Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ!

ΜΕ ΔΥΟ ΝΕΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΙΣ ΔΕΚΟ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΥΡΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ!
Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού του Ελληνικού Δημοσίου σε ΔΕΚΟ, υπεγράφη με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, προκειμένου να επισπευστεί η διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων.
Η πράξη αφορά ειδικότερα τις εξής επιχειρήσεις: ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελευσίνας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Κέρκυρας, Λαυρίου, Πατρών και Ραφήνας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η εποπτεία της διαδικασίας αποκρατικοποιήσεων θα διασφαλιστεί από πλευράς Δημοσίου από τη λειτουργία Ρυθμιστικών Ανεξάρτητων Αρχων, που θα εγγυώνται ταυτόχρονα το δημόσιο συμφέρον ως προς τη λειτουργία των επιχειρήσεων.
Με άλλη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση, εξασφαλίζεται παράλληλα η νομική συμμόρφωση των διατάξεων της συστατικής πράξης του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), με τον Κανονισμό της Βουλής, ο οποίος προβλέπει ρητά τις περιπτώσεις και τη διαδικασία παροχής γνώμης από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Νωρίτερα σήμερα, η Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής γνωμοδότησε θετικά για το διορισμό του Τ. Αθανασόπουλο στη θέση του προέδρου και του Γ. Εμίρη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του. Οι κ.κ. Αθανασόπουλος και Εμίρης προβλέπεται να διοριστούν άμεσα με Υπουργική Απόφαση.

Σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε θέμα μη νομιμότητας της διαδικασίας για τους προτεινόμενους για διορισμό στο ΤΑΙΠΕΔ, Τ.Αθανασόπουλο (ως πρόεδρο) και Γ.Εμίρη (ως διευθύνοντα σύμβουλο) , αφού δεν συγκέντρωσαν τα 2/3 των ψήφων της Επιτροπής, όπως ρητά προβλέπει ο νόμος για το ΤΑΙΠΕΔ!



H Iskra παραθέτει την δηλώση του γραφείου τύπου του Υπουργείου Οικονομικών και την δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Παναγιώτη Λαφαζάνη σχετικά με τις δύο νέες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, που καταργούν την ελάχιστη συμμετοχή του δημοσίου στις ΔΕΚΟ και πάνε να νομιμοποιήσουν την άκυρη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ.

Ολόκληρη η δήλωση του γραφείου τύπου του Υπουργείου Οικονομικών έχει ως εξής:


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου

Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2012

Δελτίο Τύπου
"Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου για το θέμα του διορισμού του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου του Δ.Σ. του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. και για την κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού του Ελληνικού Δημοσίου σε ΔΕΚΟ
Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, παρουσία του Υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, η ακρόαση των προτεινόμενων για διορισμό στις θέσεις του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου του Δ.Σ. του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.), στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.
Η Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής γνωμοδότησε θετικά για τους προτεινόμενους για διορισμό κ.κ. Τ. Αθανασόπουλο και Γ. Εμίρη, οι οποίοι προβλέπεται να διοριστούν άμεσα με Υπουργική Απόφαση.
Η κυβέρνηση προχώρησε σε έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία εξασφαλίζεται η νομική συμμόρφωση των διατάξεων της συστατικής πράξης του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. με τον Κανονισμό της Βουλής, ο οποίος προβλέπει ρητά τις περιπτώσεις και τη διαδικασία παροχής γνώμης από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.
Επίσης, στο πλαίσιο ενός συνολικού στρατηγικού σχεδιασμού, η κυβέρνηση προχωρά στην επίσπευση της διαδικασίας αποκρατικοποιήσεων, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων, διασφαλίζοντας πρωτίστως το δημόσιο συμφέρον. Με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, υπεγράφη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού του Ελληνικού Δημοσίου σε ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελευσίνας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Κέρκυρας, Λαυρίου, Πατρών και Ραφήνας. Η εποπτεία της διαδικασίας αποκρατικοποιήσεων θα διασφαλιστεί από πλευράς Δημοσίου από τη λειτουργία Ρυθμιστικών Ανεξάρτητων Άρχων, που θα εγγυώνται ταυτόχρονα το δημόσιο συμφέρον ως προς τη λειτουργία των επιχειρήσεων."



Ολόκληρη η δήλωση του Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Παναγιώτη Λαφαζάνη έχει ως εξής:



ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

"Το μόνο που απέμεινε στην τρικομματική συγκυβέρνηση μνημονιακής λεηλασίας της χώρας είναι να ακυρώνει τη Βουλή και να καταφεύγει σε νομοθετικά πραξικοπήματα προκειμένου να βρει τρόπους να ξεπουλήσει τη χώρα και το μέλλον της.

Μετά την ψηφοφορία στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο διορισμός των κ.κ. Αθανασόπουλου και Εμίρη στη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ είναι παράνομος, αφού δεν συγκέντρωσαν τα 2/3 της Επιτροπής που προβλέπει ο νόμος. Η απόπειρα να νομιμοποιηθούν εκ των υστέρων ερήμην της Βουλής με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία θα έχει αναδρομική ισχύ, όχι μόνο δεν ευσταθεί, αλλά γίνεται και καταγέλαστη.

Μείζον πραξικόπημα συνιστά, επίσης, και η κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού του ελληνικού δημοσίου σε μια σειρά από κρίσιμες ΔΕΚΟ, και μάλιστα ξανά ερήμην της Βουλής με νέα αυθαίρετη πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Ο ελληνικός λαός θα υπερασπίσει τη δημοκρατική λειτουργία της χώρας, τη δημόσια περιουσία και το μέλλον του απέναντι σε μια αυταρχική κυβέρνηση που επιχειρεί να αφυδατώσει από κάθε ουσία την ίδια τη δημοκρατία."

6/9/2012
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου