Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΟΙ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΙ!ΔΕΝ ΛΥΓΙΖΟΥΝ!

ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΛΥΣΣΩΔΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ  Iskra: ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΙ! ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΩΡΑ!  Οι Χαλυβουργοί εργάτες, παρά την τρομοκρατία, τους αφόρητους εκβιασμούς της εργοδοσίας, τις δικαστικές διώξεις και την αστυνομική βία, δεν υπέστειλαν τις περήφανες σημαίες τους, δεν λύγισαν και αποφάσισαν τη συνέχιση του ηρωικού και πολύμηνου απεργιακού τους αγώνα, στέλνοντας ένα μήνυμα πεισματικής αντίστασης,αισιοδοξίας και ελπίδας στην ελληνική κοινωνία.
Οι Χαλυβουργοί, που αντέχουν και επιμένουν, γίνονται αυτήν την ώρα ένα μεγάλο σύμβολο, που πρέπει να ενώσει όλη την αριστερά,όλη την εργατική τάξη, όλο τον ελληνικό λαό σε ένα μεγάλο μέτωπο αλληλεγγύης, αξιοπρέπειας και νίκης.

Αυτήν την ώρα είμαστε όλοι Χαλυβουργοί και δείχνουμε ότι υπάρχει σε αυτή τη χώρα και άλλη επιλογή.
Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, με 165 ψήφους υπέρ και 5 κατά, αποφάσισαν,κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας στη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, οι απεργοί της Χαλυβουργίας Ελλάδος.

Τη συνέχιση της απεργιακής κινητοποίησης εισηγήθηκε στη Συνέλευση των εργαζομένων ο πρόεδρος του σωματείου Γιώργος Σιφωνιός, ο οποίος επανέλαβε το αίτημα για την απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων από την είσοδο του εργοστασίου.Στην ομιλία του, ο Γ. Σιφωνιός σημείωσε ότι στη Χαλυβουργία με τα ΜΑΤ «γίνεται πρόβα για την αντιμετώπιση που θα έχουν και οι άλλοι αγώνες» και ζήτησε την υποστήριξη «όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων». Εξέφρασε την άποψη ότι «το εργοστάσιο της Χαλυβουργίας δεν θα δουλεύει παρά μόνο στη φαντασία των αστικών ΜΜΕ» και πρόσθεσε ότι «εργοδοσία κυβέρνηση, Δικαιοσύνη, κατασταλτικοί μηχανισμοί, είναι αδίστακτοι εχθροί των εργατών».

«Κανένας χαλυβουργός δεν θα δουλέψει, αν δεν υλοποιηθούν τα αιτήματά μας» προειδοποίησε και σημείωσε πως «όποιος το κάνει θα στιγματιστεί για όλη του τη ζωή».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Α.ΤΣΙΠΡΑ
Θέση για το ζήτημα πήρε και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έκανε λόγο για φοβερό συγχρονισμό της «μιντιακής», της εκτελεστικής και της δικαστικής εξουσίας.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «για λόγους συμβολικούς κάποιοι αποφάσισαν ξαφνικά, μετά από εννέα μήνες και ενώ υπήρξε μία προσπάθεια συνεννόησης ώστε να σταματήσει ο αγώνας χωρίς να γυρίσουν ηττημένοι οι απεργοί στα σπίτια τους [...] ότι πρέπει να τσακιστεί αυτός ο αγώνας».

«Ολοι αυτοί», πρόσθεσε, «συνειδητοποίησαν ότι μέσα σε 36 ώρες πρέπει να γίνει αυτό που δεν είχε γίνει εδώ και εννέα μήνες».

ΤΑ ΜΜΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΜΑΝΕΣΗ ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ

Από το πρωί τα ΜΜΕ πήραν θέση στο πλευρό του κράτους και του Μάνεση εναντίον των απεργών της Χαλυβουργίας. Καλοπληρωμένοι σχολιαστές των καναλιών διατηρύττουν τα επιχειρήματα της εργοδοσίας, ζητώντας από τα ΜΑΤ να αποκαταστήσουν την τάξη ενάντια σε "100 απεργούς".

Η πραγματικότητα αποκρύπτεται, τα γεγονότα δεν φθάνουν καν στην αίθουσα σύνταξης, η άποψη των εργοδοτών έγινε η αλήθεια των ΜΜΕ. Την ίδια ώρα η ΠΟΕΣΥ με ανακοίνωση της δηλώνει την συμπαράσταση του κλάδου στους απεργούς της Χαλυβουργίας. Δεν καλεί ωστόσο τα μέλη της δημοσιογράφους να αντιδράσουν στον πλήρη έλεγχο που τους επιβάλλεται από τους αριχσυντάκτες, έστω να προβάλλουν αντίσταση για στις εντολές που λαμβάνουν. Ή να επιμείνουν να βγούν στον αέρα και οι απόψεις των απεργών.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ

Όλοι στο πλευρό των απεργών της «Χαλυβουργίας Α.Ε.» Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καταδικάζει την έωλη και αμφιβόλου νομιμότητος απόφαση του εισαγγελέα, για επέμβαση της αστυνομίας στην «Χαλυβουργία Α.Ε.», προκειμένου να σπάσει η απεργία των εργαζομένων, εννιά μήνες μετά από την κήρυξή της. Η απεργία που συνεχίζεται και με πρόσφατη συντριπτική πλειοψηφία των απεργών, με μυστική ψηφοφορία με κάλπη, αποσκοπεί μεταξύ άλλων στην επαναπρόσληψη τουλάχιστον 40 από τους 120 απολυμένους. Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. από τον Νοέμβριο είχε σταθεί στο πλευρό των απεργών της «Χαλυβουργίας Α.Ε.» και στήριζε τον αγώνα τους, παράλληλα με τον παρατεταμένο αγώνα των απεργών δημοσιογράφων στο Alter, Ελευθεροτυπία, Απογευματινή, Φίλαθλο, Μακεδονία, Θεσσαλονίκη, Σπορ του Βορρά, Αγγελιοφόρο και σε όλα τα δημόσια (ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γενική Γραμματεία) και δημοτικά μέσα.

Τα όσα διαδραματίστηκαν, με την αστυνομική επέμβαση ξημερώματα στη «Χαλυβουργία Α.Ε.», φέρνουν στη μνήμη αλήστου μνήμης εικόνες και θέτουν τη χώρα μας εκτός του πολιτισμού, των ελευθεριών και των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει αμέσως τις αστυνομικές δυνάμεις από την «Χαλυβουργία Α.Ε.», να διατάξει την άμεση αποφυλάκιση των συλληφθέντων απεργών, και να εγγυηθεί τη συνέχιση του διαλόγου με την παρουσία του υπουργού Εργασίας. Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. καλεί όλες τις Ενώσεις και τους εργαζόμενους στα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης να εκφράσουν με όλους τους τρόπους την αλληλεγγύη και συμπαράστασή τους στους απεργούς. Όλοι στο πλευρό των απεργών Της «Χαλυβουργίας Α.Ε.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου