Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Πρόταση Πρωτοβουλίας Πολιτών στο Δημοτικό Συμβούλιο για Κέντρο Νέων


Προ ημερήσιας διάταξης πρόταση για το Κέντρο Νέων Κορινθίας
Η Πρωτοβουλία Αλληλέγγυων Πολιτών για την Ανατροπή στον Δήμο Κορινθίων, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 29ης Σεπτεμβρίου 2014, έθεσε προ ημερήσιας διάταξης το θέμα του λουκέτου στο Κέντρο Νέων Κορινθίας από την Περιφέρεια και ζήτησε να ψηφιστεί το παρακάτω κείμενο για το θέμα.Η Δημοτική Αρχή δεσμεύτηκε να μελετήσουν το κείμενο οι υπηρεσίες του Δήμου για το αν και πως είναι εφικτό να παραχωρηθεί ο χώρος στον Δ. Κορινθίων και να συζητηθεί το θέμα σε ημερήσια διάταξη σε προσεχές δημοτικό συμβούλιο ενώ η μείζονα αντιπολίτευση δεν πήρε καμία θέση.


Η Πρωτοβουλία Πολιτών, αταλάντευτα, παραμένει στο πλευρό όλων αυτών που αγωνίζονται για το άνοιγμα του Κέντρου Νέων ως ελεύθερο δημόσιο χώρο σε συλλογικότητες και δράσεις που προάγουν τον πολιτισμό, την ελευθερία έκφρασης και την συμμετοχή και δεν θα αφήσει το θέμα να ξεχαστεί. Ο Δήμος μας έχει ευθύνες για την κατάληξή του τις οποίες έχουμε εκφράσει στο παρελθόν δημόσια και θα θέσουμε πάλι στην αντίστοιχη συζήτηση.


ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΜΑ - ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων, εκφράζει την αντίθεσή του στο κλείσιμο του Κέντρου Νέων Κορινθίας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, (Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας) και ζητά την συνέχιση της ελεύθερης πρόσβασης στο χώρο των ομάδων, των συλλογικοτήτων και των πολιτών που αναπτύσσουν πολιτιστικές και άλλες δραστηριότητες, χωρίς οικονομική στήριξη από την Περιφέρεια (εκτός από την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του χώρου) και χωρίς οικονομικό όφελος .


Οι ορκωτοί λογιστές και η καταμέτρηση των περιουσιακών στοιχείων της Αστικής μη Κερδοσκοπικής εταιρείας Κέντρο Νέων της οποίας και ο Δήμος Κορινθίων ήταν μέλος , μπορεί να γίνει ελεύθερα όπως διαβεβαιώνουν οι συλλογικότητες και οι νέοι, οι οποίοι λειτουργούν στο Κέντρο τα τελευταία χρόνια, σε εθελοντική βάση , με ανοιχτό το Κέντρο Νέων ώστε να μην σταματήσουν τα εργαστήρια και οι εκδηλώσεις .


Εξ άλλου μέχρι να λυθούν και τα νομικά ζητήματα ενός νέου φορέα δεν μπορεί να παραμένει κλειστό ιδιαίτερα σε μια περίοδο κρίσης και ανεργίας των νέων ούτε μία μέρα.


Το Δημοτικό Συμβούλιο σε συνεργασία με την Πρωτοβουλία για την συνέχεια και την διατήρηση του Πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα του Κέντρου Νέων Κορινθίας θα διερευνήσει την δυνατότητα , να αναλάβουν την ευθύνη για την λειτουργία του Χώρου, και να παραχωρηθεί ο χώρος στο Δήμο Κορινθίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου