Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Οι εργαζόμενοι απαντούν με απεργίες και κινητοποιήσεις στην κοινωνική λεηλασία (καλέσματα και ανακοινώσεις)

Οι τρόικες εξωτερικού κι εσωτερικού φέρνουν προς ψήφιση το τρίτο Μνημόνιο, δηλαδή την πλέον σκληρή εκδοχή αντικοινωνικών μέτρων. Οι εργαζόμενοι απαντούν με απεργίες και κινητοποιήσεις, με αποκορύφωμα τη 48ωρη γενική απεργία που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για τις 6-7 Νοεμβρίου. Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: 24ωρη απεργία τη Δευτέρα 5/1 σε Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ. Την ίδια μέρα, οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. θα συνεδριάσουν προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους κατά τη 48ωρη απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ την Τρίτη και τη Τετάρτη.
(Διαρκής ενημέρωση) Καλέσματα και ανακοινώσεις συμμετοχής στην 48ωρη απεργία της 6-7 Νοέμβρη: Και οι οδοντίατροι στην 48ωρη απεργία της 6-7 Νοέμβρη - Πενθήμερη πανελλαδική αποχή των δικηγόρων από Δευτέρα - Επαναλαμβανόμενες απεργίες αποφάσισαν οι οδηγοί ταξί -Κατάληψη στο Δήμο Αθηναίων τη Δευτέρα 5/11 - Συμμετοχή της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ στην 48ωρη απεργία - Κινητοποιήσεις και από τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ
Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στην ΕΡΤ
Συνεχίζονται οι επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες που προκήρυξε για την ΕΡΤ από την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών ΠΟΕΣΥ.
Στη σχετική ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΥ κάνει λόγο για περιστατικά λογοκρισίας στη δημόσια τηλεόραση που έρχονται να προστεθούν στις «αλλεπάλληλες καθημερινές παρεμβάσεις της τρικομματικής κυβέρνησης στο περιεχόμενο και τη θεματολογία των δελτίων ειδήσεων και των ενημερωτικών εκπομπών», ενώ διευκρινίζει ότι η απόφαση για τις ανωτέρω κινητοποιήσεις ελήφθη με τη συμμετοχή των προέδρων των Ενώσεων Συντακτών και ομόθυμη συναπόφαση της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΠΟΕΠΤΥΜ.
Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά στο θέμα που δημιουργήθηκε με τους παρουσιαστές της εκπομπής «Πρωινή Ενημέρωση» στη ΝΕΤ και στην απομάκρυνση -όπως καταγγέλλει- δημοσιογράφου της ΕΤ3 κατά την περιγραφή της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.
Η Ομοσπονδία ζητεί εξάλλου να μην παραχωρηθούν οι εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Κατεχάκη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και να "παγώσει" κάθε μεικτή και εξωτερική παραγωγή στη ΝΕΤ και την ΕΡΑ.
Αίτημα της ΠΟΕΣΥ είναι τέλος να διευκρινιστεί το μέλλον των συμβασιούχων, καθώς επίσης η υπογραφή ΣΣΕ στην ΕΡΤ.
Χθες Πέμπτη διοργανώθηκαν συγκέντρωση και συνέντευξη Τύπου στον προαύλιο χώρο του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευή, ενώ ανάλογες εκδηλώσεις έγιναν στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.
Απεργία στα μέσα μεταφοράς
Οι ηλεκτροδηγοί της ΣΤΑΣΥ πραγματοποιούν 24ωρη απεργία. Δεν θα λειτουργήσουν σήμερα το μετρό και ο ηλεκτρικός.
Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους «η ψηφοφορία του νομοσχεδίου για την κατάργηση της συμμετοχής του Δημοσίου σε στρατηγικού χαρακτήρα ΔΕΚΟ και όχι μόνο, άνοιξε ουσιαστικά το δρόμο των ιδιωτικοποιήσεων, προς όφελος των μεγαλοεπενδυτών.
Η εύθραυστη κυβερνητική συνοχή, μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως δικαιώνονται για άλλη μια φορά όσοι έχουν την πεποίθηση ότι η ύφεση δε θα σταματήσει, ακόμα και αν εκχωρηθεί στους ιδιώτες κάθε τι που έχει σχέση με το ελληνικό κράτος.
Επιπλέον, κατατέθηκαν στην ουσία ο προϋπολογισμός και τα επίπονα - σκληρά μέτρα που θα πλήξουν όλους τους παραγωγικούς τομείς, καθώς και τους άνεργους και τους συνταξιούχους.

Τέλος, η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε., εφαρμόζοντας τις "άνωθεν" εντολές, προβαίνει σε υλοποίηση ''διοικητικών πράξεων'' που θίγουν και προσβάλλουν τους εργαζόμενους σε αυτή»
Απεργούν οι μηχανικοί του Δημοσίου
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Μηχανικών Δημοσίου έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία για σήμερα, «κινητοποίηση που εντάσσεται στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των Διπλωματούχων Μηχανικών που έχουν ξεκινήσει από τις 8-10-2012», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της.
Η ομοσπονδία καλεί τους Διπλωματούχους Μηχανικούς να συμμετάσχουν στην παντεχνική συγκέντρωση στο Υπουργείο Οικονομίας (Σύνταγμα) σήμερα στις 12.00.
Τα αιτήματα της ομοσπονδίας μηχανικών δημοσίου όπως αναφέρονται στην ανακοίνωση είναι τα εξής: «Να σταματήσουμε την εξαθλίωση του κλάδου. Να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική που συντρίβει και την κοινωνία και τη χώρα».
http://www.left.gr/





Δεύτερη ημέρα αποχής των δικηγόρων της Αθήνας


Σήμερα επίσης είναι η δεύτερη ημέρα αποχής των δικηγόρων της Αθήνας από τα καθήκοντά τους, «σε ένδειξη διαμαρτυρίας έναντι των φημολογούμενων νομοθετικών ρυθμίσεων, ιδίως δε αυτών που άπτονται της παράστασης των Δικηγόρων κατά την υπογραφή συμβολαίων».






Τρίωρη στάση εργασίας κήρυξε για σήμερα Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ)


Η Ομοσπονδία πήρε την απόφαση αυτή προκειμένου να διευκολύνει τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που οργανώνουν οι επιστημονικοί φορείς των εκπαιδευτικών Γαλλικής, Γερμανικής, Καλλιτεχνικών, Πληροφορικής και Θεατρικών Σπουδών στο Υπουργείο Παιδείας, στο Μαρούσι, στις 12 το μεσημέρι.


Η στάση εργασίας καθορίζεται από τις 11 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι και με κύριο αίτημα την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών.






Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στου δήμους


Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων εξήγγειλε για το προσεχές διάστημα η ΠΟΕ-ΟΤΑ, αντιδρώντας στα μέτρα της κυβέρνησης που έρχονται προς ψήφιση στη Βουλή.
Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι αύριο Τετάρτη θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις σε όλους τους δήμους, ενώ μέχρι την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου θα έχουν ξεκινήσει οι καταλήψεις σε δημαρχεία, δημοτικά κτίρια και ΧΥΤΑ όλης της χώρας.
Παράλληλα, το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Νοεμβρίου θα απέχουν από την εργασία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου