Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Ουκρανία: Απεγνωσμένος εργάτης ορυχείου αυτοπυρπολείται

Δραματική τροπή έλαβε μια Συνέντευξη Τύπου εργατών ορυχείων της Ουκρανίας που διαμαρτύρονται για τις τεράστιες καθυστερήσεις στις πληρωμές όταν ένας εργαζόμενος αποφάσισε να αυτοπυρποληθεί μπροστά στις κάμερες με αποτέλεσμα να διακομισθεί με εκτεταμένα εγκαύματα.
Το περιστατικό συνέβη σε αίθουσα του Υπουργείου Ενέργειας της χώρας και ο Βίκτορ Τριφόνοφ ο οποίος είχε ξεκινήσει ήδη απεργία πείνας για το θέμα το οποίο, εκτός των άλλων, έχει οδηγήσει και σε διακοπή εργασιών σε πολλές από τις εγκαταστάσεις εξόρυξης σε ολόκληρη την Ουκρανία.
«Φτάνουν τα παρακάλια για να πάρουμε τα χρήματα για τα οποία έχουμε δουλέψει» είπε ο Τριφόνοφ πριν προβεί στο απονενοημένο διάβημα, προσθέτοντας πως «αισθάνεται ντροπή απέναντι στα παιδιά του που αναγκάζεται να προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια».
Αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος εργάτης είχε στείλει και σειρά επιστολών τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στον υπουργό Ενέργειας της χώρας, δηλώνοντας πως ο ίδιος και οι συνάδελφοί του δεν υποχωρούν και είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε ακραίες κινήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου