Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Δικαίωμα στην εργασία ή στην κοροϊδία;

Το δικαίωμα στην εργασία είναι απαραβίαστο. Πόσες φορές ακούσαμε μετά την εισβολή των ΜΑΤ στη Χαλυβουργία αυτό το κλισέ. Από τα χείλη του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, από δημοσιογραφικά παπαγαλάκια που αναμασούν τις σκέψεις του Σαμαρά, από την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για την Χαλυβουργία, από τους εκπροσώπους της εταιρείας.
Το δικαίωμα στην εργασία είναι απαραβίαστο. Αλήθεια; Ισχύει αυτό και νια τους 120 εργάτες της Χαλυβουργίας που απολύθηκαν το τελευταίο εννιάμηνο από τον Μάνεση; Ισχύει αυτό νια τους 120 εργάτες, που το σωματείο ζητά να επαναπροσληφθούν, θέτοντας μάλιστα ως προϋπόθεση για να σταματήσει η απεργία να γυρίσουν αμέσως οι 40 στη δουλειά και οι υπόλοιποι σταδιακά; Όχι βέβαια, το δικαίωμα στην εργασία -για τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο, τον Κουβέλη και όλους τους στυλοβάτες του καπιταλιστικού συστήματος- είναι «απαραβίαστο», αρκεί να μην παραβιάζει τα συμφέροντα της εργοδοσίας.
Το δικαίωμα στην εργασία είναι απαραβίαστο. Ισχύει αυτό και για το 1,5 εκατομμύριο ανέργους; Ισχύει αυτό για τους εκατοντάδες χιλιάδες που απολύθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια, θύματα του κοινωνικού πολέμου λόγω καπιταλιστικής κρίσης; Ισχύει νια τους εκατοντάδες χιλιάδες που θα χάσουν τη δουλειά τους το επόμενο διάστημα, μέσα στον επόμενο χειμώνα, ως αποτέλεσμα της απαρέγκλιτης εφαρμογής από τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗ-ΜΑΡ της άγριας πολιτικής κεφαλαίου και ΕΕ; Όχι βέβαια! Οι άνεργοι, όχι μόνο δεν έχουν δικαίωμα στην εργασία, αλλά ούτε καν στην αξιοπρεπή ζωή.

Ο Κεδίκογλου και οι άλλοι λένε χοντρά ψέματα. Το μόνο που θεωρούν απαραβίαστο είναι το δικαίωμα στην κερδοφορία των εργοδοτών. Γι' αυτό, με την κυβερνητική απόφαση για το ντου των ΜΑΤ στη Χαλυβουργία (και την προβολή ότι έγινε ύστερα από παρέμβαση του ίδιου του Σαμαρά) θέλουν να στείλουν ένα τρομοκρατικό μήνυμα ότι «η κυβέρνηση θα φροντίζει πάντα για την εφαρμογή του νόμου». Για να «ψαρώσουν» οι αντιδράσεις.

Είναι γελασμένοι εάν νομίζουν οτι θα φοβίσουν τον λαό. Μας δίνουν να καταλάβουμε τι κίνημα και τι Αριστερά χρειάζεται για να τους ανατρέψουμε.
Από την εφημερίδα "Πριν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου