Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΑΝ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!  Ο ΛΑΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ! ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!
Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα η 48ωρη γενική απεργία! Μια πραγματική λαοθάλασσα μισθωτών, επαγγελματοβιοτεχνών,εμπόρων, ανέργων, νεολαίων, έχουν πλημμύρισαν την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και τις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας , προκειμένου να διατρανώσουν την
αντίθεση τους στο πολυνομοσχέδιο - οδοστρωτήραεργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, το οποίο κατατέθηκε χθες τη νύχτα της Δευτέρας (5/11) από την κυβέρνηση Σαμαρά και θα τεθεί προς ψήφιση τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (7/11).
Σε εξέλιξη βρίσκονται, αυτήν την ώρα, ογκώδεις πορείες και συλλαλητήρια στους κεντρικούς δρόμους όλων των πόλεων της Ελλάδας, ενώ, στην Αθήνα, η πλατεία Συντάγματος είναι κατάμεστη από κόσμο.
ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Ο Α.ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Η Α.ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Στη απεργιακή συγκέντρωση το "παρών" έδωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος, σε δηλώσεις του, ζήτησε να γίνουν εκλογές προκειμένου να σταματήσει η καταστροφή και να σωθεί ο λαός από τη νέα τυραννία.
                                           Η Γ.Γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κάνοντας δηλώσεις σε δημοσιογράφους , κάλεσε το λαό να προχωρήσει σε οργανωμένη απειθαρχία και ανυπακοή όχι μόνο στις αποφάσεις της κυβέρνησης αλλά γενικότερα στο σύστημα, προκειμένου η αντεπίθεση να καταλήξει στην κατάργηση των μονοπωλίων, στην απεμπλοκή από τις δεσμεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή την αποδέσμευση.
ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΠΑΚΕΤΟ:ΔΡΙΜΕΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΚΑΤΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Π.ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: "ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΥΠΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΜΑΝΔΥΑ"

Σε κλίμα έντασης ξεκίνησε από το πρωί της Τρίτης (6/11) στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τις διατάξεις των νέων σφαγιαστικών μέτρων.

Στην Επιτροπή Οικονομικών, απορρίφθηκε από τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), η εύλογη ένσταση που είχε διατυπώσει η αντιπολίτευση για την απόφαση της μνημονιακής συγκυβέρνησης να εισαχθεί προς συζήτηση στη Βουλή, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος(!), το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα μέτρα συμφωνίας των κυβερνητικών συνεταίρων με την τρόϊκα και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2013-2016.Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, υπεραμύνθηκε της διαδικασίας, τονίζοντας ότι είναι προϋπόθεση για την άμεση εκταμίευση της δόσης, προκειμένου να αποφευχθεί μια άτακτη χρεοκοπία.

«Εισάγεται με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, διότι περιέχει διατάξεις για την εφαρμογή μνημονιακών μας υποχρεώσεων, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την άμεση εκταμίευση της δόσης» ανέφερε ο κ. Στουρνάρας και πρόσθεσε:

«Με λίγα λόγια, η άμεση εκταμίευση είναι απαραίτητη για την αποφυγή μιας άτακτης χρεοκοπίας. Κατανοώ τις ενστάσεις που εκφράζονται για τη διαδικασία του κατεπείγοντος, όμως όλα τα υπουργεία κινούμαστε σε ένα εντελώς ασφυκτικό πλαίσιο για να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει και παράκαμψη των κοινοβουλευτικών διαδικασιών».

'Αμεση ήταν η αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, που «επιτέθηκε» στον υπουργό Οικονομικών κατηγορώντας τον για «μεγάλο θράσος» και χαρακτηρίζοντας την εισήγησή του «κατάπτυστη», «εισήγηση, που θυμίζει άλλες σκοτεινές εποχές, που έζησε η χώρα επί χούντας και νομίζαμε ότι είχαν περάσει».

«Εισηγείστε ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Καταργείτε το κοινοβούλιο. Κουρελιάζετε τονκανονισμό και το Σύνταγμα, προκειμένου να επιβάλετε στη χώρα μια αδίστακτη μνημονιακή χούντα υπόκοινοβουλευτικό μανδύα. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να πάτε με αυτές τις διαδικασίες που ουδέποτε εφαρμόστηκαν στο κοινοβούλιο σε περίοδο Δημοκρατίας. Δεν έχετε τη νομιμοποίηση να προχωράτε σε άνομες πράξεις».

ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σήμερα η πρώτη ημέρα του καυτού απεργιακού διημέρου εν όψει της ψήφισης του πακέτου των νέων σφαγιαστικών μέτρων στη Βουλή.
Στην Θεσσαλονίκη αρκετές είναι οι συγκεντρώσεις. Συγκεκριμένα το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η ΕΔΟΘ διοργανώνουν συγκέντρωση στις 10:30 μπροστά στο ΕΚΘ ενω η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων διοργανώνει προσυγκέντρωση στις 09.30 στην Καμάρα.
Το ΠΑΜΕ ακόμη διοργανώνει συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στο Άγαλμα Βενιζέλου ενώ η Πρωτοβουλία για στο συντονισμό σωματείων βάσης, εργαζομένων, ανέργων και συλλογικοτήτων διοργανώνει συγκέντρωση στις 09.30 στο συντριβάνι.
ΑΘΗΝΑ

14.16: Αποχωρούν σταδιακά οι διαδηλωτές από το Σύνταγμα
13.53: "Η τρικομματική κοινοπραξία του μνημονίου, προκειμένου να γαντζωθεί στην εξουσία, παραδίδει τη χώρα ενέχυρο στους δανειστές. Παραδίδει την κοινωνία στην πυρά του τρίτου μνημονίου. Ξεφτιλίζουν και καταρρακώνουν το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία. Μετατρέπουν τη Βουλή σε μια λέσχη επικύρωσης των διαταγμάτων της τρόικα. Δεν θα τους αφήσουμε. Δεν θα τους αφήσουμε να παραδώσουν τη χώρα. Θα τους αναγκάσουμε να προσφύγουν πολύ σύντομα στη λαϊκή ετυμηγορία. Θα πάρουμε πίσω τη χώρα, την αξιοπρέπεια, τα όνειρα των νέων ανθρώπων. Δεν θα τους αφήσουμε να καταστρέψουν ό,τι έχει απομείνει. Ζητάμε εκλογές. Εκλογές τώρα για να σταματήσει η καταστροφή. Για να μιλήσει ο λαός, για να σωθεί ο λαός από τη νέα τυραννία" δήλωσε στην απεργιακή συγκέντρωση ο Α. Τσίπρας.
13.45: Παραμένει αποκλεισμένος ο δρόμος μπροστά από τη Μεγάλη Βρετανία από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ!
13.21: Συνεχίζουν να φτάνουν μπλοκ συνδικάτων και οργανώσεων στο Σύνταγμα. Γεμίζει η Αμαλίας.Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ
13.10: Διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν αποκλείσει το δρόμο μπροστά από τη Μεγάλη Βρετανία και δεν επιτρέπουν την πρόσβαση των διαδηλωτών στο Σύνταγμα.
13.02: Πυκνώνουν οι διαδηλωτές στο Σύνταγμα καθώς καταφθάνουν μπλοκ.
12.46: Αποχωρεί το ΠΑΜΕ από το Σύνταγμα. Στην Κλαυθμώνος τα Πρωτοβάθμια
12.00: Στο Σύνταγμα παραμένει το ΠΑΜΕ. Στο Πεδίο του Άρεως η συγκέντρωση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.Στο Μουσείο τα Πρωτοβάθμια
11.40: Κλιμάκιο Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις κινήσεις της Αστυνομίας, με στόχο όπως αναφέρουν "την αποτροπή βίαιων, παράνομων και αντιδημοκρατικών ενεργειών, που φαλκιδεύουν αυτοτελώς το δημοκρατικό πολίτευμα και τον πυρήνα της συνταγματικής τάξης". Αυτή την στιγμή βρίσκονται στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα προκειμένου να παρακολουθούν και ζητουν τα στοιχεία αστυνομικών που προχωρούν σε αναίτιες και προληπτικές προσαγωγές πολιτών.
Ξεκινά η πορεία του ΠΑΜΕ και βρίσκεται στην Σταδίου.
11.12: Δήλωση της Α. Παπαρήγα στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ: "Καλούμε το λαό να προχωρήσει σε συστηματική και καλά οργανωμένη απειθαρχία και ανυπακοή όχι μόνο στις αποφάσεις της κυβέρνησης αλλά γενικότερα στο σύστημα. Αυτή είναι η καλή αρχή για να οργανωθεί η αντεπίθεση που πρέπει να καταλήξει στην κατάργηση των μονοπωλίων, στην απεμπλοκή από τις δεσμεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή την αποδέσμευση. Οποιαδήποτε άλλη λύση που προτείνεται είναι εντός των τειχών".
10.59: Σε εξέλιξη η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην οποία είναι παρούσα και η Α. Παπαρήγα
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

13.44: Αποχώρησε η πλειοψηφία των διαδηλωτών από το υπ. Μακ.Θράκης
13.04 Στο υπ. Μακεδονίας- Θράκης φτάνει η πορεία από το ΕΚΘ.
12.57: Σύμφωνα με νεότερες εκτιμήσεις οι διαδηλωτές της πορείας που ξεκίνησε από το ΕΚΘ αγγίζουν τους 17.000.
12.54: Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις μεγάλη η συμμετοχή στην απεργία των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ που αγγίζει το 80% όπως και σε άλλους κλάδους του Δημοσίου όπως οι ΟΤΑ και οι εργαζομενοι στα ασφαλιστικά ταμεία.
12.42:Πολλά σωματεία και οργανώσεις στην πορεία που ξεκίνησε από το ΕΚΘ. Μπροστά το πανό του Εργατικού Κέντρου και ακολουθούν μπλοκ σωματείων, ΕΛΜΕ,ΟΛΜΕ,ΕΛΠΕ,Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων, ΕΥΑΘ,ΟΛΘ κ.α Μεγάλα μπλοκ των ΣΥΡΙΖΑ, ΟΤΑ και Φοιτητικών Συλλόγων, ακολουθούν τα μπλοκ της ΟΚΔΕ,ΑΝΤΑΡΣΥΑ,Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα.
12.36: Στο υπ. Μακεδονίας Θράκης η κεφαλή της πορείας του ΠΑΜΕ. Η πορεία που ξεκίνησε από το Συντριβάνι πραγματοποιήσε συμβολική διαμαρτυρίας έξω από το βιοτεχνικο επιμελητήριο.
12.30: Επί της Εγνατίας με Αγ. Σοφίας η πορεία που ξεκίνησε από το ΕΚΘ. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις 6.000 διαδηλωτές το ΠΑΜε, 13,500 η πορεία που ξεκίνησε από το ΕΚΘ.
12.07: Συγκροτούνται τα μπλοκ στο ΕΚΘ. Σελίγο θα ξεκινήσει η πορεία
12.04: Προς ΕΚΘ η πορεία φοιτητικών συλλόγων και πρωτοβάθμιων σωματείων
11.49: Ξεκινά η προσυγκέντρωση από την Καμάρα και βρίσκεται επί της Εγνατίας.
11.48: Φωτογραφία από την συγκέντρωση του ΕΚΘ
11.44: Ξεκίνησε η συγκέντρωση του ΕΚΘ.
11.38: Ξεκίνησε η πορεία του ΠΑΜΕ επι της Εγνατίας
11.34: Στην εγνατία η συγκέντρωση που ξεκίνησε από το Συντριβάνι με τα μπλοκ των Σωματείο Βιο. Μετ., Πρωτοβουλία για στο συντονισμό σωματείων βάσης, εργαζομένων, ανέργων και συλλογικοτήτων, Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στην Βιο. Μετ., και ένα αναρχικό μπλοκ.
11.25: Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ
11.02: Ξεκινά να συγκεντρώνεται κόσμος στο ΕΚΘ και στο Αγ. Βενιζέλου
10.46: Φοιτητές που πρόσκεινται στο ΚΚΕ κατευθύνονται με οργανωμένο μπλοκ προς την συγκέντρωση του ΠΑΜΕ από την Εγνατία.
10.40: Ξεκίνησαν οι συγκεντρωμένοι από την ΕΥΑΘ και κατευθύνονται στο ΕΚΘ.
08:40:Κέντρο απεργιακού αγώνα η ΕΥΑΘ
ΚΡΙΣΙΜΟ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ "ΠΑΡΩΝ" ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ (7/11)!

Κρίσμο να δωθεί μαζικά το "παρών" το απόγευμα της Τετάρτης (7/11 στις 17.00) έξω από τη Βουλή, όπου θα τεθεί προς ψήφιση το αντιλαϊκό πολυνοσχέδιο.

Ξεχωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια διοργανώνει την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζομένους να παραμείνουν στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια της συζήτησης και ψήφισης των μέτρων στη Βουλή, περικυκλώνοντάς την.

Κάλεσμα συμμετοχής στην προσυγκέντρωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων στους Στύλους Ολυμπίου Διός, στις 17.00, απευθύνει ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος.

ΠΩΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (7/11)

Μετρό και ηλεκτρικός θα λειτουργήσουν αύριο από τις 15.00 έως τη λήξη της βάρδιας για να εξυπηρετηθούν όσοι θέλουν να δώσουν το παρών στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 17.00 στο Σύνταγμα.
Λόγω της απεργίας του προσωπικού στον προαστιακού, οι συρμοί του μετρό δεν θα κινηθούν στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο.
Από τις 12 θα αρχίσουν να εκτελούνται τα δρομολόγια του τραμ .
Λεωφορεία και τρόλεϊ δεν θα κινηθούν για δεύτερο συνεχές 24ωρο.

ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου στις απεργιακές συγκεντρώσεις στην Πάτρα ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Νωρίτερα ξεκίνησε η πορεία του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας, που αρχικά είχε πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της Πάτρας θα κάνει αύριο συγκέντρωση στις 5 το απόγευμα μπροστά στο κτήριο του Κέντρου.

Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε ξεχωριστή συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου, όπου δίνει ραντεβού και αύριο.








                                     
ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ-YΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ         
Συνεχίζουν την κατάληψη του κτιρίου της Περιφέρειας Κρήτης οι συνδικαλιστές, μία κατάληψη που ξεκίνησε αφού ολοκληρώθηκε η μεγαλειώδης, όπως χαρακτηρίστηκε, πορεία διαμαρτυρίας , με αιχμή τα νέα μέτρα που ψηφίζονται αύριο απο τη Βουλή.
Με τη βοήθεια ενός τρακτέρ, και προκειμένου να μην υποστεί ζημιές η είσοδος του κτιρίου, συνδικαλιστές ανέβηκαν στο μπαλκόνι και ανήρτησαν πανό, ενώ και στη συνέχεια προχώρησαν σε κατάληψη του κτιρίου. Στόχος των καταληψιών, σύμφωνα και με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου είναι να παραμείνουν εκεί τουλάχιστον μέχρι αύριο το πρωί .
Άνευ προηγουμένου είναι η δυναμική των απεργιακών κινητοποιήσεων που με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν στο Ηράκλειο.

Η αρχή έγινε με την κατάληψη της Τράπεζας της Ελλάδος από την ΟΕΒΕΝΗ και ακολούθησε ο αποκλεισμός της Α ΔΟΥ από στελέχη του ΠΑΜΕ. Το "ληστρικό τραπεζικό σύστημα" θέλησαν να καυτηριάσουν οι επαγγελματοβιοτέχνες μέλη της ΟΕΒΕΝΗ, που βρέθηκαν από νωρίς το πρωί έξω από το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος, στο κέντρο του Ηρακλείου , πραγματοποιώντας αποκλεισμό και μη επιτρέποντας στους εργαζόμενους στην τράπεζα να μπουν μέσα.

Την ίδια ώρα πολλά καταστήματα στο κέντρο της πόλης είναι από το πρωί κλειστά, ενώ ο εμπορικός σύλλογος με απόφασή του ... κατεβάζει ρολά στην τοπική αγορά σήμερα, μετά τις 11.00 και αύριο όλη την ημέρα.

Ολόκληρη η πόλη βρίσκεται σε απεργιακό κλοιό και μια λαοθάλασσα πραγματοποιεί ειρηνική και συνάμα δυναμική πορεία με έντονο παλμό στους δρόμους της πόλης.

Μάλιστα, οι διοργανωτές των κινητοποιήσεων εκτιμούν ότι η εντυπωσιακή παρουσία του κόσμου έχει ξεπεράσει ακόμη και το προηγούμενο μεγαλειώδες συλλαλητήριο, στην προηγούμενη απεργία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το απόγευμα της Τετάρτης (7/11), την ώρα που τίθενται τα μέτρα σε ψηφοφορία στη Βουλή, προγραμματίζεται παγκρήτιο συλλαλητήριο στην πόλη.
ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣΚΡΗΤΗΣ:ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
Κάλεσμα σε πολίτες (ανάμεσά τους και μουσικούς) για στήριξη, απευθύνουν οι φορείς που προχώρησαν σε κατάληψη της Περιφέρειας Κρήτης. Και παράλληλα, απευθύνουν ανοιχτή επιστολή προς τους βουλευτές του νομού, καλώντας τους «να μη βουτήξουν τα χέρια τους στο αίμα», να μην ψηφίσουν τα μέτρα αύριο.
Ολόκλρο το σχετικό δελτίο Τύπου με το κάλεσμα για στήριξη της κατάληψης έχει ως εξής:
«Μεγάλη, μαζική συμμετοχή του Ηρακλειώτικου λαού στο σημερινό συλλαλητήριο που οργάνωσαν οι φορείς του νομού
Μετά το τέλος της μεγαλειώδους πορείας οι φορείς και πολίτες προχωρήσαμε σε κατάληψη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δημαρχείου Ηρακλείου (ΠΟΕ-ΟΤΑ) για να εκφράσουμε έμπρακτα την αντίθεση της κοινωνίας στις καταστροφικές πολιτικές και τα μέτρα που οι εντολοδόχοι κυβερνητικοί εταίροι θέλουν, με πραξικοπηματικό τρόπο και διαδικασίες fast track, να περάσουν από τη Βουλή των Ελλήνων.
Η κατάληψη συνεχίζεται και αποτελεί κέντρο αγώνα και δράσης για να ανατρέψουμε τα μνημόνια, τις Τρόικες και να ανοίξουμε ένα δρόμο προς την ελπίδα.Καλούμε όλους τους πολίτες του Ηρακλείου
να αγκαλιάσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και να συμμετέχουν μαζικά
στην κατάληψη της περιφέρειας.Απόψε η κατάληψη θα πλαισιωθεί με διάφορες δράσεις (μηχανοκίνητη πορεία 5:00 μ.μ., μουσική, τραγούδι, κ.λπ.)

Αύριο Τετάρτη, στην πλ. Ελευθερίας:
στις 10:00πμ συγκέντρωση και μηχανοκίνητη πορεία
και στις 5:00μμ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ συλλαλητήριο

Αγωνιζόμαστε, για να μην περάσουν τα νέα μέτρα
Όχι στη φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού
Όχι στην εγκατάλειψη των κοινωνικών παροχών
Όχι στο ξεπούλημα της Ελλάδας
Όχι στην παραχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας

για να μη ζήσουμε σαν δούλοι

Ο σημερινός αγώνας δεν είναι μια απλή κινητοποίηση. Είναι αγώνας διαρκείας ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

Καλούμε τους μουσικούς να συμβάλουν με τη μουσική τους.06.11.2012

Το συντονιστικό φορέων και πολιτών»

Η ανοιχτή επιστολή των φορέων και πολιτών προς του βουλευτές του νομού :

Οι εκπρόσωποι των παραγωγικών, επιστημονικών και συλλογικών φορέων του νομού Ηρακλείου, σας μεταφέρουμε το ηχηρό, αποφασιστικό, δυναμικό μήνυμα της Ηρακλειώτικης κοινωνίας από την υπό κατάληψη Περιφέρεια Κρήτης:

«Είναι ώρα ευθύνης και οφείλετε να αναλάβετε το μερίδιο που σας αναλογεί.
Τα μέτρα που καλείστε να υπερψηφίσετε αποτελούν το τελειωτικό χτύπημα σ’ ένα λαό που βιαίως φτωχοποιείται τα 2,5 τελευταία χρόνια, επιταχύνουν το ξεπούλημα κάθε οικονομικής δυνατότητας και δυναμικής της πατρίδας μας, υποθηκεύουν την εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία της χώρας και αμφισβητούν ακόμα και το αναφαίρετο δικαίωμα της πρόσβασης σε βασικά δημόσια αγαθά (νερό, φυσικό αέριο, ηλεκτρικό ρεύμα).
Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για την περίοδο 2013-2016 και ο προϋπολογισμός του 2013 «στάζουν αίμα» ακρωτηριάζουν λαϊκά εισοδήματα και εργασιακά δικαιώματα, κατακρεουργούν κοινωνικές παροχές, κατεδαφίζουν τη δημόσια παιδεία και υγεία, χωρίς μάλιστα κανένα δημοσιονομικό όφελος.

Μην βουτήξετε τα χέρια σας στο αίμα ψηφίζοντας μια ακόμη δόση βαρβαρότητας!
Ο ισχυρισμός της κομματικής πειθαρχίας ή και της άγνοιας δεν μπορούν πλέον να πείσουν κανέναν. Αν δεν προλαβαίνετε να μελετήσετε το «ένα άρθρο των 800 σελίδων», εντός δύο ημερών, αρνηθείτε να συμμετάσχετε στο νέο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Μην υποκύπτετε σε εκβιασμούς!

Ο κάθε βουλευτής υποχρεούται να υπακούει στο λαό και στο σύνταγμα, σε κάθε άλλη περίπτωση κρίνεται από όλους εμάς που εκφράζουμε την κοινωνία του Ηρακλείου ως ανεπιθύμητος.
Πείτε επιτέλους το ΟΧΙ που απαιτεί ο λαός που σας επέλεξε να τον εκπροσωπήσετε στο ελληνικό κοινοβούλιο!»


Ηράκλειο 06.11.2012
Το συντονιστικό των φορέων νομού Ηρακλείου

ΦΟΡΕΙΣ που ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ στο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ:
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΔΕΔΥ
ΟΕΒΕΝΗ
ΟΑΣΝΗ
ΣΕΚΝΗ
ΤΕΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
ΠΟΕ-ΟΤΑ
ΕΛΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ «ΔΟΜΗΝΙΚΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ»
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
ΛΑΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΩΝ
Και άλλες συλλογικότητες της πόλης και του νομού.


ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ


Στα Γιάννενα πραγματοποιούνται δύο συγκεντρώσεις και τις δύο μέρες της γενικής απεργίας. Την Τρίτη (6/11) στις 10.30 στο Εργατικό Κέντρο και στο δημαρχείο (ΠΑΜΕ) και αύριο την ίδια ώρα στο δημαρχείο και πάλι από το ΠΑΜΕ και το απόγευμα στην περιφέρεια από όλους τους υπόλοιπους.
Κλειστά θα είναι την Τρίτη (6/11) τα καταστήματα της πόλης, ενώ σε κινητοποίηση βρίσκονται και οι εργαζόμενοι στο δήμο Ιωαννιτών.
Χθες, οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι της πόλης, μέλη της ΕΣΗΠΕΗΝ και μη, έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηλία Θεοδωρίδη, καταθέτοντας ψήφισμα για την ενσωμάτωση του ταμείου τους στον ΕΟΠΥΥ.

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ

Χιλιάδες κόσμου ξεχύθηκαν σήμερα στους δρόμους του Βόλου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα και στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας, ενώ για αύριο Τετάρτη προγραμματίζεται δυναμική παρουσία, στην Αθήνα, με λεωφορεία που θα ξεκινήσουν στις 11 το πρωί από το Δημαρχείο Βόλου. Στα θετικά της ημέρας, είναι ότι ΕΚΒ, ΑΔΕΔΥ και πρωτοβάθμια Σωματεία, έκαναν κοινή πορεία, με την τρίτη συγκέντρωση, της Ανοιχτής Συνέλευσης Μαγνησίας και κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Η πορεία, ο όγκος της οποίας ήταν περίπου από την Κ. Καρτάλη, μέχρι τη Μαυροκορδάτου, κατευθύνθηκε στο γραφείο του αντιπροέδρου της Βουλής Θανάση Νάκου, όπου έμεινε συμβολικά για 10 λεπτά της ώρας, ενώ ακούστηκαν συνθήματα του στιλ «να μην επιστρέψει στο Βόλο, αν ψηφίσει τα μέτρα».

Στη συγκέντρωση της Πλατείας Ελευθερίας, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου Θανάσης Παπαδημόπουλος, δήλωσε ότι το μήνυμα της σημερινής ημέρας, είναι να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο, αλλαγή της πολιτικής, να υπάρξουν κοινωνικά μέτρα για τους εργαζόμενους και, επί τέλους, να διώξουμε την τρόικα, που έχει εγκατασταθεί στην Ελλάδα και κυριαρχεί στον Ελληνικό λαό. «Οι εργαζόμενοι δεν την αποδέχονται σε καμία περίπτωση και θα δώσουμε τον αγώνα να τους διώξουμε», ανέφερε.

Ο πρόεδρος του Ν.Τ. Μαγνησίας της ΑΔΕΥ, δήλωσε ότι μέχρι να αλλάξει αυτή η πολιτική, ο κόσμος θα βρίσκεται στο δρόμο. Όπως ανέφερε «πλέον δεν έχουμε να δώσουμε τίποτα, μας τα πήραν όλα. Ο αγώνας θα είναι συνεχής και διαρκής».

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Κώστας Κόγιας, τόνισε ότι επίκειται κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με συνέχιση του αγώνα και στα Δικαστήρια. Όπως τόνισε «η Κίνηση Ελπίδας Πολιτών, θα καταθέσει στις 28 Νοεμβρίου, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και στον Άρειο Πάγο, αγωγή για κατάφορη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να έχει υποθηκεύσει το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας. Εάν η κυβέρνηση δεν μπορεί να καθοδηγήσει τις τύχες των πολιτών, το μόνο καλό που μπορεί να μας κάνει είναι να μας απαλλάξει από την παρουσία της».

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΝΑΚΟΥ
Η κοινή πορεία ξεκίνησε από την Πλ. Ελευθερίας και, μέσω των οδών Ιωλκού, Ιάσονος, κατευθύνθηκε στο θόλο του Π.Θ., όπου κατευθύνθηκε η δεύτερη πορεία, προκειμένου να κάνει συνέλευση, για ν’ αποφασίσει την παραπέρα στάση της.

Στη συνέχεια ανέβηκε την Κ. Καρτάλη, έστριψε δεξιά στην οδό Γαλλίας και ανηφόρισε τη Σπυρίδη, για να κάνει δεκάλεπτη διαμαρτυρία έξω από το πολιτικό γραφείο του αντιπροέδρου της Βουλής Θανάση Νάκου, όπου οι Θαν. Παπαδημόπουλος και Κ. Κόγιας παρέδωσαν ψήφισμα στον υπεύθυνο του γραφείο, στην είσοδο της πολυκατοικίας, καθώς το γραφείο του αντιπροέδρου ήταν κλειστό.
Κατά τη δεκάλεπτη παραμονή της πορείας του ΕΚΒ έξω από το γραφείο ακούστηκαν συνθήματα όπως «λαμόγιο Νάκο τα μέτρα αν ψηφίσεις σε αυτή την πόλη να μην ξαναγυρίσεις».

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Κώστας Κόγιας τόνισε ότι «ήρθαμε για να διατρανώσουμε τη φωνή μας και να πούμε ότι πια κοινωνία του Βόλου δεν αντέχει. Ο κ. Νάκος χρειάζεται να σκεφτεί ότι αυτά τα μέτρα θα φέρουν σε πάρα πολύ δύσκολη θέση όλη την κοινωνία. Καλούμε τον Αντιπρόεδρο της Βουλής να μην ψηφίσει τα μέτρα και να στηρίξει τον τόπο του και την περιοχή του. Πιστεύουμε ότι θα πράξει το αυτονόητο. Αν ψηφίσει αυτά τα μέτρα θα έχει την κατακραυγή όλων των ανθρώπων».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου, Θανάσης Παπαδημόπουλος, δήλωσε ότι «το συνδικαλιστικό κίνημα, το ΕΚΒ, αυτό που έχει να πει διά μέσω της φωνής των εργαζομένων είναι ότι, όσοι ψηφίσουν το νομοσχέδιο έκτρωμα δεν έχουν καμία θέση στην πόλη τους. Καταδικάζουν και σκοτώνουν την εργατική τάξη. Όταν θα ψηφίσει ας μείνει κάτοικος άλλης πόλης κι άλλης χώρας».

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Όσον αφορά στα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία, Στα μεγάλα εργοστάσια η συμμετοχή στην απεργία περίπου 80% και το μήνυμα δόθηκε στην κυβέρνηση και στους δημόσιους υπαλλήλους κυμάνθηκαν στο 50%. Όσον αφορά στους καθηγητές, η ΕΛΜΕ ανακοίνωσε, ποσοστό συμμετοχής 13% στην απεργία, ενώ τέσσερα σχολεία τελούν υπό κατάληψη.
ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δύο απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη (6/11) στην πόλη της Λάρισας ,με έντονο παλμό, κατά των νέων μέτρων της λαϊκής εξαθλίωσης και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Την Τετάρτη (7/11) πρόκειται να πραγματοποιηθούν νέες ειρηνικές και δυναμικές συγκεντρώσεις με ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή λόγω της ψηφοφορίας για τα νέα μέτρα στη Βουλή.
Την Τρίτη (6/11) πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση σήμερα στις 10.30 στην πλατεία Ταχυδρομείου και την Τετάρτη (7/11) στις 5.30 μ.μ. πραγματοποιείται στην πλατεία Ταχυδρομείου.
Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της πόλης την Τρίτη (6/11) στις 10.30 στην κεντρική πλατεία και την Τετάρτη (7/11) στις 6 μ.μ.πραγματοποιεί συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης.

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΝΙΑ

Με συγκεντρώσεις και ειρηνικές, δυναμικές πορείες στις οποίες η συμμετοχή ήταν εφάμιλλη αυτής του Οκτωβρίου οι Χανιώτες εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο πολυνομοσχέδιο που έφερε προς ψήφιση στη βουλή η κυβέρνηση, αλλά και στην κατάθεση του προϋπολογισμού λαιμητόμου.

Η απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου της πόλης στην οποία συμμετείχε το σύνολο σχεδόν των φορέων, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της δημοτικής αγοράς και η αντίστοιχη που οργάνωσαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην πλατεία 1866.

«Αντίσταση του λαού ώστε να μην εφαρμοστούν στην πράξη τα μέτρα» ήταν το κεντρικό σύνθημα του ΠΑΜΕ τα μέλη του οποίου κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους των Χανίων με κατάληξη την αντιπεριφέρεια.

Στην απεργιακή συγκέντρωση, μετά τους χαιρετισμούς από εκπροσώπους των φορέων που συμμετείχαν, ακολούθησε πορεία στο κέντρο των Χανίων με τελικό προορισμό επίσης την αντιπεριφέρεια.

Οι συμμετέχοντες με πανό και συνθήματα ζητούσαν να μην ψηφιστούν τα μέτρα.

«Οι εργαζόμενοι και με τη σημερινή τους κινητοποίηση λένε όχι στα μέτρα που προωθούνται» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων, ενώ ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ ζήτησε από τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα «να ακυρώσουν στην πράξη τις επιταγές της τρόικας που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση».

Με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου τα καταστήματα ήταν ανοικτά, ωστόσο σε πολλά από αυτά έμποροι είχαν κρεμάσει μαύρες κορδέλες σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Κλειστά παρέμειναν τα φαρμακεία της πόλης και η εξυπηρέτηση όσων είχαν ανάγκη από φάρμακα γινόταν από τα εφημερεύοντα.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων πραγματοποιήθηκε συμβολικός αποκλεισμός του κτιρίου της αντιπεριφέρειας Χανίων από τις 11 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι.

«Η τρικομματική, μνημονιακή συγκυβέρνηση, σε αγαστή συνεργασία με την τρόϊκα, ετοιμάζεται να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στην ελληνική κοινωνία. Στο χέρι μας είναι να τους σταματήσουμε. Να ανατρέψουμε τις πολιτικές τους!», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ. Στην ανακοίνωση απευθύνεται κάλεσμα - συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Δημοτικής Αγοράς και στη συγκέντρωση της Τετάρτης στο Ηράκλειο.

Στη 48ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία συμμετέχει και ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων, απεργώντας «και πάλι ενάντια στα μέτρα εξαθλίωσης του λαού, που δεν δίνουν καμία πιθανότητα διεξόδου της χώρας από την κρίση», όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση.

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι δικηγόροι των Χανίων, συνεχίζοντας την αποχή από τα καθήκοντά τους μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή. Παράλληλα γνωστοποιούν ότι θα μετέχουν στην συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, θα κλείσουν τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου αύριο και θα πραγματοποιήσουν συμβολικό αποκλεισμό του Δικαστικού Μεγάρου Χανίων αύριο από 9π.μ. έως 12 το μεσημέρι.

«Αγώνας Διαρκείας για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα, για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση, να διώξουμε την τρόικα (ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ) και την πολιτική τους».
Αυτό είναι το μήνυμα της ΕΛΜΕ Χανίων, η οποία καλεί σε συμμετοχή στην διήμερη απεργιακή κινητοποίηση.

Κινητοποιήσεις και για τους εργολήπτες, με τον Σύνδεσμο Εργοληπτών Δημοσίων Εργων Ν. Χανίων, να γνωστοποιεί ότι στο πλαίσιο της απόφασης του Δ.Σ., στη συνεδρίασή του στις 05-11-12, αποφάσισε σε εναρμόνιση της απόφασης του ΤΕΕ και όλων των εργοληπτικών
οργανώσεων, τη συνέχιση της αποχής από όλες τις δημοπρασίες μέχρι και τις 11-11-12.

Τη συμμετοχή του στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Τρίτης και της Τετάρτης αποφάσισε η Συνέλευση Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης.
Παράλληλα κατά τη διάρκεια της διήμερης απεργίας θα υπάρχει και κατάληψη του Ιδρύματος.

Παρόν στις κινητοποιήσεις και το ΕΠΑΜ Χανίων, το οποίο κάνει λόγο για «νέα βάρβαρα, αντεθνικά, αντεργατικά μέτρα» και καλεί «τα κόμματα της Βουλής που δηλώνουν δημοκρατικά και αντιμνημονιακά να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να καταθέσουν τη βουλευτική τους ιδιότητα, παραιτούμενα από ένα κοινοβούλιο που είναι σε πλήρη διάσταση με την κοινωνία».

Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν και οι οδηγοί ΤΑΞΙ που τράβηξαν χειρόφρενο στα οχήματά τους διαμαρτυρόμενοι για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.
Το Εργατικό Κέντρο ανακοίνωσε τη συμμετοχή του και στο παγκρήτιο συλλαλητήριο το απόγευμα της Τετάρτης (7/11) στο Ηράκλειο για το οποίο λεωφορεία θα αναχωρήσουν στις 2 μετά το μεσημέρι από το Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Στις 10:30 το πρωί της Τετάρτης (7/11) καθηγητές και δάσκαλοι θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στην πλατεία της δημοτικής αγοράς, ενώ από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι οι δικηγόροι των Χανίων θα πραγματοποιήσουν συμβολικό αποκλεισμό του δικαστικού μεγάρου.

Το ΠΑΜΕ οργανώνει στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης νέα συγκέντρωση στην πλατεία 1866.
ΒΕΡΟΙΑ: ΜΕΓΑΛΕΙΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

Δυναμικό συλλαλητήριο μαθητών έλαβε χώρα στη Βέροια. Νεαροί διαμαρτύρονται για τις περικοπές στη Παιδεία και για την υποθήκευση του μέλλοντός τους, φωνάζοντας συνθήματα παράλληλα πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις από πολίτες και φορείς της περιοχής με αφορμή τη διήμερη απεργία λόγω της ψηφοφορίας στη Βουλή για τα νέα μνημονιακά μέτρα λαιμητόμο!
           
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ!

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Δημοκρατίας, στο Αγρίνιο. Στη συγκέντρωση, χαιρετισμό απηύθυναν τα μέλη της Γραμματείας ΠΑΣΥ Μ. Ποσοτίδης, της ΟΓΕ Β. Καραμπά και της ΠΑΣΕΒΕ Β. Νικάκης, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου Κώστας Μαργιώλης, ο οποίος κάλεσε σε διαρκή επαγρύπνηση, ώστε να μην εφαρμοστούν τα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ως μόνο στόχο την εξυπηρέτηση κεφαλαίων.

Στη συγκέντρωση των σωματείων - φορέων στην πλατεία Ειρήνης χαιρετισμό απηύθυνε ο Γ. Μπαζώρας, μέλος του συλλόγου δασκάλων - νηπιαγωγών.
Η συμμετοχή στη συγκεκριμένη συγκέντρωση ήταν άκρως ικανοποιητική, παρέστησαν κυρίως μέλη διοικητικών συμβουλίων συλλόγων και σωματείων ,μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και πλήθος πολιτών.

Αμέσως μετά το τέλος των συγκεντρώσεων πραγματοποιήθηκαν πορείες, που ξεκίνησαν από την οδό Παπαστράτου, αρχικά από το ΠΑΜΕ, ενώ ακολούθησαν οι υπόλοιποι απεργοί.
ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ

Μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε από το ΠΑΜΕ την Τρίτη (6/11)στον Πύργο. Η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία ΟΤΕ, στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων της 6ης και 7ης Νοεμβρίου κατά της ψήφισης των νέων μέτρων της κυβέρνησης και ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης του Πύργου με πανό και συνθήματα.
Εν τω μεταξύ, με κατάληψη του δημαρχείου Πύργου ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις χθες Δευτέρα (5/11) για τους εργαζόμενους σε αυτό, όπως συνέβη άλλωστε και σε όλους τους δήμου του νομού Ηλείας,
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των εργαζομένων. Σήμερα και αύριο οι δημοτικοί υπάλληλοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις ενάντια στα μέτρα.

«Οι υπάλληλοι στο Δήμο Πύργου, συμμετέχοντας δυναμικά, αντιστέκονται στα βάρβαρα μέτρα της Κυβέρνησης που οδηγούν τους εργαζόμενους στην ανέχεια, την εξαθλίωση και την ανασφάλεια.

Καλούμε όλους τους κοινωνικούς φορείς και τους πολίτες σε συστράτευση στον αγώνα για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ των μέτρων. Καλούμε τους Βουλευτές του Νομού Ηλείας να ΜΗΝ ψηφίσουν τα μέτρα.

Πρέπει όλοι μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στην εργασία και να παλέψουμε για την αξιοπρεπή διαβίωση των οικογενειών μας» αναφέρουν χαρακτηριστικά στο δελτίο Τύπου που εξέδωσαν.
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ "ΣΦΑΓΕΙΟ" ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ
Δύο μεγάλες για τα δεδομένα της πόλης κινητοποιήσεις σήμερα Τρίτη (6/11) και στην Πρέβεζα.Των τοπικών φορέων και συνδικάτων πραγματοποιήθηκε στην παραλία και του ΠΑΜΕ στον Φόρο.
Ακολουθεί φωτογραφία από το πανό των σπουδαστών του ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ-Παράρτημα Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου