Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

ΤΣΙΠΡΑΣ:"ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΕΥΡΩΠΑΪΣΤΕΣ, ΑΛΛΑ... ΜΕΡΚΕΛΙΣΤΕΣ!"

Ως «τελευταία στάση του Μνημονίου» χαρακτήρισε την κυβέρνηση Σαμαρά ο κ. Αλέξης Τσίπρας, συμπληρώνοντας, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσει την «αφετηρία της ανοικοδόμησης της κοινωνίας πάνω στα ερείπια που αφήνει η πολιτική σας».
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρότατη κριτική στην τρικομματική κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι η πολιτική του μνημονίου που ακολουθεί οδηγεί εκτός ευρώ, ενώ απευθυνόμενος στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση είπε: «Εσείς δεν είστε ευρωπαϊστές. Είστε Μερκελιστές».
Επιπροσθέτως, ο κ. Τσίπρας επέλεξε να εστιάσει τα αντιπολιτευτικά του πυρά προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, χαρακτηρίζοντάς τον ως «καθαρό αντίπαλο που δεν χρησιμοποίησε ποτε αντιμνημονιακές κορώνες όπως έκανε ο κ. Σαμαράς».
Ειδικότερα, επιχείρησε να αποδομήσει τις φράσεις του κ. Στουρνάρα για το ότι «η κρίση έφερε το Μνημόνιο» και πως «η κρίση φέρνει ευκαιρίες», σημειώνοντας «ότι την κρίση την έφεραν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές του 90 και τώρα έχουν το θράσος να καλούν τους πολίτεςνα πληρώσουν».
Τόνισε ότι αποτελεί «θράσος να λένε ότι φταίει η Αριστερά για τον κρατισμό όταν εσείς φτιάξατε το αναποτελεσματικό κράτος», ενώ σημείωσε ότι η εκτίναξη του ελλείμματος «δεν οφείλεται από την αύξηση δαπανών αλλά από τα περιορισμένα έσοδα από φόρους.Για δεκαετίες εκθρέψατε τον εκσυγχρονισμό της διαπλοκής και της διαφθοράς».
Εξήγησε ότι το Μνημόνιο επιδείνωσε την κρίση καθώς το χρέος,η ανεργία και τα λουκέτα στις επιχειρήσεις αυξήθηκαν ενώ τόνισε ότι «η πολιτική λιτότητας θέτει σε κίνδυνο το ευρώ».
Επιπροσθέτως, ανέφερε ότι η κρίση θα αποτελέσει ευκαιρία «για το μεγάλο κεφάλαιο,τις τράπεζες,τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Θα υπάρξουν ευκαιρίες για νέους μαυραγορίτες και όσους επέβαλαν στην τρόικα την διάλυση συλλογικών συμβάσεων. Γι αυτούς είναι η ευκαιρία. Και γι αυτούς που σκοπεύετε να δώσετε τις δημόσιες υποδομές».
Παράλληλα επανέλαβε την θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι το «Μνημόνιο αποτελεί έγκλημα και την απόλυτη ευθύνη έχει η τρόικα και όσοι κυβερνούν. Το πρώτο σταδιο είναι η λεηλασία της κοινωνίας. Το δεύτερο η λεηλασία του δημόσιου πλούτου και το τελευταίο η χρεοκοπία και η επιστροφή στην δραχμή»  Χρήστος Μπόκας
ΘΕΜΑ

Ψήφο εμπιστοσύνης με 179 «ναι» και 121 «όχι» έλαβε η κυβέρνηση συνεργασίας που συγκρότησαν μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά, κατά την ψηφοφορία που διεξήχθη αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής επί των προγραμματικών δηλώσεων.in.gr
ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου