Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

ΜΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ-ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ

ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για την έγκριση του προϋπολογισμού, με σοβαρές διαρροές από το στρατόπεδο της συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ. Η εξέλιξη αυτή, μετά και τους μόλις 153 ψήφους υπέρ του πολυνομοσχεδίου - τέρας, επιβαιβεώνει ότι η συγκυβέρνηση έχει περιέλθει σε πτωτική πορεία που ελάχιστα απέχει από τα όρια της κατάρρευσης. Αναλυτικότερα ο προϋπολογισμός για το 2013 εγκρίθηκε με 167 ψήφους, αρνητική ήταν η ψήφος 128 βουλευτών ενώ 4 βουλευτές δήλωσαν παρόντες και ένας ήταν απών.
Ο βουλευτής της ΝΔ του νομού Λευκάδας Θ. Σολδάτος που ψήφισε παρών για τους προυπολογισμούς των υπουργείων Ανάπτυξης και Εργασίας,τέθηκε εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ.
Παράλληλα κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ψήφιση του προϋπολογισμού, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αποκάλυψε την πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξει διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος χωρίς να αναφερθεί σε συγκεκριμένα κεφάλαια προς αναθεώρηση. Εκφράζοντας μάλιστα τον "προβληματισμό"¨του για το άρθρο 60 του Συντάγματος, που κατοχυρώνει το απεριόριστο δικαίωμα γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση των βουλευτών, δήλωσε πως «πρέπει να δούμε μέχρι πού μπορεί να πάνε, με βάση το Σύνταγμα, αυτά τα όρια της ελευθερίας», και προσέθεσε ότι «δεν επιτρέπεται να ανατρέπονται αποφάσεις αντίθετες με αυτές που έχουν ληφθεί στο εσωτερικό των κομμάτων που οδηγούν και σε παραβίαση του καταστατικού τους, διότι έτσι αλλοιώνονται και οι πλειοψηφίες με βάση τις οποίες λαμβάνονται αποφάσεις μέσα στα κόμματα».
Οι δηλώσεις πυροδότησαν αντιδράσεις εντός του κοινοβουλίου.Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε λόγο για πρωτοφανή πράγματα και κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια κατάργησης της ιδιότητας του βουλευτή. Απευθυνόμενος στον κ. Αθανασίου τόνισε: «Εσείς δεν έχετε δικαίωμα να παρεμβαίνετε στην ανεξαρτησία και την υπόσταση του βουλευτή. Σε λίγο θα μας πείτε ότι η κυβέρνηση θα καθορίζει την ψήφο μας». Ο κ. Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι πρόκειται για ατόπημα και ζήτησε να τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός επί του ζητήματος.

ΧΙΛΛΙΑΔΕΣ ΛΑΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

Πολλές χιλιάδες λαού έδωσαν ξανά το παρών στο Σύνταγμα, διατρανώνοντας την απόφαση τους να συνεχίσουν τον ενωτικό αγώνα για να μην εφαρμοσθούν τα μνημονιακά μέτρα, να μην ψηφισθεί ο προϋπολογισμός - λαιμητόμος, να φύγει η τροϊκανή συγκυβέρνηση της καταστροφής και να ανοίξει μια νέα προοδευτική σελίδα για τη χώρα.
Συγκέντρωση ενάντια στην ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού πραγματοποιήθηκε, λοιπόν, στηνπλατεία Συντάγματος, ενώ τρείς συγκεντρώσεις και πορείες έλαβαν χώρα και στη Θεσσαλονίκη.
Διαδηλωτές με πανό του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων αριστερών κομμάτων και ομάδων συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κτίριο του κοινοβουλίου επί της οδού Αμαλίας.
Λίγο μετά τις 20.00 αποχώρησαν από το Σύνταγμα τα μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενώ νωρίτερα είχαν αποχωρήσει και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ.
Οι αστυνομικές δυνάμεις καταστολής είχαν αποκλείσει από νωρίς το Μέγαρο της Βουλής καθώς και τις δύο πλευρές της οδού Β. Γεωργίου Α' όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο Μ. Βρετάνια.
Στη Θεσσαλονίκη, ειρηνικά πραγματοποιήθηκαν οι τρεις πορείες του ΕΚΘ, του ΠΑΜΕ και των πρωτοβάθμιων σωματείων, Η συγκέντρωση του ΕΚΘ με πορεία από την πλατεία Αριστοτέλους, κατεθεύνθηκε προς το δημαρχείο Θεσσαλονίκης το οποίο τελεί υπό κατάληψη από τους εργαζόμενους του ΟΤΑ. Η πορεία του ΠΑΜΕ, μέσω Εγνατίας, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή και ολοκληρώθηκε στο άγαλμα του Βενιζέλου.

ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μικρή ένταση με τους ελάχιστους διαδηλωτές που έχουν μείνει στο Σύνταγμα. Με σπρωξιές τα ΜΑΤ τους απωθούν στην πλατεία.



20.11: ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ καθώς και άλλα μπλοκ αποχωρούν από το Σύνταγμα. Παραμένουν λίγοι μόνο διαδηλωτές μπροστά από τη Βουλή.

20.02: Συγκεντρωμένοι πολλοί διαδηλωτές ακριβώς μπροστά από τα ΜΑΤ.





20.00 Θεσσαλονίκη: Στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης κατέληξε πριν λίγο η πορεία των μελών του ΕΚΘ, της ΕΔΟΘ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και εργαζομένων στους ΟΤΑ. Στη συνέχεια, στο δημαρχείο θα πραγματοποιηθεί αντιρατσιστική συναυλία.

Κόσμος πέρασε τα κάγκελα μπροστά από τη Βουλή. Αμέσως εμφανίστηκαν τα ΜΑΤ.



19.41: Προσαγωγές διαδηλωτών έγιναν νωρίτερα και στο Χαλάνδρι.

Το πανό των εργαζομένων στον Αγ. Σάββα.





ΠΟΕ - ΟΤΑ
19.23: Αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο προσαχθέντες του πάρκου Ναυαρίνου αφού αποδείχθηκε ότι όντως έκαναν εργασίες στο πάρκο.

18.59 Θεσσαλονίκη: Πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης κάνουν αυτή την ώρα μέλη του ΕΚΘ, της ΕΔΟΘ και του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησαν νωρίτερα από την πλατεία Αριστοτέλους. Αφού έφτασαν στο δημαρχειακό μέγαρο Θεσσαλονίκης, ξεκίνησαν πορεία μαζί με τα πρωτοβάθμια σωματεία, εργαζόμενους της ΠΟΕ ΟΤΑ και μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που βρίσκονταν εκεί, προς το κέντρο της πόλης. Αυτή την ώρα έκλεισε η οδός Τσιμισκή. Η πορεία που θα ακολουθήσουν είναι Τσιμισκή- Βενιζέλου- Εγνατία- Αγγελάκη, για να καταλήξουν και πάλι στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης.

Πυκνός ο κόσμος μπροστά από τη Βουλή παρά το κρύο.




201 ευρώ σύνταξη!
18.23: Το ΠΑΜΕ έχει σταματήσει στην οδό Συντάγματος, αρχή Φιλελλήνων.

Μαζική και σήμερα η συγκέντρωση στο Σύνταγμα.



18.15: Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής τα ΜΑΤ προσήγαγαν ένα αγόρι και ένα κορίτσι επειδή βρήκανε στην τσάντα τους οικοδομικά εργαλεία. Οι προσαχθέντες εξήγησαν στους αστυνομικούς οτι είχαν τα εργαλεία μαζί τους καθώς προηγουμένως κάνανε βελτιωτικές εργασίες στο πάρκο Ναυαρίνου (γεγονός επιβεβαιωμένο από αυτόπτες μάρτυρες), στου οποίου τη συλλογικότητα συμμετέχουν. Οι αστυνομικοί τους προσήγαγαν τελικά και τους μετέφεραν στη ΓΑΔΑ, όπου κατευθύνονται ήδη οι δικηγόροι της νομικής βοήθειας.

Αστυνομικούς με πολιτικά και εξοπλισμό βίαιου διαδηλωτή καταγγέλλουν αυτόπτες πριν λίγο στην Κολοκοτρώνη.

"Να τους διώξουμε" το σύνθημα του κεντρικού πανό του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ.



17.52: Άρχισε η πορεία του ΠΑΜΕ από την Ομόνοια προς το Σύνταγμα.
"Δε θα φύγουνε αν δεν τους διώξουμε", το πανό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.



Τα πανό του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα.


17.26: Το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο Σύνταγμα.
17.18: Σε κάθε σταθμό του μετρό γίνονται έρευνες, που δεν τρομάζουν κανέναν!
17:10 Μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ με σύνθημα «Εμπρός για την κυβέρνηση της Αριστεράς» ξεκινά από το Μοναστηράκι για Σύνταγμα.
16.41: Πολλές προσαγωγές στο Αιγάλεω, η αστυνομία ελέγχει στο σταθμό του μετρό του Αιγάλεω όλες τις τσάντες των περαστικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου