετάρτη 20 ΔΕΚ και την ψήφισε την επόμενη ημέρα. Προσέξτε τι ψήφισε η κυβέρνηση παρά τη μερική υποχώρηση που έκανε ως προς την αυτεπάγγελτη δίωξη: «Όποιος εισέρχεται παράνομα σε κατάστημα ή χώρο δημόσιας δημοτικής ή κοινωνικής υπηρεσίας ή νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου ή επιχείρησης κοινής ωφελείας ή σε χώρο που χρησιμοποείται από υπάλληλο πλειστηριασμού κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης ή παραμένει στους χώρους αυτούς παρά τη θέληση της υπηρεσίας ή του υπαλλήλου του πλειστηριασμού που τους χρησιμοποεί, της οποίας τη θέλησή του δηλώνει ο νόμιμος εκπρόσωπος της πολιτείας ή ο υπάλληλός της ή ο υπάλληλος του πλειστηριασμού, και προκαλεί έτσι διακοπή ή διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής της υπηρεσίας ή του πλειστηριασμού τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών. Με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών τιμωρείται όποιος παράνομα εισέρχεται ή παραμένει στους προαναφερόμενους χώρους ή καταστήματα κατά το χρόνο μη διεξαγωγής της υπηρασίας ή του πλειστηριασμού με σκοπό την παρακώλυση αυτών».
Δηλ. ο συμβολαιογράφος ή ο υπάλληλος θα ερμηνεύει ακόμη και τις προθέσεις (!) οποιουδήποτε εισήλθε σε χώρο πλειστηριασμού, θα κάνει καταγγελία στο αστυνομικό όργανο και θα ακολουθεί σύλληψη και φυλάκιση.
Αυτά ψηφίστηκαν από ένα κόμμα και από Βουλευτές- πρώην συνδικαλιστές του Σύριζα που στην αντιπολίτευση από τα μπαλκόνια υπόσχονταν «κανένα σπιτι σε χέρια τραπεζίτη». Που καλούσαν το λαό σε αντίσταση ενάντια στους πλειστηριασμούς, ενώ τώρα συμφώνησαν με την τρόικα για 40.000 πλειστηριασμούς την επόμενη διετία και επέτρεψαν στις εφορίες να γίνονται κατασχέσεις για χρέη 500(!) €.
Ο εξευτελισμός της κυβέρνησης Σύριζα ΑΝΕΛ δεν έχει πάτο. Όσο εντείνονται οι πιέσεις για εφαρμογή αντλαϊκών μέτρων, τόσο η κυβέρνηση θα καταφεύγει σε αντιδημοκρατικά μέτρα και θα ψηφίζει νόμους που δε θα μπορούσαν να ψηφίσουν δεξιές ή κεντροδεξιές κυβερνήσεις. Σε λίγο η κυβέρνηση Τσίπρα θα καταφύγει και σε ιδιώνυμα, επικαλούμενη χωρίς αιδώ και τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου