Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!


Κορυφώνονται σήμερα οι κινητοποιήσεις των συνδικάτων, των πρωτοβουλιών και των κομμάτων στη Θεσσαλονίκη με τις καθιερωμένες συγκέντρωσεις και πορείες στους δρόμους της πόλης.
20:48 Ισχυρή παρουσία των ΜΑΤ στην είσοδο της ΔΕΘ, τουλάχιστον 10 διμοιρίες. 20:45
Ολοκληρώθηκε η πορεία της Α.Κ., ενώ η πορεία που ξεκίνησε από την Καμάρα με οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και σωματεία εργαζομένων βρίσκεται μπροστά στην είσοδο της ΔΕΘ. Διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται στο σημείο.
Ένωση αφρικανών γυναικών στην πορεία
20:35 Όλη η Ιασωνίδου από Αγ. Δημητρίου έως την Εγνατία γεμάτη από κόσμο και πανό του ΣΥΡΙΖΑ!
20:30 Και οι αγρότες συμμετέχουν στη διαδήλωση που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι πετούν φρούτα στην είσοδο του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης.

20:29 Επιδόθηκαν στον υπουργό ΜΑ-Θ τα ψηφίσματα των εργαζομένων, οι οποίοι συμμετείχαν στην πορεία των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ και ΣΥΡΙΖΑ.

20:27 Με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ ένα κομμάτι της πορείας ξεκίνησε από το υπ. Μακεδονίας - Θράκης και κατευθύνεται προς το Βελλίδειο από την Ιασωνίδου. Ολοκληρώνεται η πορεία του ΠΑΜΕ από την παραλία. Σύμφωνα με νεότερες εκτιμήσεις η πορεία του ΠΑΜΕ ξεπερνά τους 7.000- 8.000 διαδηλωτές.
20:22 Σύμφωνα με το thestival.gr, τις 36 έχουν φτάσει μέχρι στιγμής οι προληπτικές προσαγωγές, τις οποίες έχει πραγματοποιήσει η Αστυνομία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης... Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κάποια σύλληψη, ενώ συνεχίζονται οι έλεγχοι σε κάθε σημείο της πόλης.

20: 19 Τη διαφορά κάνουν τα πολύ μαζικά μπλοκ εργαζομένων όπως της ΟΛΜΕ, των ΕΛΤΑ, της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και του ΤΤ, ενώ για πρώτη φορά την διαφορά κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει ένα τόσο μεγάλο μπλοκ που εκτείνεται σε πάρα πολύ μεγάλο μέρος της διαδήλωσης.

20:17 Στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης έχει φτάσει η πορεία των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ και ΣΥΡΙΖΑ απουσία του Αλ. Τσίπρα.
Αντιπροσωπείες των διαδηλωτών περιμένουν τον υπουργό Θ. Καράογλου, προκειμένου να του δώσουν ψηφίσματα των εργαζομένων, ενώ το υπουργείο θυμίζει... φρούριο.

20:12 40.000 άνθρωποι διαδηλώνουν στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

20:10 "Αν θέλετε χρυσό ανοίξτε τις θυρίδες, εξόρυξη δε γίνεται, μην τρέφεται ελπίδες", φώναξαν οι διαδηλωτές σχετικά με τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική.

20:00 Στη συμβολή των οδών Τσιμισκή - Εθν. Αμύνης συναντήθηκαν οι πορείες του ΠΑΜΕ, με μπλοκ αντιεξουσιαστών. Μετά από διαπραγματεύσεις της Αστυνομίας, οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ οπισθοχώρησαν, προκειμένου να περάσει το μπλοκ των αντιεξουσιαστών, το οποίο θα κατευθυνθεί προς την Καμάρα.

19:56 Με την παρουσία χιλιάδων πολιτών ξεκίνησε η πορεία της ΓΣΕΕ. Οι διαδηλωτές κινούνται με αργό ρυθμό και αυτή τη στιγμή κατευθύνονται προς την οδό Μοναστηρίου.

19:45 Τα μέλη της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης φτάνουν τώρα στον Λευκό Πύργο. Μαζί τους πραγματοποιούν πορεία μέλη του Ανοιχτού Συντονιστικού κατά των μεταλλείων Χρυσού, καθώς και μέλη από την κατάληψη Φάμπρικα-Υφανέτ.
Διαβάστε:
Οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στη διαδήλωση συνδικάτων και κοινωνικών κινημάτων στη Θεσσαλονίκη

19:25 Σε εξέλιξη και η πορεία των κατοίκων ενάντια στα μεταλλεία από την Αγ. Σοφία, εκ των οποίων ένα κομμάτι συμπορεύεται με την Αντιεξουσιαστική Κίνηση και ένα κομμάτι κατευθύνθηκε στο Άγαλμα Βενιζέλου. Την πορεία της Α.Κ. ακολουθεί διμοιρία των ΜΑΤ. Σε εξέλιξη και η πορεία του ΠΑΜΕ που ξεκίνησε από την πλ. Αριστοτέλους.




19:00 Σε 11 "προληπτικές" προσαγωγές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης προχώρησε η αστυνομία, σύμφωνα με το enikos.gr.
18:33 Ξεκινά η πορεία της Αντεξουσιαστικής Κίνησης και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από την Καμάρα. Οι διαδηλωτές θα κινηθούν στο κέντρο της πόλης και θα καταλήξουν μπροστά από τη Διεθνή Έκθεση.

18:14 Μέλη των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνονται στο άγαλμα του Βενιζέλου. Περισσότερα από 2.000 άτομα έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο.

18:00 Ξεκινά σιγά σιγά η προσέλευση των διαδηλωτών στα σημεία προσυγκεντρώσεων και συγκεκριμένα στο Αγ. Βενιζέλου, την πλ. Αριστοτέλους, την Καμάρα και την Αγ. Σοφίας.

17:28 Καταγγελίες πολιτών για ελέγχους φωτογραφικού εξοπλισμού και εξαναγκασμό σε σβήσιμο του υλικού, υπό την απειλή σύλληψης από την αστυνομία, κυκλοφορούν στο twitter. Ιλαρή εντύπωση στους χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης έχει προκαλέσει και η απόφαση του twitter να παγώσει σήμερα τους λογαριασμούς χρηστών με κριτική στάση απέναντι στην κυβέρνηση και τη Χρυσή Αυγή. Οδηγίες και χρήσιμες πληροφορίες για όσους σκοπεύουν να καλύψουν τις σημερινές διαδηλώσεις εδώ.

17:00 Έκλεισαν δρόμοι στο κέντρο της πόλης. Πιο συγκεκριμένα κλειστή παραμένει
η Τσιμισκή, η Αγγελάκη και η Εγνατία ενώ από ώρα σε ώρα αναμένεται να κλείσει και η παραλιακή.
ΒΙΝΤΕΟ: Κλούβες και κάγκελα κάνουν τη ΔΕΘ να μοιάζει με απόρθητο φρούριο

14:35 Παρέδωσε το ψήφισμα στον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου, η επιτροπή των ένστολων, έκανε ανακοινώσεις και η πορεία αποχωρεί.
"Απαιτήσαμε να μας δει ο Σαμαράς, όπως δέχτηκε και τους δικαστικούς. Μέχρι τότε θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας", δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων) Χρήστος Φωτόπουλος.

13:35 Άρχισε πριν από λίγο η πορεία των ενστόλων, που είχαν συγκεντρωθεί στον Λευκό Πύργο, προς το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς, όπου αντιπροσωπεία τους θα επιδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας και ενδέχεται να συναντηθεί με μέλη της Κυβέρνησης.

12:18 Συγκέντρωση στην περιοχή του Λευκού Πύργου πραγματοποιούν ένστολοι της αστυνομίας, της πυροσβεστικής, του λιμενικού με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια.
12: 15 "Η θλιβερή εικόνα του κρυπτόμενου πρωθυπουργού και της άρον –άρον άφιξης και αναχώρησής του από τη ΔΕΘ μιλά από μόνη της και αποτυπώνει την κοινωνική απομόνωση με την οποία είναι αντιμέτωπος ο ίδιος και η κυβέρνησή του", δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την παρουσία του Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ.
Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση εδώ.

11:50 Ο πρωθυπουργός ήρθε, τα είπε και έφυγε χωρίς να επισκεφτεί κανένα από τα περίπτερα της Έκθεσης.
11:00 Ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο χώρο της Έκθεσης.
Περίπου 10 άτομα με αναπηρικά καροτσάκια, μέλη του Παραρτήματος Μακεδονίας Θράκης του Πανελλήνιου Συλλόγου
Παραπληγικών, βρίσκονται αυτή την ώρα στο χώρο της ΔΕΘ και ζητούν να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό και να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

10:50 Διαμαρτυρία στο ΟΛΥΜΠΙΟΝ πραγματοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ
Συμβολική διαμαρτυρία στο ΟΛΥΜΠΙΟΝ από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης. Κρέμασαν πανό την ώρα των εγκαινίων και φώναξαν συνθήματα κατά των σκληρών μέτρων λιτότητας.
Νωρίτερα ένταση δημιουργήθηκε όταν αστυνομικοί σταμάτησαν ομάδα μελών του ΣΥΡΙΖΑ και τους απαγόρευσαν να κινηθούν στους δρόμους της πόλης, όμως μετά από τις διαμαρτυρίες των παρευρισκόμενων το περιστατικό έληξε.
Εγκαίνια χωρίς ομιλία του πρωθυπουργού
Στις 10 το πρωί αναμένεται να επισκεφθεί και να εγκαινιάσει την ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός Α. Σαμαράς.
Ήδη έξω από τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης έχουν συγκεντρωθεί μέλη της ΟΝΝΕΔ για να υποδεχτούν τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.
Ο Α. Σαμαράς αναμένεται να πραγματοποιήσει συνάντηση με τις διοικήσεις της ΔΕΘ και Helexpo με τη συνοδεία κάποιων υπουργών της κυβέρνησης, ενώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, δεν θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη ομιλία στους παραγωγικούς φορείς το απόγευμα, αλλά θα επιστρέψει κατά τη διάρκεια της ημέρας στην Αθήνα.

Οι κινητοποιήσεις
Οι κινητοποιήσεις ξεκινούν στις 18.00 το απόγευμα με τη συγκέντρωση των συνδικάτων, του ΕΚΘ, της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο Αγ. Βενιζέλου. Ακόμη ισχυρή παρουσία αναμένεται να έχουν και τα συνδικάτα εργαζομένων των προς ιδιωτικοποίηση δημόσιων επιχειρήσεων, όπως η ΕΥΑΘ και το Λιμάνι.
Στο ίδιο σημείο καλεί και ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Στην πλατεία Αριστοτέλους θα συγκεντρωθούν τα μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ στις 18.00, ενώ στην Καμάρα τα μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και σωματεία εργαζομένων την ίδια ώρα.
Ακόμη στην πλ. Αγίας Σοφίας στις 18.00 θα συγκετρωθούν οι πρωτοβουλίες κατοίκων ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική αλλά και πολλές πόλεις της χώρας ενώ στην πλ. Συντριβανίου την ίδια ώρα καλεί η Αντεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης.

Κλειστό το κέντρο
Ο αποκλεισμός των δρόμων του κέντρου με απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά από τις 2 μετά το μεσημέρι του Σαββάτου και αναμένεται να διαρκέσει έως αργά τη νύχτα, όταν ολοκληρωθούν οι συγκεντρώσεις.

Συγκεκριμένα, δεν θα κυκλοφορούν οχήματα στη Λ. Στρατού, στη Γ' Σεπτεμβρίου, στη Βασ. Όλγας (από Μ. Μπότσαρη μέχρι Αγίας Τριάδος), στη Βασ. Γεωργίου, στη Λ. Νίκης, στην Κουντουριώτη, στην Κωνσταντίνου Καραμανλή (από Κατσιμίδη έως Γ' Σεπτεμβρίου), στην Εγνατία, στην Εθνικής Αμύνης, στην Κασσάνδρου, στην Προξένων, στη Φιλήμονος Δραγούμη, στην Τσιμισκή και στην Αγίου Δημητρίου.
Η απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης έρχεται παρά το αίτημα συνδικαλιστικών φορέων και κομμάτων της αντιπολίτευσης να μην υπάρξουν εμπόδια στη προσέλευση των διαδηλωτών προς το χώρο των συγκεντρώσεων.

Πληροφορίες από alterthess.gr και thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου