Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Με την συνδρομή του στρατού και αληθινά πυρά οι δυνάμεις καταστολής στην Τουρκία ενάντια στους διαδηλωτές. 22 οι νεκροί και εκατοντάδες οι τραυματίες.

Του Σειτ Αλντογκάν
Αυτές τις μέρες ζούμε ιστορικές στιγμές στην Τουρκία καθώς έχουμε την μεγαλύτερη εξέγερση του Κουρδικού πληθυσμού που έχει συμβεί τις τελευταίες δεκαετίες. Αιτία η άθλια στάση της Τουρκικής κυβέρνησης που άφησε –στην ουσία συνέργησε- τους ισλαμοφασίστες του ISIS να μακελεύουν τον πληθυσμό στην κουρδική πόλη της Συρίας Κομπάνι.
Με δηλώσεις του σήμερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ύστερα από συνέλευση του συμβουλίου εθνικές ασφάλειας ανακοίνωσε ότι υπάρχουν 19 νεκροί, 145
τραυματίες και 368 συλλήψεις. Πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα «Evrensel», κάνουν λόγο για 22 διαπιστωμένους δολοφονημένους διαδηλωτές, ενώ αδιευκρίνιστος είναι ο αριθμός των τραυματιών και των συλληφθέντων.



Σε μια επίδειξη πυγμής ο Νταούτογλου, έσπευσε να απειλήσει του διαδηλωτές που αψηφώντας τον στρατιωτικό νόμο που έχει επιβληθεί σε αρκετές πόλεις, έχουν κατεβεί μαζικά στους δρόμους, πυρπόλησαν κρατικά κτήρια και αυτοκίνητα, συγκρούονται σώμα με σώμα με τις δυνάμεις καταστολής, χαρακτηρίζοντας τους ταραξίες, στους οποίου «θα επιβληθεί ο νόμος». «Ότι δεν μπόρεσαν να κάνουν στο πάρκο Γκεζί, το προσπαθούν τώρα» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι «θα εφαρμοστεί η δημόσια τάξη».

Οι απειλές κρατικών αξιωματούχων προς τους διαδηλωτές που συνεχίζονται με όλους τους τρόμους δεν δείχνει τίποτε άλλο παρά τον πανικό και την αμηχανία του Τουρκικού κράτους μπροστά στις πρωτοφανείς σε μαζικότητα μαχητικές διαδηλώσεις και όχι μόνο του Κουρδικού στοιχείου. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι δυνάμεις καταστολής σε μια σειρά πόλεις, ακόμα και στην Κωνσταντινούπολη δήλωσαν αδύναμες να αντιμετωπίσουν τις διαδηλώσεις που παίρνουν την μορφή εξέγερσης και χρειάστηκε η συνδρομή στρατιωτικών μονάδων που χρησιμοποιούν αληθινά πυρά για να περιορίσουν το μέγεθος των διαδηλώσεων.


http://tsak-giorgis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου