Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΜΕΡΚΕΛ: ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ;

H ΕΕ ΘΑ ΕΚΒΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ, ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ;
Είσαι με το ευρώ; Απόδειξέ το! Υπέγραψε για την αυστηρή τήρηση των μνημονιακών δεσμεύσεων!
Τη συνταγή αυτή στυγνού και κυνικού εκβιασμού εφάρμοσαν επιτυχώς οι δήθεν εταίροι της ΕΕ και ειδικότερα η Γερμανία απέναντι στον Α. Σαμαρά. Συγκεκριμένα απαίτησαν από τον Α. Σαμαρά να συνυπογράψει το Μνημόνιο 2 ως προϋπόθεση για τη συνέχιση της χρηματοδότησης της Ελλάδας από την τρόικα ( ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ).
Σε περίπτωση που ο Α. Σαμαράς δεν συνυπέγραφε τις μνημονιακές δεσμεύσεις, η τρόικα εκβίαζε ότι θα διέκοπτε τη χρηματοδότηση, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να εξαναγκαστεί σε στάση πληρωμών επί του χρέους και κατ'επέκταση στην υποχρεωτική έξοδο από την ευρωζώνη και την συγκρότηση εθνικού νομίσματος.

Κι αυτό διότι αν η Ελλάδα σταματούσε να αποπληρώνει το χρέος της ως προς τράπεζες, κράτη και ΕΚΤ, το οποίο πληρώνεται με δάνεια από την τρόικα (με δάνεια από την τρόικα πληρώνει η χώρα τόκους και εξοφλεί χρεολύσια!), τότε, προκειμένου να στηρίξει τις εγχώριες τράπεζες και την ελληνική οικονομία από την κατάρρευση, θα έπρεπε να καταφύγει σε εθνικό νόμισμα και σε σχεδιασμένη εκτύπωσή του, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες.

Επομένως, ο Α. Σαμαράς προκειμένου να αποφύγει το ενδεχόμενο η ΕΕ να υλοποιήσει την απειλή της για διακοπή της χρηματοδότησης και η χώρα να βγει έξω από το ευρώ , δεν διανοήθηκε καν ότι μπορεί η απειλή της ΕΕ να είναι "μπλόφα" και έσπευσε έντρομος να συνυπογράψει το ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

Αυτή τη δοκιμασμένη συνταγή εκβιασμού που πέτυχε στον Α. Σαμαρά, σύμφωνα με πληροφορίες και σωρεία δημοσιευμάτων, σκέφτονται να τη δοκιμάσουν οι Γερμαοί της Μέρκελ και με τον Τσίπρα.

Συγκεκριμένα αφού κλεισθεί το πακέτο των 11,5 δις , η Γερμανία σκέφτεται να εγκρίνει την επιμήκυνση του προγράμματος κατά δύο χρόνια και την πρόσθετη χρηματοδότηση που απαιτείται υπό μια προϋπόθεση: να συνυπογραφούν οι μνημονιακές δεσμεύσεις που θα ανακαλυφθούν και από τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι Μερκελιστές σκέφτονται έτσι να βάλουν το μαχαίρι στο λαιμό του ΣΥΡΙΖΑ ή με το ευρώ και την επιμήκυνση αλλά με μνημονιακές υποχρεώσεις ή τέρμα οι τροικανές δόσεις και έξω από την ευρωζώνη.

Δεν ξέρουμε αν οι επίμονες αυτές πληροφορίες έχουν κάποια δόση αλήθειας.

Δεν ξέρουμε αν κάποιοι στην ΕΕ και τη Γερμανία αναζητούν προσχήματα για να φορτώσουν, τάχα, σε άλλους την ευθυνη της αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη και ίσως, έτσι, την επίσπευση της διάλυσης της τελευταίας.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, οι κυρίαρχοι κύκλοι της Γερμανίας θα πέσουν πολύ έξω αν συγχέουν τη ΝΔ με το ΣΥΡΙΖΑ.

Διότι η απάντηση από το ΣΥΡΙΖΑ στους εκβιασμούς θα είναι ένα κατηγορηματικό και στέρεο ΟΧΙ!

Το ευρώ είναι, έτσι κι αλλοιώς, μια πληγή για τους λαούς της Ευρώπης. Αλοίμονο αν πρέπει να υφίστανται ταπεινώσεις και εξανδραποδισμό, προκειμένου να το κρατάνε στα χέρια τους !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου