Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Υπάρχει πράσινο σημείο στον Δήμο Κορινθίων; Αν ναι που βρίσκεται;


Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού και περιφερειακού τύπου, και σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο που αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, η Εκτελεστική Επιτροπή του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου αποφάσισε ομόφωνα να εκχωρήσει «τηναρμοδιότητα προς το Δήμο Τρίπολης για διαχείριση 1.500 ton αστικών του απορριμμάτων». Στο επίσημο έγγραφο δεν αναφέρεται που θα μεταφερθούν τα απορρίμματα, ωστόσο και στις δηλώσεις του προέδρου του ΦΟΔΣΑ κ. Σμυρνιώτη, του Δημάρχου Τρίπολης κ. Παυλή όσο και του μέλους, δημάρχου Καλαμάτας κ. Νίκα αναφέρεται ένα πράσινο σημείο στην Κόρινθο από τον πρώτο και την Κορινθία από τους άλλους δύο, ενώ αποκλείεται ο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου από τον κ. Νίκα.

Οι απορίες λοιπόν που προκύπτουν είναι εύλογες και ελπίζουμε η Δημοτική αρχή και ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος καθαριότητας να μας απαντήσουν έγκαιρα και υπεύθυνα:
Υπάρχει πράσινο σημείο στον Δήμο Κορινθίων; Αν ναι που βρίσκεται;
Είναι νόμιμο ένα «πράσινο σημείο» να υποδεχτεί σύμμεικτα απορρίμματα;


Γιατί υπάρχει τόση μυστικότητα για τον χώρο απόθεσης των 1500 τόνων απορριμμάτων; Πρόκειται να γίνει κάτι παράνομο; Υπενθυμίζουμε πως ο κ. Πνευματικός είναι μέλος της Ε.Ε. του ΦΟΔΣΑ και ήταν παρόν στην συζήτηση σύμφωνα με την επίσημη απόφαση.
Σύμφωνα με της δηλώσεις του Δημάρχου Τρίπολης τα σκουπίδια θα πάνε «σε πράσινο σημείο, νόμιμο, που βρίσκεται στην Κορινθία». Ποια ήταν η θέση σας στην Ε.Ε. επί του θέματος στην συζήτηση που έγινε;

Το πρόβλημα της διαχείρισης απορριμμάτων είναι μεγάλο και για τον Δήμο μας και για όλη την χώρα και η Πρωτοβουλία Αλληλέγγυων Πολιτών θα επιμείνει - λαμβάνοντας και τις απαραίτητες πρωτοβουλίες - στο προσεχές χρονικό διάστημα ώστε να προωθήσουμε διαπαραταξιακά την λύση της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων με διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση και κομποστοποίηση, λύση που κινείται στο άξονα του δημοσίου συμφέροντος και όχι των «διαχειριστών» των απορριμμάτων . Καλούμε τον κ. Πνευματικό να λάβει θέση στο θέμα και να μην εκχωρήσει τις αρμοδιότητες και τα δικαιώματα του Δήμου σε άλλους.


Πρωτοβουλία Αλληλέγγυων Πολιτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου