Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

ΜΑΥΡΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΑ ΠΕΡΙΧΩΡΑ ΤΗΣ ΚΟΜΠΑΝΙ ΥΨΩΣΑΝ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

ΟΤΣΑΛΑΝ: ΕΑΝ ΠΕΣΕΙ Η ΚΟΜΠΑΝΙ, ΤΕΛΟΣ Η ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
ΜΑΧΕΣ ''ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ'' ΚΑΙ ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΥΡΙΑΣ-ΛΙΒΑΝΟΥ
Δέκα μαχητές της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου σκοτώθηκαν στις μάχες με μέλη του συριακού βραχίονα της αλ Κάιντα στον ανατολικό Λίβανο χθες, δήλωσε σήμερα μια πηγή η οποία πρόσκειται στην πρώτη οργάνωση. Εκατοντάδες μαχητές των ''τζιχαντιστών'' του Μετώπου αλ Νόσρα επιτέθηκαν σε πολλές βάσεις τηςΧεζμπολάχ κατά μήκος μιας οροσειράς κοντά στα σύνορα με τη Συρία χθες, σε μια ακόμη ένδειξη διάχυσης του συριακού εμφυλίου στη γειτονική χώρα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ο απολογισμός αυτός είναι ένας από τους βαρύτερους μέσα σε μια ημέρα για την οργάνωση αφότου ανακοίνωσε δημόσια ότι παίρνει μέρος στη σύρραξη στη Συρία στο πλευρό των δυνάμεων του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.
Οι συγκρούσεις ''τζιχαντιστών'' και Χεζμπολάχ δίνουν νέα διάσταση στον πόλεμο στην περιοχή και εγκυμονούν τον κίνδυνο ''εμφυλιοπολεμικής'' ανάφλεξης εντός του Λιβάνου, ακόμα και με άμεση ή έμμεση ανάμειξη του Ισραήλ.

ΣΦΑΓΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΠΑΝΙ

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εισήλθαν σφάζοντας στη συριακή πόλη Κομπανί το Σάββατο (04/10), που κατοικείται κυρίως από Κούρδους της Συρίας και τις τελευταίες μέρες διεξάγονται σφοδρές μάχες στα προάστειά της ενώ η αμερικανική και η γαλλική Αεροπορία είναι επιδεικτικά απούσες.

Οι σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των Κούρδων μαχητών συνεχίστηκαν και κατά τη διάρκεια τηςΚυριακής (05/10), ενώ ένας όλμος που δεν σαφές από πια "πλευρά" προέρχεται, έπεσε σε τουρκικό έδαφος κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Από τον όλμο τραυματίστηκαν πέντε άνθρωποι, κανένας τους όμως δεν βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση.
Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, οι τουρκικές δυνάμεις που έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορα δεν ανταπέδωσαν τα πυρά.
Το Σάββατο (04/10) οι τζιχαντιστές, σύμμαχοι κατά περίπτωση των Αμερικανών εισήλθαν από τις νοτιοδυτικές πλευρές της πολιορκούμενης πόλης. Οι Κoύρδοι της πόλης στερούνται βαρέως πυροβολικού αντίθετα με τους τζιχαντιστές που έχουν στην διάθεσή τους πολλά ρυμουλκούμενα πυροβόλα των 122 χλστ. και αυτοκινούμενα ρουκετοβόλα ΒΜ-21.

Τούρκος ανταποκριτής από την τουρκική πλευρά των συνόρων ανέφερε ότι οι τουρκικοί βομβαρδισμοί ήταν ισχυροί κατά μήκος των συνόρων των δύο χωρών και όλα τα βλήματα έπεφταν στην γραμμές των Κούρδων.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, τουρκικές φάλαγγες με πυρομαχικά θεάθηκαν να πλησιάζoυν τις γραμμές των τζιχαντιστών. Κούρδοι βρίσκουν συνέχεια πυρομαχικά στις γραμμές των τζιχαντιστών που αναγράφουν "Made in Turkey".

"Βλέπαμε με απόγνωση τις δολοφονίες των τζιχαντιστών", είπε ο 48χρονος Κούρδος Τζαφέρ Σεβέν, ο οποίος έφθασε στο συνοριακό σταθμό Mürşitpınar των τουρκικών συνόρων από την τουρκική πόλη Βαν.

«Είμαστε πολύ θλιμμένοι. Οι αδελφοί μας βρίσκονται κάτω από δύσκολες συνθήκες και αυτό είναι μια κτηνωδία», είπε κοιτάζοντας τον καπνό που έβγαινε από την πόλη Κομπανί.

Πολιτικοί παρατηρητές, τόνιζαν ότι η εύθραυστη συμμαχία των Κούρδων της Συρίας με το καθεστώς του Άσαντ, είναι η αιτία της εγκατάλειψης τους από τη Δύση, ενώ οι ίδιοι παρατηρητές τόνιζαν πως ηΤουρκική κυβέρνηση ενώ στα λόγια υποστηρίζει τους Κούρδους της Συρίας, στην πράξη εργάζεταιαθόρυβα για την εξόντωσή τους και για την πτώση του καθεστώτος Άσαντ.

ΜΑΥΡΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΑ ΠΕΡΙΧΩΡΑ ΤΗΣ ΚΟΜΠΑΝΙ ΥΨΩΣΑΝ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

Τις μαύρες σημαίες του ύψωσε το μεσημέρι της Δευτέρας (6/10) το Ισλαμικό Κράτος (IS) στοανατολικό άκρο της πόλης Κομπανί, όπου μαίνονται επί τρεις εβδομάδες σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των τζιχαντιστών και των Κούρδων της Συρίας, οι οποίοι πλέον προειδοποιούν ότι οι αεροπορικές επιδρομές δεν είναι αρκετές για να ανακόψουν την επέλαση του Ισλαμικού Κράτους.

Ασφαλείς πηγές μέσα από την Κομπανί αναφέρουν ότι η πόλη δεν έχει πέσει και οι κουρδικές δυνάμεις μέχρι στιγμής έχουν καταφέρει να απωθήσουν τους τζιχαντιστές. Δεν βρίσκονται εντός της πόλης, αλλά στο ανατολικό άκρο της και οι συγκρούσεις συνεχίζονται.

Το Κομπανί κινδυνεύει να πέσει στο Ισλαμικό Κράτος, το οποίο έχει αποκτήσει τον έλεγχο στρατηγικής σημασίας λόφου επάνω από την πόλη, όπως δήλωσε στο BBC τοπικός αξιωματούχος.

Μία μαύρη σημαία του Ισλαμικού Κράτους ήταν ορατή το μεσημέρι της Δευτέρας στην οροφή τετραώροφου κτιρίου κοντά στο επίκεντρο των σφοδρών συγκρούσεων των τελευταίων ημερών, δείχνουν οι τηλεοπτικές λήψεις του Reuters από τη γειτονική Τουρκία. Δεύτερη σημαία έχει υψωθεί σε λόφο που δεσπόζει της πόλης.

Οι κουρδικές δυνάμεις που υπερασπίζονται την πόλη ανακοίνωσαν ότι είναι έτοιμες για μάχες στους δρόμους. Την ίδια στιγμή, ο τουρκικός στρατός έχει αναπτύξει σημαντικές δυνάμεις, κυρίως άρματα μάχης και τεθωρακισμένα, γύρω από το συνοριακό πέρασμα Μουρσιτπινάρ, απέναντι από την Κομπανί.

Με την κατάληψη της πόλης Κομπάνι, αν τελικά επιβεβαιωθεί, οι δυνάμεις του «Ισλαμικού Κράτους» εξασφαλίζουν τον έλεγχο μίας συνεχούς εδαφικής ζώνης που φθάνει μέχρι τα συρο-τουρκικά σύνορα. Η επίθεση των «τζιχαντιστών» κατά της πόλης ξεκίνησε στις 16 Σεπτέμβρη. Εκατοντάδες σκοτώθηκαν από τις δύο πλευρές και 300.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την περιοχή, 180.000 από τους οποίους έχουν βρει καταφύγιο στο τουρκικό έδαφος.

Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας έκαναν σήμερα χρήση δακρυγόνων για να απομακρύνουν από τα σύνορα δεκάδες δημοσιογράφους και πολίτες, στην πλειοψηφία τους Κούρδους, που παρακολουθούν τις εξελίξεις στο μέτωπο του Κομπάνι. Χωρίς να επεμβαίνει στρατιωτικά, η Τουρκία παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στα σύνορά της, εξαιτίας των οβίδων που πλήττουν το έδαφός της την τελευταία εβδομάδα. Ο τουρκικός στρατός εκκένωσε την Κυριακή (5/10) δύο μικρά χωριά, όταν οβίδα έπληξε κατοικία στο Σούρουτς τραυματίζοντας πέντε ανθρώπους και απομάκρυνε το συγκεντρωμένο πλήθος από τη ζώνη των συνόρων. Οβίδα έπεσε σήμερα σε κατάστημα του Μουρσίτπιναρ.

Κούρδοι αξιωματούχοι κατήγγειλαν την παθητική στάση της Τουρκίας επικρίνοντας την Άγκυρα ότι άφησε ελεύθερο το έδαφος στους «τζιχαντιστές».

ΑΜΠΝΤΟΥΛΑΧ ΟΤΣΑΛΑΝ

Ο έγκλειστος στις τουρκικές φυλακές αρχηγός του PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, δήλωσε ότι η ειρηνευτική διαδικασία μεταξύ των Κούρδων και του τουρκικού κράτους θα τελειώσει, εάν πέσει η πόλη Κομπανί της Συρίας, στα χέρια των ισλαμιστών εγκληματιών, οι οποίοι θα προβούν σε σφαγές κατά των Κούρδων κατοίκων της.

To PKK έχει σταματήσει τις επιθέσεις στην νοτιοανατολική Τουρκία εδώ και δύο χρόνια λόγω της υποτιθέμενης διαδικασίας ειρήνευσης που υποσχέθηκε η Άγκυρα, αλλά αυτό θα σταματήσει μόλις πέσει η πόλη Κομπανί, καθώς θεωρεί την Τουρκία άμεσα υπέυθυνη λόγω του σκοτεινού της ρόλου και της σύνδεσής της με το ISIL.

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της αραβικής 'αλ Χαντάθ' και σημειώνει ότι η πόλη πολιορκείται περισσότερο από δύο εβδομάδες από τους εξτρεμιστές του 'Ισλαμικού Κράτους' και η περιοχή έχει εγκαταλειφθεί από τα γυναικόπαιδα και ηλικιωμένους, που έχουν καταφύγει στην Τουρκία.

Η Τουρκία δεν πρόκειται να επιτρέψει την κατάληψη της συριακής πόλης Κομπανί από τους τζιχαντιστές, διαβεβαίωσε την Παρασκευή ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, αλλά αυτό μετά το βίντεο και τις φωτογραφίες ντοκουμέντα που είδαν το φως της δημοσιότητας πολύ δύσκολα γίνεται πιστευτός.

«Δεν θα θέλαμε να πέσει το Κομπανί. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποτρέψουμε αυτό να συμβεί», είπε χαρακτηριστικά, σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο A Haber και αναφερόμενος στην πόλη που βρίσκεται κοντά στην τουρκο-συριακή μεθόριο.

Λίγη ώρα νωρίτερα, η τουρκική Βουλή υπερψήφισε με μεγάλη πλειοψηφία μέτρο που επιτρέπει στην κυβέρνηση να διατάσσει στρατιωτικές επιδρομές στο έδαφος της Συρίας και του Ιράκ, αλλά και τη χρήση τουρκικών αεροπορικών βάσεων για πλήγματα κατά του ISIL.

Η Κομπανί, που κατοικείται κυρίως από Κούρδους της Συρίας, πολιορκείται επί περίπου δύο εβδομάδες από αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι επελαύνουν παρά τις αεροπορικές επιδρομές που έχουν εξαπολύσει οι Ηνωμένες Πολιτείες και συμμαχικά αραβικά κράτη,κάτι που καθιστά τις ΗΠΑ για άλλη μια φορά ύποπτες ως προς το ποιους και τι βομβαρδίζουν.

Τόσο η Άγκυρα όσο και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες έχουν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο μαζικού νέου προσφυγικού κύματος προς την Τουρκία σε περίπτωση που καταληφθεί η Κομπανί.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι Κούρδοι του Ιράκ με ηγέτη τον Μασούντ Μπαρζανί (οικογενειακώς αγαπητοί στις ΗΠΑ) είναι αρεστοί στους Αμερικανούς, αντίθετα δεν ισχύει το ίδιο για τους Κούρδους της Συρίας και της Τουρκίας που ελέγχονται από το μη φιλικό προς τις ΗΠΑ ΡΚΚ. Πάντως δεν παρατηρήθηκε κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια από τις ΗΠΑ να σωθεί η πόλη Κομπανί, πέραν μόνο κάποιων φράσεων που χάνονται στον αέρα και κανείς δεν τις θυμάται μετά από λίγο καιρό.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΘΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ "ΕΠΙΘΕΣΗ" ΔΙΑΜΗΝΥΕΙ Η ΔΑΜΑΣΚΟΣ

Η κυβέρνηση της Συρίας ξεκαθάρισε ότι θα θεωρήσει οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στη συριακή επικράτεια ως μια «επίθεση», με ανακοίνωση που εξέδωσε το συριακό υπουργείο Εξωτερικών, μία ημέρα μετά την υπερψήφιση από την τουρκική Εθνοσυνέλευση της πρότασης που δίνει το πράσινο φως στο στρατό να επέμβει στη Συρία και το Ιράκ εναντίον της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος».

«Η πολιτική που διακηρύσσει η τουρκική κυβέρνηση αντιπροσωπεύει μια πραγματική επίθεση εναντίον ενός άλλου κράτους - μέλους του ΟΗΕ», επισήμανε το υπουργείο, όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Αυτή η πολιτική αντιπροσωπεύει «μια κατάφωρη παραβίαση του καταστατικού χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, που προβλέπει το σεβασμό στην εθνική κυριαρχία των κρατών και τη μη επέμβαση στις εσωτερικές τους υποθέσεις», επισήμανε το υπουργείο στις επιστολές που απέστειλε στο Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν και το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Προσθέτει πως η διεθνής κοινότητα και συγκεκριμένα το Συμβούλιο Ασφαλείας πρέπει να ενεργήσουν προκειμένου να βάλουν ένα τέλος στα ριψοκίνδυνα εγχειρήματα της τουρκικής ηγεσίας, «που αντιπροσωπεύουν μία απειλή για την ασφάλεια και την παγκόσμια ειρήνη».

ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΣΕ ΗΠΑ: ΧΤΥΠΗΣΤΕ ΤΟΝ ΑΣΑΝΤ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Τον όρο οι ΗΠΑ να χτυπήσουν τον Σύρο Πρόεδρο Άσαντ θέτει ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου για να στείλει η Τουρκία τις χερσαίες της δυνάμεις στη Συρία, σύμφωνα με την Αμερικανίδα δημοσιογράφο Κριστιάν Αμάνπουρ του CNN, η οποία συνομίλησε με τον Τούρκο Πρωθυπουργό.

Η Αμερικανίδα δημοσιογράφος, η οποία θα δημοσιεύσει τη συνέντευξη απόψε στις 21.00 ώρα Κύπρου, έγραψε στο λογαριασμό της στο twitter ότι: "Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου είπε πως στην περίπτωση που οι ΗΠΑ στοχεύσουν το καθεστώς Άσαντ, μπορούν να σταλούν χερσαίες στρατιωτικές δυνάμεις".

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

Χιλιάδες Κούρδοι διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους στην Κωνσταντινούπολη, την Αγκυρα και πολλές ευρωπαϊκές πόλεις. Μαζική διαδήλωση στην Κωνσταντινούπολη για το Κομπάνι, προσπάθησε να διαλύσει η τουρκική αστυνομία με δακρυγόνα. Μαζική υπήρξε και η διαδήλωση στην Αγκυρα. Διαδήλωση χιλιάδων Κούρδων πραγματοποιήθηκε και στα σύνορα Συρίας - Τουρκίας, απ' όπου υπάρχει καθαρή οπτική επαφή με το Κομπάνι.


Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως: « Παντού είναι Κομπάνι, Παντού είναι αντίσταση»!

Στο Λονδίνο, οι Κούρδοι διαδηλωτές ζητούν «να σταματήσει η Τουρκία να υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος». Ενώ στην Ολλανδία οι διαδηλωτές μπήκαν στο Κοινοβούλιο στην Χάγη.

Πολίτες κουρδικής καταγωγής μπήκαν τη Δευτέρα το βράδυ στο κτίριο όπου στεγάζεται το ολλανδικό κοινοβούλιο στη Χάγη όπως ανέφερε ο εκπρόσωπός της κουρδικής ένωσης. Η εισβολή των Κούρδων διαδηλωτών έγινε ενώ ήταν σε εξέλιξη εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους που επιτίθενται και κατέχουν μεγάλα τμήματα της κουρδικής πόλης Κομπάνι στη βόρεια Συρία.

Ο εκπρόσωπος της κουρδικής ένωσης είπε ότι οι διαδηλωτές έκαναν μια ειρηνική διαμαρτυρία για να επιστήσουν την προσοχή της διεθνούς κοινότητας σχετικά με την κατάσταση στην πόλη Κομπάνι όπου«γίνεται μια γενοκτονία». Εκατοντάδες κούρδοι διαδηλωτές εισέβαλαν μέσα στην αίθουσα των συνεδριάσεων του ολλανδικού κοινοβουλίου και προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία απλώνοντας στο πάτωμα πανό ένα από τα οποία έγραφε «Σταματήστε το Κομπάνι». Στη περιοχή έχουν αναπτυχθεί ειδικές δυνάμεις της ολλανδικής αστυνομίας ενώ ελικόπτερα εποπτεύουν το χώρο όπως δήλωσε ένας κούρδος διαδηλωτής.


«Η κατάσταση στην πόλη Κομπάνι έχει ξεφύγει από τον έλεγχο. Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους εισέβαλαν στην πόλη και πολλοί άμαχοι σκοτώνονται. Θέλουμε η Δύση να κάνει περισσότερα για να σταματήσει αυτή την κατάσταση στη Συρία», δήλωσε ένας διαδηλωτής, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί. Κούρδοι διαδηλωτές προσπαθώντας να επιστήσουν την προσοχή της διεθνούς κοινότητας στην απειλή που αντιμετωπίζουν οι κούρδοι στη Συρία και το Ιράκ από το Ισλαμικό Κράτος έχουν πραγματοποιήσει αρκετές διαδηλώσεις στην Ολλανδία κατά τις τελευταίες εβδομάδες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΡΙΑ ΚΙ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΦΥΓΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηλιτεύει την υποκρισία μέρους της Διεθνούς κοινότητας με αφορμή τις φονικές μάχες για την κατάληψη της πόλης Κόμπανι, εστία κούρδων, μουσουλμάνων και χριστιανών αράβων στηβόρεια Συρία, από τις δυνάμεις του ισλαμικού κράτους, ενώ η δημιουργία, στήριξη, οικονομική χρηματοδότηση, εξοπλισμός και εκπαίδευση των ακραίων Ισλαμιστών από κύκλους της Σαουδικής Αραβίας, Τουρκίας, Κατάρ, ΗΠΑ, και χωρών της δυτικής Ευρώπης, με σκοπό την αντιμετώπιση της επιρροής του Ιράν στην περιοχή είναι αναμφισβήτητο γεγονός σήμερα, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής και πολιτικής μεταμέλειας. Την ίδια στιγμή εθνοτικές και θρησκευτικές μειονότητες τόσο στη Συρία αλλά και στο Ιράκ, βιώνουν ένα απαράδεκτο πογκρόμ από τις δυνάμεις του ισλαμικού κράτους.

Η παντελής έλλειψη ουσιαστικού αποτελεσματικού σχεδίου ανθρωπιστικής βοήθειας από την διεθνή κοινότητα, με την δημιουργία ζωνών ασφάλειας υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για τους εκατοντάδες χιλιάδεςπρόσφυγες, κούρδοι στην πλειοψηφία τους παραμένει το ζητούμενο. Η πόλη Κόμπανι, στην Βόρεια Συρία, προπύργιο κουρδικών δυνάμεων βυθίζετε τούτες τις ώρες στον απόλυτο μεσαιωνικόσκοταδισμό και την φρίκη.

Η Ελληνική κυβέρνηση που προτιμά τον «ρόλο του ουραγού» και πρόθυμου σύμμαχου «άνευ όρων», θα έπρεπε πρωτίστως να δραστηριοποιηθεί με ουσιαστικές πρωτοβουλίες, στον ανθρωπιστικό τομέα, ώστε να αποσταλούν όλα τα αναγκαία φαρμακευτικά και αλλά υλικά για να αντιμετωπιστεί μια ανθρώπινη τραγωδία μαζικών διαστάσεων από την Ε.Ε. Ταυτόχρονα θα έπρεπε να ασκηθούν πιέσεις προς την Ε.Ε. και τον ΟΗΕ, για την απορρόφηση των Σύρων προσφύγων , ώστε η Μεσόγειος να μη γίνει ένας «απέραντος υγρός τάφος» για χιλιάδες ανθρώπους .

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εμμείνει στις παραπάνω θέσεις αρχών, προάγοντας την σταθερότητα και την αλληλεγγύη λαών και κρατών στην περιοχή, τον τερματισμό τον εχθροπραξιών, τονίζοντας το απαραβίαστο των συνόρων. Παράλληλα θα υποστηρίξει με όλες του τις δυνάμεις κάθε προσπάθεια για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην πολύπαθη περιοχή .

Η καθυστέρηση τούτες τις ώρες, στο να σωθούν ζωές και οι εστίες του αμάχου πληθυσμού στην φλεγόμενη περιοχή, εν πολλοίς κρίνει και την ικανότητα διεθνών οργανισμών που κόπτονται για την «δημοκρατία» και τα δικαιώματα των λαών. Η υποκρισία περισσεύει, ο δήθεν ανθρωπιστικός ρόλος στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή αναδεικνύεται καθαρά, ενώ νέα σύνορα χαράσσονται με αίμα και αμέτρητο πόνο στον καμβά των νέων λεωφόρων πετρελαίου και φυσικού αεριού, στο γεωγραφικό κατακερματισμό κρατών και τον σφαγιασμό εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου