Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Αγωνιστικό ραντεβού ΑΔΕΔΥ, συνδικάτων και κοινωνικών φορέων στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα


Συλλαλητήριο στις 7 το απόγευμα έξω από τη Βουλή, με αφορμή τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση τα μεσάνυχτα, διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ. Καλεί τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν στο Σύνταγμα "για μια άλλη πολιτική, ενάντια στα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλίων και των τραπεζιτών και για την ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων, ανέργων και των κατάφωρα αδικούμενων λαϊκών στρωμάτων".
Μεγάλη είναι η ανταπόκριση στην πρωτοβουλία της ΑΔΕΔΥ για την οργάνωση του συλλαλητηρίου. Στην πρόσκληση της ΑΔΕΔΥ (σε συνδικάτα, κοινωνικούς, επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς), για περαιτέρω συντονισμό των κινητοποιήσεων ενάντια στον νέο προϋπολογισμό λιτότητας, τις απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αλλά και τις περικοπές των συντάξεων που δρομολογούν τρόικα και κυβέρνηση, ανταποκρίθηκαν δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία και ομοσπονδίες του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα και συναποφασίστηκε ο πρώτος σταθμός αυτής της πρωτοβουλίας να είναι η σημερινή κινητοποίηση έξω από τη Βουλή.

Μεταξύ των οργανώσεων που έδωσαν το "παρών" ήταν οι εργαζόμενοι - απολυμένοι της Coca Cola, το συντονιστικό των απολυμένων καθαριστριών του υπ. Οικονομικών, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, η ΟΤΟΕ, το Συντονιστικό των δημοσίων υπαλλήλων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, το Συντονιστικό Εκπαιδευτικών, το ΤΕΕ, η ΓΣΕΒΕΕ, η ΠΟΠΣ, η ΠΟΘΑ, η Ομοσπονδία Εμφιαλωμένων Ποτών κ.ά.

Στο συλλαλητήριο καλεί και η ΟΛΜΕ "για να καταδικάσουμε τις βάρβαρες πολιτικές κυβέρνησης και τρόικας, πολιτικές λιτότητας και περικοπών, διαθεσιμοτήτων – απολύσεων, ιδιωτικοποιήσεων και βαριάς φορολόγησης του λαού μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου