Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Συμφωνία των τριών για τις προγραμματικές δηλώσεις: Εκτελούν "συμβόλαια" για την τρόικα

* Προγραμματικές δηλώσεις με κεντρική προτεραιότητα τη γενική εκποίηση ακινήτων και στρατηγικών επιχειρήσεων του Δημοσίου παρουσιάζει αύριο στη Βουλή ο Αντ. Σαμαράς, μετά τη συμφωνία με τους Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη
* Ψάχνουν δημοσιονομικά "ισοδύναμα" για να τρενάρουν τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων
* Προειδοποίηση Τσίπρα: Το ξεπούλημα μεγαλύτερο έγκλημα και από το Μνημόνιο
Πωλητήριο στη δημόσια περιουσία βάζει η τρικομματική κυβέρνηση με τις προγραμματικές δηλώσεις που θα αναγνώσει αύριο στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς μετά τη χθεσινή συμφωνία του με τους κ. Βενιζέλο και Κουβέλη. Στην πραγματικότητα η "συμφωνία των τριών" ισοδυναμεί με πλήρη αποδοχή του προγράμματος της Ν.Δ., ίσως και κάτι παραπάνω, προκειμένου να ικανοποιηθεί η αγοραία αντίληψη περί "θετικής έκπληξης" των πιστωτών και της τρόικας, που φτάνει σήμερα στην Αθήνα.
Η συμφωνία βάθους των τριών συγκυβερνώντων φέρεται να περιλαμβάνει την ιδιωτικοποίηση ακόμη και στρατηγικών τομέων, όπως οι μεταφορές, ενώ παραμένουν προς ρύθμιση ορισμένες εκκρεμότητες μόνο στο θέμα της ΔΕΗ. Περιλαμβάνει επίσης τον δραστικό περιορισμό του Δημοσίου με κλείσιμο και συγχωνεύσεις οργανισμών, που οδηγεί και σε αντίστοιχη μείωση των θέσεων εργασίας. Η κυβέρνηση αναζητεί τρόπους να αποφύγει την άμεση απόλυση μονίμων υπαλλήλων, είτε με μετατάξεις είτε με "ισοδύναμα" δημοσιονομικά μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου