Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Μετά τις μανάδες και τις γιαγιάδες πήραν και τα παιδιά τα όπλα-Πέφτουν μέχρι ενός οι Κούρδοι στο Κομπάνι (photos)

Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες που από το βράδυ της Τετάρτης κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Παιδιά οπλισμένα με AK-47 πολεμούν μέχρι θανάτου για να υπερασπιστούν τα σπίτια τους στο Κομπάνι. Δίπλα τους οι μητέρες ακολουθούν το παράδειγμά τους. Δεν είναι τίποτε άλλο παρά τα αποτελέσματα της πολιτικής των ΗΠΑ, της ΕΕ και της Τουρκίας στην περιοχή, καθώς δημιούργησαν, ανέθρεψαν, εκπαίδευσαν, εξόπλισαν και εξαπέλυσαν το ISIS εναντίον του Άσαντ και αφού δυνάμωσε αρκετά, τώρα σκορπά την …«λαιμαργία» του για αίμα, λάφυρα και εδάφη…



Μετά από το σφυροκόπημα που έχει δεχθεί η πόλη από το Ισλαμικό Κράτος αλλά και τις συνεχείς αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ που σαφώς δεν έχουν καταφέρει να αναστείλουν τις επιθέσεις της ISIS, παρά μόνο έχουν οδηγήσει σε ορισμένες προσωρινές οπισθοχωρήσεις, τα γυναικόπαιδα αποφάσισαν να πάρουν τα όπλα και να σταθούν στο πλευρό των αντρών που μάχονται για να κρατήσουν την πόλη τους.



Εντωμεταξύ, μόλις δύο ημέρες πριν, οι Τζιχαντιστές ύψωσαν προκλητικά τις μαύρες σημαίες τους σε ένα ψηλό κτίριο του Κομπάνι. Οι υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους συνεχίζουν να ανεβάζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτήσεις όπου υποστηρίζουν ότι η παράδοση της πόλης είναι θέμα ωρών.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου