Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

ΣΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ!

ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ! ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠ. ΔΙΟΙΚ. ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ  Έτοιμοι να μπλοκάρουν την παροχή στοιχείων για υπαγωγή υπαλλήλων τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας είναι οι δήμοι της χώρας, καθώς αυτό θα είναι προάγγελος μαζικών απολύσεων. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποφάσισαν να συνεχίσουν τις καταλήψεις δημαρχείων που στόχο έχουν την αναστολή της λειτουργίας των γραφείων προσωπικού, τα οποία είναι αρμόδια για την αποστολή των καταλόγων με τους υπαλλήλους, οι οποίοι, μέσω των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου - καρμανιόλα, μπαίνουν στον προθάλαμο της ανεργίας.
Οι κινητοποιήσεις έρχονται ενόψει και της εγκυκλίου που αναμένεται πιθανώς και σήμερα να στείλει τουπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την οποία θα εξειδικεύεται η εφαρμογή των νέων μέτρων. Ήδη, στη Θεσσαλονίκη τελούν υπό κατάληψη, από το πρωί της Δευτέρας, τα δημαρχείαΘεσσαλονίκης, Κορδελιού-Ευόσμου και Παύλου Μελά.
Αύριο (13/1) και μεθαύριο (14/11), οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοικηση θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι το τέλος του ωραρίου, ενώ θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις 12:30 έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (13/11 καιστην πλατεία Κλαυθμώνος (14/11).
Με την εγκύκλιο θα καλούνται οι διευθύνσεις προσωπικού των φορέων του Δημοσίου, μεταξύ των οποίων και οι δήμοι, να αποστείλουν εντός δέκα ημερών τον αριθμό των θέσεων που καταργούνταικαθώς και αντίγραφα των ατομικών διοικητικών πράξεων θέσης σε διαθεσιμότητα των υπαλλήλων που απασχολούνταν στις θέσεις αυτές. Η διαδικασία αφορά, σε πρώτη φάση, την κατάργηση οργανικών θέσεων διοικητικών κλάδων, στις οποίες υπηρετούν υπάλληλοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με σχέση αορίστου χρόνου και η πρόσληψή τους έγινε πριν εισαχθούν οι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου