Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Η Αχαΐα στις φλόγες ΟΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ

Πίσω καιγόταν ο τόπος, αλλά το γλέντι δεν έλεγε να σταματήσει ... Αυτοί χόρευαν και τραγουδούσαν, ενώ πίσω τους, η φωτιά ήδη είχε κάνει την εμφάνισή της. Λίγη ώρα αργότερα, ολόκληρο το ... χωριό (Σελλά) ήταν έντρομο στο πόδι...http://nonews-news.blogspot.gr/
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκαν οι περιοχές που μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στην Αχαΐα με τα χωριά Πλατάνι και Κάτω Καστρίτσι να έχουν εκκενωθεί έπειτα από εντολή της Πυροσβεστικής. Την είδηση επιβεβαίωσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Σκάι, ενώ η απόφαση αναμένεται να εγκριθεί από την γγ. Πολιτικής Προστασίας. 
Συγκεκριμένα, με επείγον έγγραφό του προς το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Θ. Μπούφη ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας ζήτησε να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι πέντε δημοτικές κοινότητες Σελλών, Αργυρών, Ανω Καστριτσίου, Κάτω Καστριτσίου, Πλατανίου και Δρεπάνου.
«Αντιμετωπίζουμε μια εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη κατάσταση για την αντιμετώπιση της οποίας έχουν διατεθεί όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις», δήλωσε ο κ. Κατσιφάρας που μετέβη στο σημείο της φωτιάς.
Από το πρωί υπήρχε έντονη ανησυχία για το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, καθώς το κτήριο είχε σκεπαστεί από πυκνούς καπνούς. Ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπ. Υγείας το μεσημέρι δεν τίθεται θέμα εκκένωσης του πανεπιστημιακού νοσοκομείου στο Ρίο.άγκης τα χωριά Άνω και Κάτω Καστρίτσι - Πλατάνι  www.protothema.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου