Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Τώρα- Ψήφισαν υπέρ των κινητοποιήσεων στη χαλυβουργία

Με συντριπτική πλειοψηφία, τα μέλη του σωματείου χαλυβουργίας, αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.
Με τα ΜΑΤ και γενικότερα την καταστολή εμφανίζεται διατεθειμένη να κυβερνήσει η συμμαχία "εθνικής ενότητας" με τη νωπή λαϊκή εντολή, καθώς όσα ετοιμάζεται να υλοποιήσει βρίσκονται μεν σε σύμπλευση με την τρόικα, αλλά σε ευθεία αντίθεση με την κοινωνία. Ο πρωθυπουργός "παρήγγειλε", όπως υπερηφάνως διέδιδε το Μαξίμου, και ο εισαγγελέας
έδωσε εντολή στα ΜΑΤ να σπάσουν την εννεάμηνη απεργία των εργαζομένων στη "Χαλυβουργία", παρ' ότι με πρωτοβουλία των εργαζομένων συνεχίζονταν οι διαβουλεύσεις στο υπουργείο Εργασίας με την εργοδοσία. Τυπικό επιχείρημα του κ. Σαμαρά, το "ιερό δικαίωμα της εργασίας", το οποίο γίνεται σεβαστό από την κυβέρνηση μόνο για να χρησιμοποιηθεί εναντίον απεργών, όχι όμως και όταν οι εργοδότες -ιδιώτες, αλλά και Δημόσιο- αφήνουν χωρίς δουλειά χιλιάδες εργαζόμενους. Το ίδιο πρόσχημα χρησιμοποίησε ανοιχτά το ΠΑΣΟΚ, ενώ η ΔΗΜ.ΑΡ. ευχήθηκε να ξεπεραστεί η ένταση.

Θύματα της αστυνομικής βίας απεργοί, πολίτες που έσπευσαν σε συμπαράσταση, ακόμη και βουλευτές. Εννέα απεργοί συνελήφθησαν και αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι. "Η συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜ.ΑΡ. κατάντησε την Ελλάδα κράτος του Μάνεση", δήλωσε ο Π. Λαφαζάνης, ο οποίος έσπευσε να συμπαραστασθεί στους εργαζόμενους μαζί με αρκετούς άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
http://www.avgi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου