Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Nέα έρευνα στην υπόθεση των CDS για πιθανή εμπλοκή του Αντρίκου Παπανδρέου.

Εκ νέου έρευνα αρχίζει με αντικείμενο πιθανή εμπλοκή τουΑντρίκου Παπανδρέου, αδερφού του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην υπόθεση των CDS (ασφάλιστρων κινδύνου).
Η έρευνα ξεκινά ύστερα από παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη. Ειδικότερα, ο κ. Πεπόνης ζήτησε να πραγματοποιηθεί περαιτέρω έρευνα παρά το γεγονός ότι ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αριστείδης Κορρέας που χειρίστηκε την προκαταρκτική εξέταση έχει καταθέσει πόρισμα ζητώντας να τεθεί μέρος της υπόθεσης στο αρχείο και συγκεκριμένα το σκέλος που αφορά στις καταγγελίες περί ενδεχόμενης εμπλοκής του αδελφού του τέως πρωθυπουργού Αντρίκου Παπανδρέου σε κερδοσκοπικά παιχνίδια εναντίον της χώρας.
Ο κ. Πεπόνης διαφώνησε με το πόρισμα του Εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο οποίος και θα πραγματοποιήσει τη νέα έρευνα. Ο κ. Κορρέας θα αναζητήσει όλη τη διαδρομή των CDS στο επίμαχο χρονικό διάστημα, θα δώσει έμφαση στα CDS που προμηθεύτηκε η διεθνής εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων Unigestion, στην οποία εργαζόταν ο Αντρίκος Παπανδρέου και ειδικότερα στα CDS που αγόρασε από το ΤΤ για να διαπιστώσει εάν η αγορά - προμήθεια τους συνδέεται με τυχόν εσωτερική πληροφόρηση που είχε η συγκεκριμένη εταιρεία.

Επιπλέον, ο εισαγγελέας θα προσπαθήσει να διαπιστώσει εάν είχε εμφανή ανάμιξη ο αδελφός του κ. Γ. Παπανδρέου. Στο πλαίσιο αυτό, θα ζητήσει να πληροφορηθεί την ακριβή θέση που κατείχε στην εταιρεία ο Αντρίκος Παπανδρέου εκείνο το χρονικό διάστημα και εάν είχε το δικαίωμα υπογραφής.

Τα στοιχεία που θα συγκεντρώσει ο εισαγγελέας, θα περάσουν στα χέρια του ΣΔΟΕ ή οικονομικού πραγματογνώμονα προκειμένου να γίνει η αποτίμηση και η αξιοποίηση τους προκειμένου να αποφασιστεί η συνέχεια του θέματος.
Υπενθυμίζεται ότι ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρ. Πεπόνης, είχε αρνηθεί να αποφανθεί για την υπόθεση επικαλούμενος λόγους ευπρέπειας μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε από τις καταγγελίες του πως, μεταξύ άλλων, και για αυτή την υπόθεση δέχτηκε «οχλήσεις».

Πηγή:www.capital.grhttp://capital.gr/News.asp?id=1555636

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου