Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΑΪΝΤΑΝΕ...ΔΕΝ ΚΟΒΕΤΑΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΤΑΣΧΕΤΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

Η "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ" ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ...
Στο στόχαστρο του οικονομικού επιτελείου μπαίνουν όσοι φορολογούμενοι δεν εξόφλησαν το χαράτσι στα ακίνητα το 2011, προκειμένου να αυξηθούν τα έσοδα. Στόχος της κυβέρνησης είναι να εισπράξει περίπου 2,5 δισ. ευρώ φέτος, όταν πέρσι υπολογίζεται ότι έφτασαν στα ταμεία του Δημοσίου μόλις 2,2 δισ. ευρώ...Πιο συγκεκριμένα, για τους περίπου μισό
εκατομμύριο πολίτες, που δεν έχουν καταβάλλει το ειδικό τέλος ακινήτων, ενεργοποιείται η διαδικασία για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών, η οποία προβλέπει κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, της ακίνητης αλλά και κινητής περιουσίας των φορολογούμενων.

Τα σενάρια, που φέρεται να εξετάζει το οικονομικό επιτελείο, είναι η κατάσχεση...

Του 25% του μισθού ή της σύνταξης αλλά για ποσά πάνω από 1.000 ευρώ. Έτσι, για παράδειγμα σε ένα καθαρό μισθό ύψους 2.000 ευρώ θα κατασχεθεί το 25% δηλαδή συνολικά 500 ευρώ. Σε πέντε δόσεις το ποσό που θα παρακρατείται θα είναι 100 ευρώ μηνιαίως. Ακόμη και στην περίπτωση που ο πολίτης δικαιούται επιστροφή από στην εφορία τότε αυτή συμψηφίζεται με το χρέος.

Επιπλέον δεν αποκλείονται οι κατασχέσεις ενοικίων, επιδοτήσεων, εσόδων, αυτοκινήτων, σκαφών, τραπεζικών καταθέσεων, προκειμένου να εξοφληθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές. Παράλληλα, για χρέη πάνω από 3.000 ευρώ προς το Δημόσιο προβλέπεται και κατάσχεση ακινήτων.

Πάντως οι επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το χαράτσι αναμένονται μετά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα με τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Η κυβέρνηση δια στόματος του Σίμου Κεδίκογλου ξεκαθαρίζει ότι δεν θα κοπεί το ρεύμα σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν το χαράτσι. «Η ΔΕΗ δεν θα κόβει το ρεύμα σε όποιον δεν έχει να πληρώσει το χαράτσι. Η τοποθέτηση του Φώτη Κουβέλη ήταν ξεκάθαρη. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές δεν γίνεται να αφήσουμε απροστάτευτο ένα κομμάτι της κοινωνίας μας, όσο μικρό κι αν είναι» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το τέλος για το 2012 αναμένεται να ξεκινήσει να αποστέλλεται από το τέλος του μήνα, θα είναι ενσωματωμένο στον λογαριασμό και θα μπορεί να εξοφληθεί σε πέντε δόσεις.
REAL.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου