Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

ΠΗΔΗΜΑ ΣΤΟ ΚΕΝΟ ή Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ...

Ένας 44χρονος απελπισμένος δικηγόρος, πήδηξε σήμερα στο κενό από την ταράτσα τριώροφης οικίας στο κέντρο της Αθήνας, επί της οδού Απόλλωνος 11 και άφησε την τελευταία του πνοή.
Ο άτυχος άντρας, που σύμφωνα με πληροφορίες δεν έμενε στην εν λόγω οικία, λίγο μετά τις 12:00 μπήκε από την είσοδο και κατευθύνθηκε στην ταράτσα από όπου και προχώρησε στο απονενοημένο διάβημα. Ειρωνεία; Ο αυτόχειρας σήμερα, αν ζούσε-ο θάνατός του ήταν ακαριαίος-, θα γιόρταζε τα γενέθλιά του…

Την ίδια περίπου ώρα στην Καρδίτσα, οινοποιός έδινε τέλος στην ζωή του με καραμπίνα.
Μερικές μέρες νωρίτερα, ο 50χρονος, αδερφός καλλιτέχνη έπεφτε στο κενό, στο Παλαιό Φάληρο, ακολουθώντας το απονενοημένο διάβημα του 36χρονου που στις 12 Ιουνίου έπεσε από το μπαλκόνι του στα Σεπόλια, του 57χρονου που δύο μέρες μετά αυτοκτόνησε με το όπλο του στο Αγρίνιο και τους δύο άνεργους ναυτικούς από Κω και Άνδρο.
Όλες αυτές οι αυτοκτονίες έχουν κοινό παρονομαστή την οικονομική κρίση και είναι λίγα μόνο από τα εκατοντάδες περιστατικά, τους τελευταίους μήνες, με πρωταγωνιστές απελπισμένους ανθρώπους που έδωσαν τέλος στην ζωή τους καθοδηγούμενοι από την απελπισία μπροστά στο οικονομικό αδιέξοδο.
Στην Αττική, το ποσοστό των αυτοκτονιών αυξάνεται κάθε χρόνο κατά 10%. Οι ειδικοί μιλούν για «έκφραση αξιοπρέπειας ανθρώπων που είχαν μάθει να ζουν διαφορετικά. Που πέρασαν από την απογοήτευση στην απελπισία, στην κατάθλιψη και τελικά στην αυτοκτονία».
Επιμένουν ωστόσο ότι η οικονομική κρίση δεν είναι η αιτία αλλά η αφορμή που οδηγεί τους ήδη αποφασισμένους στο τέλος. «Είναι το χέρι που τους σπρώχνει στο κενό».
http://www.enikos.gr/
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου