Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΜΑΓΙΚΗ ΠΟΛΗ_ΑΝΟΙΚΕΙΑ ΠΟΛΗ

Προβολή ταινίας και εγκαίνια έκθεσης
Παρασκευή 30 Νοεμβρίου – Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012
Η καντίνα “SOUZY TROS” διοργανώνει ένα διήμερο εκδηλώσεων, σερβίροντας ζεστό τραχανά.
Την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου και το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012 στις 20:30 θα προβληθεί η ταινία “Μαγική Πόλη” του Νίκου Κούνδουρου (1954), ενώ παράλληλα η “SOUZY TROS” φιλοξενεί στο “Δωμάτιο των Καταστάσεων”, την εγκατάσταση “Ανοίκεια Πόλη” από το αρχιτεκτονικό δίδυμο Αλέξανδρος και Χρήστος Μπουρέλιας.
Στην εγκατάσταση “Ανοίκεια Πόλη”, οι αρχιτέκτονες Χρήστος και Αλέξανδρος Μπουρελιάς επιχειρούν να ανασύρουν τη χωρική εμπειρία του ανοίκειου, μέσα από κατασκευές ερειπίων που ενσωματώνουν τους δαίμονες που ζούν ενδόμυχα στη σκοτεινή πλευρά του συλλογικού ασυνείδητου.
Καταπιέζοντας πρωτόγονες αλήθειες, δημιουργήσαμε σαν κοινωνία διεστραμμένα τέρατα ασαφών, απροσδιόριστών επιθυμίων που οδήγησαν σταδιακά στην αποξένωση και την αναίρεση του οικείου, που με τη σειρά τους αφήσαν το αποτύπωμά τους στο αστικό τοπίο, υπό τη μορφή του Μοντερνισμού. Μόνο αναγνωρίζοντας και εκθέτωντας αυτές τις τρομακτικές εκδηλώσεις – αντανακλάσεις της απελπισίας, μπορούμε να ξεκινήσουμε ένα διαρκές ταξίδι μετασχηματισμού που οδηγεί στην προσωπική εξύψωση και το ωραίο και οριστικά στη σωτηρία.

Οργανωτική Ομάδα: Ελισάβετ Αντάπαση, Ευτύχης Ευθυμίου, Θεοδωρος Ζαφειρόπουλος, Γιώργος Λιόντος, Δημήτρης Μπακίρας, Ειρήνη Μπακίρα, Αλέξανδρος Μπουρέλιας, Χρήστος Μπουρέλιας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου