Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ – ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Όχι στο ξεπούλημα των λιγνιτικών μονάδων.

Όχι στο ξεπούλημα του Ενεργειακού Κέντρου της Μεγαλόπολης.

Καμμιά παράδοση περιουσίας της ΔΕΗ σε καπιταλιστικούς ομίλους.

Το ρεύμα (όπως το νερό, η υγεία, η παιδεία) είναι κοινωνικό δικαίωμα – όχι εμπόρευμα.

Η ιδιωτικοποίηση δεν θα σώσει την ΔΕΗ.

Θα φέρει ακριβότερο ρεύμα στο λαό και περισσότερα κέρδη στα μονοπώλια που θα εκμεταλευτούν τις λιγνιτικές μονάδες που παράγουν φθήνο ρεύμα.

Θα έχουμε περισσότερα λαϊκά νοικοκυριά χωρίς ρεύμα.

Θα έχουμε, για τους εργαζόμενους, χειρότερες εργασιακές σχέσεις, απολύσεις, χαμηλότερες αμοιβές, εντατικοποίηση και περισσότερα εργατικά ατυχήματα.



Ιδιαίτερα για την Μεγαλόπολη αυτό σημαίνει επιπλέον, παραχώρηση στο κεφάλαιο και της γης των παλιών ορυχείων που πρέπει, ως οφείλεται, να επιστραφεί στην τοπική κοινωνία, στους φτωχούς, στους άνεργους, για παραγωγική εκμετάλευση. Σημαίνει μονοπωλιακό έλεγχο και λεηλασία των νερών της περιοχής, υπόγειων και επιφανειακών. Σημαίνει μεγαλύτερη υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Τελικά, αν συνυπολογίσουμε και τους γενικότερους Κυβερνητικούς και Περιφερειακούς σχεδιασμούς , η Μεγαλόπολη θα μετατραπεί σε μια περιοχή που θα έχει το πρώτο (και μοναδικό ίσως) εργοστάσιο διαχείρισης σκουπιδιών όλης της Πελοποννήσου (στην Παλαιόχουνη), θα έχει Χώρο Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων (ΧΔΒΑ) και Χώρο Υγειονομικής Ταφής Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΧΥΤΕΑ). Παράδεισος κερδών δηλαδή για τους επενδυτές και το κεφάλαιο - Κόλαση εργασιακή, οικονομική και περιβαλλοντική για τους κατοίκους.



Η κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ κάνει το τελευταίο βήμα της βρόμικης δουλειάς Ε.Ε., ΔΝΤ, Κεφαλαίου, ξεπουλώντας τη ΔΕΗ (και μάλιστα τα φιλέτα της). Συνεχίζει επάξια και με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα το έργο που άφησαν στην μέση η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Κοροϊδεύει όταν λέει ότι διαπραγματεύεται σκληρά με τους ΄΄θεσμούς΄΄ για να σώσει θέσεις εργασίας στην ΔΕΗ. Ψάχνει τρόπο να περάσει στο λαό τις αντιλαϊκές πολιτικές της, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, να να σπείρει στο λαϊκό κίνημα την ηττοπάθεια την μοιρολατρία και τελικά την υποταγή.



Είναι υποκριτικές οι φωνές κατά της ιδιωτικοποίησης των λιγνιτικών μονάδων και της ΔΕΗ, όλων αυτών, κυβερνητικών, περιφερειακών και τοπικών παραγόντων που είναι υπέρμαχοι της ελεύθερης αγοράς και του ανταγωνισμού, των ιδιωτικοποιήσεων και των ΣΔΙΤ. Είναι οι φανατικοί οπαδοί της Ε.Ε., είναι οι «μένουμε Ευρώπη» που σε κάθε φάση πιέζουν για κλείσιμο της κάθε αξιολόγησης, κινδυνολογώντας μην τυχόν αποβληθούμε από την Ευρωζώνη και την Ε.Ε., αποσιωπώντας την μεγάλη αλήθεια: όλα τα παραπάνω μέτρα είναι προαπαιτούμενα της αξιολόγησης, είναι το βαρύ τίμημα που θα πληρώνει ο λαός για να «μείνουμε Ευρώπη».



Καλούμε τους εργαζόμενους, τον λαό, τη νεολαία να αγωνισθούν για να μην περάσουν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και γενικότερα της δημόσιας περιουσίας και των κοινωνικών αγαθών – υπηρεσιών. Να διεκδικήσουν, και με την οργανωμένη και αδιάλαχτη πάλη τους να επιβάλλουν, μια ΔΕΗ αποκλειστικά δημόσια, με λαϊκό εργατικό έλεγχο που θα εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και θα σέβεται – προστατεύει το περιβάλλον, ενάντια στις πολιτικές κυβέρνησης, φιλοΕΕ κομμάτων και ΄΄θεσμών΄΄.



ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ,

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, 12:00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ



ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ



ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου