Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ...

Ανεξάρτητη Αγωνιστική Παρέμβαση
Δήμου Βύρωνα:

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ μας στέλνει μήνυμα.
Κανένας αντίπαλος δεν είναι τόσο ισχυρός για να είναι αήττητος. Οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη! Αρκεί να στεκόμαστε όρθιοι και όχι γονατιστοί.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Οι φωνές του παρελθόντος αντηχούν σήμερα εκκωφαντικά δυνατές. «Κάτω το ΝΑΤΟ», «Η γη είναι δική μας», «Λαέ χτύπα», «Θάνατο στο φασισμό», «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία»… τα συνθήματα του 1973 παραμένουν 44 χρόνια μετά, ακόμα επίκαιρα. Τα μηνύματα από την εξέγερση του Πολυτεχνείου παραμένουν οδηγοί για το παρόν. Η λαϊκή ανυπακοή, οι μαζικοί ανυποχώρητοι αγώνες είναι ικανοί να κλονίσουν και να ρίξουν τις πιο ισχυρές χούντες.

Σήμερα η εργατική τάξη κι ο λαός μας έρχονται αντιμέτωποι με μία σύγχρονη βαρβαρότητα. Στο όνομα της υπέρβασης της κρίσης του συστήματος, επιβάλλεται βιαίως η χειροτέρευση των όρων ζωής της πλειοψηφίας της κοινωνίας. Το κεφάλαιο δε μπορεί να κερδοφορεί με τον τρόπο που μπορούσε πριν, η όποια ανάπτυξη έρθει θα είναι αντιδραστική, προϋποθέτει τη βαθιά και μακροχρόνια αφαίμαξη της εργατικής τάξης. Στον παγκόσμιο χάρτη οι ανταγωνισμοί οξύνονται, η απειλή του πολέμου είναι σήμερα και πάλι ισχυρή, το φίδι του φασισμού ξανασηκώνει κεφάλι.

Η τεράστια ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, η κοινωνικοποίηση της εργασίας κι η διεθνοποίηση της παραγωγής, απελευθερώνουν πρωτοφανείς δυνατότητες για όλη την ανθρωπότητα. Αυτές όμως συνθλίβονται από ένα σύστημα που οικοδομείται πάνω στο ατομικό κέρδος, τον ανταγωνισμό, την εμπορευματοποίηση των πάντων, την εκμετάλλευση της ανθρώπινης εργασίας και της φύσης.

Στον τόπο μας, η σύγχρονη «χούντα» φορά το προσωπείο της επιτροπείας των «θεσμών», της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δ.Ν.Τ., των εγχώριων κυβερνήσεων. Ζώνουν το λαό μας με τη θηλιά του χρέους και των μνημονίων. Η φτωχοποίηση της κοινωνικής πλειοψηφίας, η διάλυση της σταθερής εργασίας, η μαζική ανεργία, το τσάκισμα των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών συγκροτούν τις συνέπειες της πολιτικής του κεφαλαίου, που σαν οδοστρωτήρας σαρώνει τις ζωές μας. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και σύσσωμο το αντιδραστικό μπλοκ της αντιπολίτευσης από κοινού έχουν υπογράψει την καταδίκη των εργαζομένων μέσα από τα μνημόνια και τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις. Από κοντά κι η Χρυσή Αυγή, το φασιστικό μόρφωμα που ενσαρκώνει το πιο επικίνδυνο κι απάνθρωπο πρόσωπο του συστήματος.

Τώρα ετοιμάζουν νέο κύκλο επίθεσης, την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του δημόσιου πλούτου, σχεδιάζουν νέο νόμο που θα χτυπά τον εργατικό συνδικαλισμό, την απεργία.

Τα σύγχρονα «τανκ» της οικονομικής και κοινωνικής βαρβαρότητας που επιβάλλεται στο λαό μας, δε θα σταματήσουναν δεν ορθωθεί το τείχος της εργατικής λαϊκής αντίστασης και πάλης. Η πάλη για ΨΩΜΙ-ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ περνά μέσα από την αντίσταση στα προωθούμενα μέτρα και τον αγώνα για τα εργατικά μας συμφέροντα.

Γι’ αυτό σήμερα χρειαζόμαστε τη ταξική αναγέννηση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, τη μέγιστη συγκέντρωση δυνάμεων απέναντι στον αντίπαλο για να μπορέσουμε να νικήσουμε. Χρειαζόμαστε μία νέα πλατιά ταξική ενότητα, ένα ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ. Μαζικό, Ενωτικό, Ανεξάρτητο από την αστική πολιτική και τους μηχανισμούς των εργοδοτών και του κράτους, που θα διεκδικεί ταζωτικά συμφέροντα των εργαζομένων. Για να μπορέσουμε να ζήσουμε καλύτερα, μόνο μια επιλογή έχουμε: ΝΑ ΠΥΚΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΑΛΗ, να οργανωθούμε στα σωματεία μας, σε επιτροπές αγώνα, να χτίσουμε τις νέες αντιστάσεις και τις διεκδικήσεις μας. Μεταξική εργατική ενότητα και κοινή δράση. Με την οργάνωση του αγώνα στα χέρια των εργαζομένων, μακριά από τους γραφειοκράτες, τα εργοδοτικά τσιράκια, και τον κομματικό συνδικαλισμό. Έτσι μόνο μπορούμε να σπάσουμε το φόβο! Για να υπάρξουν νίκες και κατακτήσεις για την εργατική τάξη, να δημιουργηθούν ρήγματα στο στρατόπεδο των εργοδοτών, της ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας και των πολιτικών εκπροσώπων τους. Για ν’ ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή της σύγχρονης βαρβαρότητας και την εργατική χειραφέτηση.

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Η ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ

Νοέμβριος 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου