Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Πύρινα μέτωπα σε Ξυλόκαστρο - Ζευγολατιό Κορινθίας

Δύο φωτιές που ξέσπασαν τη Δευτέρα το μεσημέρι είναι ακόμη σε εξέλιξη σήμερα.
Η πρώτη φωτιά ξέσπασε σε ξερά χόρτα στο 128ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Κορίνθου-Πατρών στο ύψος του Ξυλόκαστρου. Η πυρκαγιά έχει επεκταθεί στο δάσος, ενώ απειλούνται διάσπαρτα σπίτια στην περιοχή.Λόγω της πυρκαγιάς είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό αλλά πριν τις 9 το βράδυ αποκαταστάθηκε πλήρως.Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα ενώ ρίψεις νερού έκαναν κατά τη διάρκεια της ημέρας δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
Μαίνεται και η πυρκαγιά σε χαράδρες στο Ζευγολατιό Κορινθίας. Για την κατάσβεσή της παίρνουν μέρος 64 πυροσβέστες με 24 οχήματα και 24 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Υπό μερικό έλεγχο ωστόσο τέθηκε η φωτιά στο Κάτω Λουτρό Κορινθίας.

Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς σε: Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Σποράδες, Σκύρο, Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Κέρκυρα, Αχαΐα, Λακωνία, Κορινθία και Αργολίδα.

Παράλληλα, οι πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου