Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ !

ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΥΦΕΣΗ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ!  ΕΟΠΠΥ! ΟΔΕΥΕΙ ΣΕ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ!
Με μελανά χρώματα παρουσιάζει την κατάσταση στα ασφαλιστικά ταμεία ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων Αθ.Καποτάς.Το ΙΚΑ χρειάζεται 1,4 δισ. ευρώ έως το τέλος του έτους για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Έχει ήδη απορροφήσει το 66% της κρατικής επιχορήγησης δηλαδή 2,7 δισ. ευρώ από τα 4,1 δισ. ευρώ που έχουν προβλεφθεί.Επιπλέον, παρουσιάζει σημαντική μείωση εσόδων, καθώς ένας στους τρεις εργαζόμενους παραμένει ανασφάλιστος.

Το ταμείο των αυτοαπασχολούμενων (ΟΑΕΕ) εμφανίζει έλλειμμα ύψους 830 εκατ. ευρώ. Η μείωση των εισφορών αγγίζει το 35%, καθώς μόλις το 55% των ασφαλισμένων καταβάλει εισφορές. Το ταμείο κατά το πρώτο πεντάμηνο του 2012 έχει απορροφήσει το 71% της επιχορήγησης, το 44% της συμμετοχής του κράτους και το 63% του συνόλου της αρχικής εγγεγραμμένης πίστωσης.

Στον ΟΓΑ, μόνο το 58% των ασφαλισμένων καταβάλλει τις εισφορές του και μόλις το 6% έχει ενταχτεί σε ρύθμιση οφειλών.

Σχετικά με τα επικουρικά, τα περισσότερα αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη μείωση των ασφαλισμένων έναντι των συνταξιούχων (ΤΕΑΠΟΚΑ, ΤΕΑΔΥ), αλλά και την απομείωση της περιουσίας τους λόγω του κουρέματος των ομολόγων.

Στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων εκκρεμούν 52.000 αιτήσεις για εφάπαξ βοήθημα και για να ικανοποιηθούν θα χρειαστούν περίπου 2 δισ. ευρώ.

Ο ΕΟΠΥΥ κινδυνεύει τους επόμενους μήνες να βρεθεί σε καθολική αδυναμία αποπληρωμής των άμεσων υποχρεώσεών του.

Ωστόσο οι οφειλές των φορέων που έχουν ενταχτεί στο ΕΟΠΥΥ και πρέπει να αποδίδονται σε μηνιαία βάση αγγίζουν 1,4 δισ. ευρώ (ΙΚΑ-ΟΑΕΕ-ΟΓΑ-ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου